cildi hassas olan koyu tenli birisi cilt kanseri olur mu?

K

kerimtekin

Forum Okuru
cildi hassas olan koyu tenli birisi cilt kanseri olur mu?
Benim cildim hassas ama koyu tenliyim güneşe çıkarsam cilt kanseri olur muyum
 
güneşin ışınlarından kararında faydalandığınız zaman güneş ışıkları kişinin sağlığına faydalıdır. Herşeyin fazlısının zararlı olduğu kadar güneş ışınlarıda özellikle yaz aylarında uzun süre güneş altında duran kişilerde tehlike yaratabilir. Her mevsim mutlaka yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanmanızı tavsiye ederiz.
 
Merhaba, güneşin sağlığa faydası olduğu kadar zararlı etkileri de vardır. Bu durumda herkes risk altında dır fakat açık tenliler , sarışın olanlar da risk daha yüksektir. Güneşe çıkmadan önce UV ışınların dan korunmak için yüksek faktörlü f 15 krem tercih edin. Bu krem cildinizi güneşin olası zararlı etkilerinden korur..
 
Benim tenim esmer olmasına rağmen güneş lekesi oluştu.Ve 2 yıldır tedavi olmama rağmen lekem geçmedi. En iyi güneş kremini kullanıp önlem aldığım halde kocaman bir leke oluşumu var. Mümkün mertebe güneş ışınlarının yoğun olduğu zamanlarda dışarıya çıkmamak lazım.
 
Melanin cildin rengini veren cildin en üst katmanındaki koyu kahverengi pigmenttir. Bu pigment cildin daha derin tabakalarını güneş ışınlarından korur. Deride ne kadar çok melanin varsa, cilt daha koyu renkte görünür ve güneş hasarına karşı daha fazla koruma sağlar.Esmer ciltlere sahip insanlar doğal olarak daha açık ciltlere sahip insanlardan daha fazla korumaya sahiptir. Ancak hala güneş ışınlarına maruz kalabilirler. Bu yüzden güneşe çıkmadan önce olası etkileri azaltmak için güneş kremi tercih edin..
 
Geri
Üst