Çilekli Şambaba

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Çilekli Şambaba
sam-baba-tatlisi.jpg


Malzemeler :
3 su b. un
1çorba k. kurumaya
1 su b. süt
yarım su b.su
4 yumurta
1 çay b. tozşeker
1 p. vanilya
1fiske tuz
150 gr. margarin




Şerbeti için:
3 su b. toz şeker
3,5 su b. su
1 dilim limon



Üzeri için:
250 gr. çilek
1 poşet şanti
1 çay b.süt
şam fıstığı



Hazırlanışı :
3 su b. un karıştırma kabına alınır, ortası havuz şeklinde açılır. Tuz ve toz şeker unun kenar kısmına serpilir. Havuza kuru maya, süt, su, vanilya ve margarin konularak hamur yoğurulur. Hamur iyice karışınca 15 dk. mayalandırılır. Mayalandıktan sonra yumurtalar tek tek iyice yedirilerek eklenir. Daha sonra margarinle yağlanmış kalıplara paylaştırılarak tekrar bir süre daha mayalandılır ve sonrasında fırında pişirilir.Fırından çıkan şambabalar iyice soğuduktan sonra şerbetin içine atılıp 3 ,4 dakika kısık ateşte kaynatılır.Böylece tatlımız şerbeti emer. Şerbetten alınan tatlılar soğuduktan sonra ister kremşanti ile istenirse da kaymakla süslenir.Çilek dilimleri,taze nane yaprakları ve yeşil fıstık tatlımızın üzerinde nefis bir görüntü oluşmasını sağlar.
 
Geri
Üst