Çin mutfağı / Kağıtta balık

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
#1
Çin mutfağı / Kağıtta balık
Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
300 gr beyaz etli balık filetosu

1 tutam karabiber 1 limon (ince dilimlenmiş)
Su
Yagli kagit


Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın.
Yağlı kağıttan, bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kağıt kesin.
Havuç, taze soğanlar ve maydanozu bir kasede karıştırıp,
kağıtların üstlerine eşit miktarlarda paylaştırın.
Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip,
sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin.
Her kümenin üstüne sıvıyağ gezdirip, karabiber serpin.
Kare biçimi kağıtlardan birini karşılıklı iki kenarından tutup, biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın.
Kalan iki kenarı da birbirinin üstüne gelecek biçimde kıvırıp, bir kez daha kıvırarak paketi bütünüyle kapatın ve katlama yerlerini elinizle bastırarak, yapışmalarını sağlayın.

Kalan üç paketi de aynı biçimde hazırlayıp, balık paketlerini delikli bir buğulama kabına yan yana yerleştirin. Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup,
üstünü örterek balık paketlerini beş dakika buharda pişirin.
Sonra tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki paketleri
4 ayri servis tabağına yerleştirin.

Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis yapın.




 
  Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk hakkında benzer konular Forum Cevap Tarih
Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata
karidesli salata Şimdi sizlere miss gibi karides salatası tarifi veriyorum meleklerim hepinize afiyet olsun :D Malzemeler: 1 adet dil baligi 20 adet...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin mutfağı / Pirincli Yumurta Çin mutfağı / Pirincli Yumurta
Malzemeler: 1 Adet Yumurta 100 gr. Soguk Et 100 gr. Sucuk 1 adet Havuc 1 adet Kabak 2 adet Taze Sogan 2 dis Sarmisak 1 kase Haslanmis Pirinc Soya Sosu 1 corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin mutfağı / Pirinc Mücveri Çin mutfağı / Pirinc Mücveri
Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin mutfağı / Cu En Corbasi Çin mutfağı / Cu En Corbasi
Malzemeler: 15-20 adet mantar 7-8 adet yeşil taze soğan 2 adet orta boy havuç Yarım paket çubuk makarna 1 çay kaşığı toz zencefil 2 diş dövülmüş sarmısak 7-8 bardak sebze suyu 4 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 4 yemek...
Uzakdoğu Mutfağı 3
Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk
wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler: - 350 gr tavuk göğsü - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış) - 1 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı hoisin sos - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı...
Uzakdoğu Mutfağı 0

Benzer Konular

Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata
karidesli salata Şimdi sizlere miss gibi karides salatası tarifi veriyorum meleklerim hepinize afiyet olsun :D Malzemeler: 1 adet dil baligi 20 adet...
Çin mutfağı / Pirincli Yumurta Çin mutfağı / Pirincli Yumurta
Malzemeler: 1 Adet Yumurta 100 gr. Soguk Et 100 gr. Sucuk 1 adet Havuc 1 adet Kabak 2 adet Taze Sogan 2 dis Sarmisak 1 kase Haslanmis Pirinc Soya Sosu 1 corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan...
Çin mutfağı / Pirinc Mücveri Çin mutfağı / Pirinc Mücveri
Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim...
Çin mutfağı / Cu En Corbasi Çin mutfağı / Cu En Corbasi
Malzemeler: 15-20 adet mantar 7-8 adet yeşil taze soğan 2 adet orta boy havuç Yarım paket çubuk makarna 1 çay kaşığı toz zencefil 2 diş dövülmüş sarmısak 7-8 bardak sebze suyu 4 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 4 yemek...
Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk
wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler: - 350 gr tavuk göğsü - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış) - 1 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı hoisin sos - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı...