Cildinizi Temizleyin

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Cildinizi Temizleyin
Güzel Melekitoşlarım pırıl pırıl, ipek gibi bir cilde sahip olmayı hepimiz isteriz fakat en ufak bir sivilce bile moralimizi bozmaya yeter de artar bile. Eğer yeyfinizin kaçmamasını istemiyorsanız cildinizi hergün temizlemelisiniz :tik:

Yazın rahat ederiz; çünkü cildimizdeki sivilceler, akneler sanki bir daha hiç çıkmamacasına ortadan kaybolur. Ama sonbahar ve kış mevsimi gelip çatınca, sivilceler de malesef birer ikişer ciltteki yerlerini almaya başlar. Onlardan kurtulmanın ilk şartı ise cilt temizliğine dikkat etmekten geçer...

Yazın aknelerden, sivilcelerden yana derdimizin olmamasının sebebi, ultraviyole ışınlarının etkisiyle ciltteki yağ üretiminin düzenlenmesidir. O halde sonbahar ve kış aylarında da solaryuma girerek aynı etkiyi yaratabiliriz.

Aknelerin ciltte ilk kez ortaya çıktığı dönemler, ergenliğin ilk dönemlerine, yani vücutta gelişim ve değişimlerin başladığı sıralara denk gelir. Bu durum da, bir dizi hormonal dengesizliğe bağlıdır. Bu tür hormon dengesizlikleri yetişkinlerde de görülebilir tabii. Örneğin, adet döneminde ortaya çıkan sivilceler bu tür bir dengesizliklerin bir örneğidir.

Ancak akne oluşumunun başlıca sebeplerinden biri, cildin yeterince temiz olmaması ve yağ dengesinin bozuk olmasıdır.

Temizliğe dikkat!

Sabahları derinin salgılarını harekete geçirmek; akşamları gözeneklerde birikmiş kir zerreciklerinden kurtulmak için siz siz olun, cilt temizliğini ihmal etmeyin. Cildin haftada 2-3 kez, tüm yağ kalıntılarını temizleyecek bir maskeye de ihtiyacı vardır. Hem temizleyen, hem de cildi derinlemesine nemlendiren bir maske seçmeye çalışın!

Haftada Bir Kez Buhar Banyosu

Buhar banyosu, siyah noktalardan şikayet edenler için mükemmel bir çözümdür. Gözeneklerin genişlemesini sağlayan buhar banyosu, cildin siyah noktalardan arınmasını sağlar. Buhar banyosu hazırlamak çok kolaydır. Önce bir tencerede su kaynatın, sonra da başınızın üzerine bir havlu örterek, tencerenin üzerine eğilin. 10 dakika sonra, yüzünüzü kurulayın ve siyah noktaları sıkın. Bu işlemi yaparken, ellerinizin temiz olmasına dikkat edin. Parmak uçlarınıza sargı bezi sarıp noktaları sıkabilirsiniz. Sıkmakta zorlanırsanız fazla üstelemeyin. Cildiniz tamamen kuruduğunda tekrar buhara tutun. İşlem sona erdiğinde yüzünüzü bir tonikle dezenfekte edin.

Bilmeniz Gereken Birkaç İpucu

Akne ve sivilce gibi yaygın cilt problemlerinin çözümünde, cilt tipleri farklı olduğundan, kızların ve erkeklerin uygulaması gereken kürler de farklıdır. Ancak yine de, her iki cinsin de uyması gereken bazı kurallar vardır.

Temizliğin doğru bir şekilde yapıldığından emin olun

Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın. Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH’ına yakın (5.5 civarında) bir temizleyici kullanılmalı. Daha da derinlemesine bir temizlik isteniyorsa, her 3-4 günde bir, gözeneklerde biriken yağ ve tozu alan kil maskesi uygulanabilir.

Beslenmeye dikkat edin

Çikolata ve şarküteri ürünleri sivilce yapar görüşü, çok yaygın fakat çürütülmüş bir iddia. Son araştırmalar, beslenmenin akne üzerinde doğrudan etkisi olmadığını gösterse de, üzerinde durulması gereken önemli bir nokta vardır: Meyve ve sebze açısından zengin, sağlıklı beslenme cildin en önemli dostudur.

Uykunuzu almaya bakın

Cilt güzelliğinin en garantili çözümü, iyi ve düzenli bir uykudur. Stresten uzak bir ortamda dinlenebilmek önemlidir. Gecede en az 7-8 saat uyumak şarttır. Hormonal aktivitenin uykuda düzenlendiğini, uykusuzluğun hormonal dengesizliğe ve dolayısıyla cilt problemlerine yol açacağını unutmayın!

Sivilcelerinizle oynamayın

Cilde zarar vermeksizin yok edilebilecek siyah noktalardan farklı olarak, sivilcelerinizi asla sıkılmayın. Aksi halde, iltihaplı enfeksiyon, ardında bir yara ve iz bırakarak yayılabilir.

Uzmana görünmekten çekinmeyin Sivilcelerle ve problemli bir ciltle baş edemiyorsanız, bir dermatoloğa görünmekten çekinmeyin. Bazen sizin çok uzun sürede üstesinden gelebileceğiniz cilt problemleri, cilt bakım uzmanlarının desteğiyle çok kısa sürede çözülebilir.

Çay yerine bitki çayını tercih edin Her gün organizmayı temizleme özelliği taşıyan bir bitki çayı içmek cildinize faydalı olacaktır. Özellikle ıhlamur ve rezene içeren çayların çok yararını görürsünüz.

Bakım Önerileri

Pudra ve allıktan uzak durun: Cildi çabuk sivilcelenenler makyaj yapmaktan vazgeçmeli. Tabii biraz rimel ve bir parça ruja değil sözümüz. Herşeyden önce, hijyenik nedenlerle allık ve pudra kullanmaktan vazgeçmeli: Zaten aşırı salgılanan yağ ile dolmuş gözenekler, makyaj malzemeleri kullanılınca iyice tıkanıyor. Bunun yanında, estetik bir neden de var: Makyaj, kusurları gizlemek yerine çoğu kez daha da belirginleştiriyor.

Az yağlı bir fondöten seçin.

Makyajsız yapamayanlar hafif bir fondöten kullanabilir. Ancak, yağlı ciltler için özel olarak geliştirilmiş, siyah nokta oluşumuna neden olmayan (gözeneklerde birikecek madde içermeyen) bir malzeme seçilmeli.

Akne ve aşırı kıllanma: Akne yanında aşırı kıllanmadan da şikayet eden genç kızlar, antiandrojen hormonlar içeren doğum kontrol haplarından faydalanabilir. Ancak bu hapların 16 yaşın altındakilerce alınması sakıncalı olacaktır
 
Geri
Üst