Cilt Bakımı İçin En Etkili Tüyolar

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Cilt Bakımı İçin En Etkili Tüyolar
en etkili cilt kremi
Kızlar cildimiz en kıymetli hazinemizdir...Onun için cildimize her yaşta gerekli özeni göstermeliyiz...

Cildimizi korumamız için et etkili tüyolar melekler sizin için :tik:

evde-cilt-bakimi3-3877.jpg



Cilt bakımı tüyoları
• Eğer yüzünüzde bir yara varsa yüz bakımı yapmayın, enfeksiyonu yayabilirsiniz.
• Alfa ve beta hidroksi asitleri içeren ürünler ölü hücreleri cildin yüzeyinden atarlar ve cildi güneşe karşı daha hassas hale getirirler. Bu yüzden kışın bile olsa güneşli günlerde her zaman SPF oranı yüksek bir güneş kremi kullanın.
• Cildinizi fazla ovalamayın. Tek bir çeşit arındırıcıya bağlı kalın. Bu, kimyasal bir peeling veya mekanik bir ovalama ürünü olabilir. Cilde sadece haftada bir yoğun uygulama yapın.
• Cilt temizliğinde sıcak su kullanmayın.
• Sivilcelerinizi sıkmayın. Gerçekten yapmanız gerekiyorsa, bir kağıt peçete kullanın ve sivilcenin özüne ulaştığınızdan emin olun. Açılan yarayı iyileştirmek için biraz tea-tree yağı sürün.
• Yüksek aktiviteli ürünleri cildinize uygulamadan önce bileğinizde test edin. Alfa ve beta hidroksi içeren ürünler hassas ciltleri tahriş edebilir.
• Gece dışarı çıkarken yüz bakımı uygulamayın. Yüz bakımı cildinize fazlasıyla renk getirebilir ve yüz bakımından sonra en az 12 saat cildinizi makyajdan uzak tutmak en iyisidir.
• Özellikle burnunuzun etrafında siyah noktalarınız varsa T bölgesine (alın, burun ve çene) killi bir maske uygulayın ve kurumaya bırakın. Maskeyi ılık suyla çıkarın ve bir arındırıcı kullanarak maskenin yüzeye çıkardığı kirleri temizleyin.


Cildinizin kurumasını nasıl önlersiniz?
• Cilt hücrelerinin içten su ile beslenebilmesi için gün boyu en az 2,5 litre su için.
• Kapalı mekanlarda ısıtma sisteminin üzerine içi su dolu kaseler veya ıslak bezler koyun ya da buhar makinesi kullanın. Böylece havadaki nem oranını artırırsınız.
• Ara ara sabun kullanmadan sadece su ile cildi yıkamak yararlı olabilir.
• Zaman zaman bebek sabunuyla yıkanmaya çalışın. Çünkü bebek sabunu en fazla yağ içeren sabundur. Bu sayede temizlik sonrası cildin korunma tabakası kendiliğinden oluşur.
• Banyodan sonra mutlaka nemlendirici krem kullanın.
• Parfüm, kimyasal ve boyar maddeler içermeyen kremler kullanmaya özen gösterin.
• Solaryuma girme alışkanlığınız varsa aklınızda bulunsun; UV ışınları cildin kurumasına yol açıyor.


Bir mucize: Lavantayla cilt temizliği…
Geniş bir kaseyi ılık suyla doldurun ve içine beş damla kadar lavanta yağı ekleyin. Lavanta yağının kokusunu içinize çekerken temiz bezi ılık suya daldırıp iyice ıslatın ve cildinizin her yerine bastırın. Lavantanın iyileştirici ve ferahlatıcı özellikleri vardır; cildinizi temizlerken aynı zamanda sinirlerinizi de yatıştırır.

Küçük dairesel hareketlerle köpüklü veya kremli bir temizleyiciyi cildinize yedirerek masaj yapın. Ilık lavanta suyuyla yüzünüzü yıkayın. Son olarak tazeleyici bir tonik spreyi cildinize sıkın veya tonik dökerek ıslattığınız pamukla yüzünüzü ve boynunuzu silin. Ardından mutlaka nemlendirici sürün
 
PASİKA çok güzel bilgiler çok teşekkür ederim ben bir çoğunu yapıyorum işte Allaha şükürler olsun cildim güzel daha önce bu kışın sivilce sorunu yaşadıydım işte güç bela atlattım ama atlatana kadar neler çektim bir bilseniz çevereme bakıyorumda insanların yüzü sivilclerle dolu hiçmi bişe yapmıyorlar diye aklımdan geçirmeden edemiyorum cildimiz bizim ömrümüzün sonuna kadar giyeceğinmiz elbisemiz çok iyi bakmalıyız ona benim düşüncem bu tek kötü huyum var su içemiyorum kışın zorluyorum ama içemiyorum birde solaryuma başladım işte yani cildim kuruyacak diye korkuyorum elimden geldiği kadar nemlendirci sürüyorum işte
Buda benden küçük bir bilgi akşamları yatarken yüzümüze bepanten kremini sürersek yüzümüzdeki hücrelerimiz yenilenir bepantenin yenileyici özelliği vardır.
 
Geri
Üst