Cildin Genç Kalması İçin Yapılması Gerekenler

T

TİTAN

Forum Okuru
Cildin Genç Kalması İçin Yapılması Gerekenler
cildin genç kalması için, yapılması gerekenler, öneriler, tavsiyeler, ne yapılmalı, ile ilgili bilgiler burada melekler


cilt-196.jpg



Sevgili melekler,
Kimi zaman yaşlı insanları görürüz ciltleri gergin ve sağlıklıdır,gıpta ederiz.Bizim de böyle bir cilde sahip olabilme şansımız var oysa ki.Sadece bazı noktalara dikkat etmemiz gerek..

Cildimiz yaşadığımız ortam, yediğimiz besinler, stres gibi nedenlerle zamanla yaşlı bir görünüm almaya başlar. Bunu önlemek ve cildin genç görünmesini sağlamak elimizdedir. Öncelikle cildin yaşlı görünmesine neden olan faktörleri ve çözüm yöntemlerini bilmemiz gerekir. İşte size cildimiz ile ilgili püf noktaları:
1. Donuk bir cilt: Günlük cilt bakımı rutininizi aksatmanız daha yaşlı görünmenize yol açabilir. Cildinizi düzenli bir şekilde temizlemezseniz ölü cilt hücreleri yüzeyde birikmeye başlıyor. Bu hücreler nemlendiricilerin işe yaramasını engelliyor, cildinizin donuk görünmesine yol açıyor.
Çözüm: Cilt bakımınızı düzenli olarak yapın. Sabahları yüzünüzü mutlaka yıkayın. Akşam uzun bir günden sonra makyajınız olsun ya da olmasın mutlaka yüzünüzü yıkamalısınız. Çünkü cildinizde biriken yağ ve kirler gözeneklerinizi tıkar. Haftada birkaç kez nazikçe yapacağınız exfoliation (pul pul dökme) genç ve sağlıklı bir cilt için gereklidir.
2. Siyah noktalar: Güneşteki UV ışınları ciltte melaninin aşırı üretimini tetikliyor, kırışıklıklar gibi cildinizin yaşlı görünmesine yol açıyor. 2010 yılında ikizler üzerinde yapılan bir çalışmada, farklı miktarlarda güneş ışığına maruz kalmak, güneş hasarına bağlı olarak kardeşlerin 10 yaş kadar daha yaşlı görünmesine yol açıyor.
Çözüm: Dışarıya çıkarken güneş kremi kullanın. Bazı insanlar güneş hasarının gençleri etkilediğini düşünür. Ancak bu doğru değildir, bu nedende herkes dışarıya çıkmadan önce en z 30 faktör güneş kremi sürmeli.
3. Ciltte Kuruluk: Soğuk hava cildiniz için çok kötüdür. Soğuk hava ve evinizin içindeki kuru hava cildinizin koruyucu tabakasını kırar ve cildinizin lekelenmesine, pul pul dökülmesine ve yaşlı görünmesine neden olur. Kuru, sertleşmiş cilt parlamaz.
Çözüm: Kuruluğu iyileştirmek için cilt tipiniz için uygun olan nemlendiriciyi kullanın. Özellikle geceleri yatmadan önce mutlaka nemlendiricinizi kullanın. Yağlı ciltlerin ise su bazlı nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Süper kuru cilde sahip kişiler ise vazelin ya da dimethicon içeren nemlendiricileri tercih etmeliler.
4. Şiş göz torbaları: Bu sorunla muhtemelen 40′lı yaşlara kadar karşılaşmayacak-sınız. Ancak artık kadınlar daha erken yaşta gözaltı torbalarına sahip oluyorlar. Bunlar da sizi daha yaşlı gösteriyor.
Çözüm: Kronik yorgunluk stres hormonunun aşırı üretimine yol açar. Bu da cildinizde iltihaba neden olur. Ard arda her gece en aza 7 saat uyku dinlenmenize yardım edecek, cildinizin görünümü üzerinde fark oluşturacaktır. Ayrıca yüzüstü ya da yan yatarsanız, cildinizin altındaki sıvı gözlerinizi çevresinde birikir. Bu nedenle başınızın altına fazladan bir yastık yerleştirin ve sırt üstü yatın. Sabahları göz altı torbalarınız şişmiş ise bir bezi 15 dakika dolapta tutun ve soğuk kompres gibi kullanın.
5. Koyu halkalar: Yaş ilerledikçe gözünüzün altındaki bölgeler doğal yağ deposunun kaybolması nedeniyle koyulaşmaya başlar. Bu da gölgeli bir etkiye neden olur. Fakat, 20′li ve 30′lu yaşlarda koyu halkalar 3 nedenden dolayı oluşur: genetik, alerji ya da yoyo diyetidir.

Çözüm
: Eğer alerjiniz varsa, gözleriniz kaşındığında buna direnin. Alerjiden kaynaklanan küçük halkalar için soğuk kompres uygulayın, antihistamin için ve alerjiyi azaltan yastık kılıfı kullanın.


 
Geri
Üst