Çin mutfağı / Karides Kavurma

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
#1
Çin mutfağı / Karides Kavurma
Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak
3 adet taze soğan

1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze)
1 çay kaşığı tane karabiber
1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos)
1 çorba kaşığı beyaz şarap

1 çorba kaşığı soya sosu Tuz,karabiber
Yapilisi:
Sıvı yağı derin bir kapta (wok tercik edilir) kızdırın.
Zencefilleri ince ince doğrayın. Sarmısakları da ince doğrayın ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin.
Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin.
Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco’yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin.
Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın.
Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin. Tadlandırmak için yeterince tuz ve karabiber serpin.
*Mutlaka sicak servis yapiniz.




 
#3
Benim eşim denizden babam çıksa yerim diyenlerden :D Bu deniz böcüğü olan karidese bayılıyor özelliklede kavurmasına. Lakin siz bu karides kavurmasını egede yiyceksiniz. Harika mezeler eşliğinde . Eşimin anlattığına göre çok lezzetliymiş . Mişli konuşuyorum çünkü deniz den her çıkanı yemem. Karides,ıstakoz ahtapot gibi . Midye kalamar ve balık çeşitlerini severek tüketirim.
 
  Çin mutfağı / Kağıtta balık hakkında benzer konular Forum Cevap Tarih
Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata
karidesli salata Şimdi sizlere miss gibi karides salatası tarifi veriyorum meleklerim hepinize afiyet olsun :D Malzemeler: 1 adet dil baligi 20 adet...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin mutfağı / Pirincli Yumurta Çin mutfağı / Pirincli Yumurta
Malzemeler: 1 Adet Yumurta 100 gr. Soguk Et 100 gr. Sucuk 1 adet Havuc 1 adet Kabak 2 adet Taze Sogan 2 dis Sarmisak 1 kase Haslanmis Pirinc Soya Sosu 1 corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin mutfağı / Pirinc Mücveri Çin mutfağı / Pirinc Mücveri
Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin mutfağı / Cu En Corbasi Çin mutfağı / Cu En Corbasi
Malzemeler: 15-20 adet mantar 7-8 adet yeşil taze soğan 2 adet orta boy havuç Yarım paket çubuk makarna 1 çay kaşığı toz zencefil 2 diş dövülmüş sarmısak 7-8 bardak sebze suyu 4 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 4 yemek...
Uzakdoğu Mutfağı 3
Çin mutfağı / Kağıtta balık Çin mutfağı / Kağıtta balık
Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr beyaz etli balık filetosu 1 tutam karabiber 1 limon (ince...
Uzakdoğu Mutfağı 0

Benzer Konular