çilekli profiterol
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI SU
BİR TUTAM TUZ
8 ÇORBA KAŞIĞI UN
3 ADET YUMURTA
İÇİ İÇİN
150GR. ÇİLEK
200GR. KREMA
4 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
2-3 DAL NANE
TEREYAĞI,SU VE TUZ BİR TENECEREYE ALIN. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA SÜREKLİ KARIŞTIRARAK UNU İLAVE EDİN. 5 DK. PİŞİRİP OCAKTAN ALIN. TOP HALİNE GELEN HAMURU KARIŞTIRARAK SOĞUTUN. İÇİNE YUMURTALARI BİRER BİRER KIRIN. HAMURU SIKMA TORBASINA ALIN. YAĞLI KAĞIT SERPİLMİŞ BİR TEPSİYE KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE SIKIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. FIRINDAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIN. DİĞER TARAFTAN İÇİ İÇİN, KREMAYI GENİŞ BİR KABA ALIN. ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ VE VANİLYAYI EKLEYİP MİKSERLE ÇIRPIN. DAHA SONRA BİR KREMA TORBASINA ALIN. ÇİLEKLERİ DİLİMLEYİN.PROFİTEROL HAMURLARINI TAMAMEN AYIRMADAN ORTADAN İKİYE KESİN. ÜÇLERİNE HAZIRLADIĞINIZ KREMADAN SIKIN. ÇİLEK YERLEŞTİRİN. SERVİS TABAĞINA ALIN VE PUDRA ŞEKERİ SERPİN. NANE YAPRAKLARI İLE SÜSLEYEREK SERVİS YAPIN.
Kaynak : deryabaykal.com
1 SU BARDAĞI SU
BİR TUTAM TUZ
8 ÇORBA KAŞIĞI UN
3 ADET YUMURTA
İÇİ İÇİN
150GR. ÇİLEK
200GR. KREMA
4 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
2-3 DAL NANE
TEREYAĞI,SU VE TUZ BİR TENECEREYE ALIN. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA SÜREKLİ KARIŞTIRARAK UNU İLAVE EDİN. 5 DK. PİŞİRİP OCAKTAN ALIN. TOP HALİNE GELEN HAMURU KARIŞTIRARAK SOĞUTUN. İÇİNE YUMURTALARI BİRER BİRER KIRIN. HAMURU SIKMA TORBASINA ALIN. YAĞLI KAĞIT SERPİLMİŞ BİR TEPSİYE KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE SIKIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. FIRINDAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIN. DİĞER TARAFTAN İÇİ İÇİN, KREMAYI GENİŞ BİR KABA ALIN. ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ VE VANİLYAYI EKLEYİP MİKSERLE ÇIRPIN. DAHA SONRA BİR KREMA TORBASINA ALIN. ÇİLEKLERİ DİLİMLEYİN.PROFİTEROL HAMURLARINI TAMAMEN AYIRMADAN ORTADAN İKİYE KESİN. ÜÇLERİNE HAZIRLADIĞINIZ KREMADAN SIKIN. ÇİLEK YERLEŞTİRİN. SERVİS TABAĞINA ALIN VE PUDRA ŞEKERİ SERPİN. NANE YAPRAKLARI İLE SÜSLEYEREK SERVİS YAPIN.
Kaynak : deryabaykal.com