Cildinizi tazeleyin

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Cildinizi tazeleyin
cilt insanoğlunun üzerinden hiç çıkartamıyacağı elbisesidir bence :):) ve bunun için cildimizin dış görüntümüzden tutunda psikolojik sağlığımıza kadar bir çok etkisi vardır... bazen cildimiz kurur,pul pul olur.bazen ise yağlanır ve sivilceler basar.her ne olursa olsun cildimizin bakımını hiç aksatmamalıyız ve en doğru yani cildimizin ihtiyacı olan bakımı yapmalıyız.

şimdi size cildimizi tazelemenin püf noktalarını açıklayan bir konuyu sunuyorum :):) buyrun melekitoşlarım :):)



body_woman.jpg

NEM kaybına uğrayan bir cilt iki sorunla karşı karşıya kalır. İlerleyen yaşlarla birlikte ciltte kırışıklıklar meydana gelmesi kaçınılmazdır. Oysa yaşınıza uygun bakımla bunu önleyebilirsiniz.NEM kaybına uğrayan bir cilt iki sorunla karşı karşıya kalır. Cildin en üst yüzeyi olan epidermdeki su molekülleri, buharlaşma karşısında, koruyucu bariyer görevini yerine getiremez hale gelir. Bitki özlü nemlendiriciler, cildin zayıflayan nem tutma kapasitesini artırır ve günlük nem ihtiyacı giderilmemiş olan epidermin bu gereksinimi karşılanır. Amerika da yapılan araştırmalar, 35 yaş üzerinde olup, nemlendirici krem kullananların kırışıklık şikayetlerinin, kullanmayanlara kıyasla, yüzde 50 azaldığını gösteriyor.
NEM EKSİKLİĞİNE KARŞI
20-30 yaş: Normal veya yağlı cilt yapısına sahip olanlarda da cilt kuruluğu görülebilir. Nem eksikliğini giderecek nitelikteki kremler, cilde nüfuz ederek koruma sağlar. Ayrıca, cildin su dengesini düzelterek cildi canlandırır. Nemlendirici kremlerde bulunan bitkisel konsantrasyon, hücreler tarafından emilir. Bu da cildin en üst yüzeyi olan epiderme esneklik ve rahatlama kazandırır.
30-40 yaş: 25 yaşından sonra cildin doğal nemlendirici mekanizması yavaşlamaya başlar. Donuk, nemsiz, elastikiyetten yoksun bir cilt için kullanılacak nemlendirici kremin yumuşatıcı etkisinin yoğun olması gereklidir. Bitkisel lipozomlarla takviye edilmiş nemlendiriciler, 30 yaş ve üzeri ciltleri için idealdir. Bitkisel özlü nemlendiriciler cildin su deposunu uzun süre optimal düzeyde tutarak nemlilik sağlar.
DOĞRU NEMLENDİRİN
40-50 yaş: Giderek daha da kuruyan ve doğal nemini kaybeden cildin, derinlemesine nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Limon, salatalık ve çiçek özlü kremler, cilt hücrelerine nüfuz ettiklerinde en az 8 saat boyunca nemlilik ve esneklik sağlarlar. Bu tür kremlerin kullanılması, cildin nem kazanma sürecini hızlandırır.
50 yaş ve üstü: Yaşın ilerlemesiyle birlikte, kullanılan ilaçlar, geçirilen hastalıklar ve hava kirliliği cilt üzerinde daha belirgin bir etki göstermeye başlar. Bu yaş grubu tarafından kullanılacak nemlendiricilerin, cildi nemlendirmenin yanısıra, onarıcı ve kırışık giderici özelliklerinin de bulunması gereklidir.
 
Geri
Üst