Çin usulü sazan balığı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
#1
Çin usulü sazan balığı
sazan balığı nasıl pişirilir sazan nasıl pişirilir balığı pişer video dünyanın en büyük videosu Balık seviyor musunuz ? Peki çin usulü yapılmışına ne dersiniz. Şimdi ki tarifimiz balık seven arkadaşlarımız için arkadaşlarım.
< Konu Resmi..>
Malzemeler:
1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı

3/4 su bardağı su Yarım su bardağı et suyu
1 su bardağı sek beyaz şarap
1/2 çorba kaşığı rafine yağ
Harcı :

4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş) 4 adet ince kıyılmış taze soğan
1 dilim kıyılmış jambon
1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapilisi:
Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiber karıştırılır.
Hazırlanan bu harç sazan balığının karnına doldurulup balığın karnı iple dikilir. Balık büyükçe bir tencereye yerleştirilip, üstüne su konur.

Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirilip, tencere yarıya kadar kaynar suyla doldurulur. Balığın bulunduğu tencere, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirilip büyük tencerenin kapağı kapatılır. Büyük tencere orta ateşe oturtulup, balık 45 dakika buharda pişirilir.
Büyük tencerenin kapağı açılarak, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı eklenir. Büyük tencerenin kapağı yeniden kapatılarak, balık 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirilir. Büyük tencere ateşten alınıp, içindeki daha küçük tencere çıkartılır. Balık bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarılıp, üzerine rafine yağ dökülerek servis yapılır.





 
  Cin Usulü Dana Kavurma hakkında benzer konular Forum Cevap Tarih
Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata
karidesli salata Şimdi sizlere miss gibi karides salatası tarifi veriyorum meleklerim hepinize afiyet olsun :D Malzemeler: 1 adet dil baligi 20 adet...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin makarnası Çin makarnası
çin makarnası nasıl yapılır japon makarnası kore japon makarnasi Hemen hemen tüm insanlar tarafından sevilen makarnanın buda çin versiyonu arkadaşlarım, hemde sebzeli ve besleyici...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin mutfağı / Pirincli Yumurta Çin mutfağı / Pirincli Yumurta
Malzemeler: 1 Adet Yumurta 100 gr. Soguk Et 100 gr. Sucuk 1 adet Havuc 1 adet Kabak 2 adet Taze Sogan 2 dis Sarmisak 1 kase Haslanmis Pirinc Soya Sosu 1 corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk
wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler: - 350 gr tavuk göğsü - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış) - 1 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı hoisin sos - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı...
Uzakdoğu Mutfağı 0
Cin Usulü Dana Kavurma Cin Usulü Dana Kavurma
dana etini yumuşatmak için dana kavurma eti nasıl yumuşatılır et nasıl yumuşatılır eti kavurma Malzemeler: Çin tavası (wok) 750 gr. kuşbaşı dana eti 2 ortaboy soğan 3 diş sarımsak 4 adet domates 2 yemekkaşığı zeytinyağı 2 çaykaşığı pul biber...
Uzakdoğu Mutfağı 1

Benzer Konular

Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata Çin mutfağı / Dil Balikli ve Karidesli Salata
karidesli salata Şimdi sizlere miss gibi karides salatası tarifi veriyorum meleklerim hepinize afiyet olsun :D Malzemeler: 1 adet dil baligi 20 adet...
Çin makarnası Çin makarnası
çin makarnası nasıl yapılır japon makarnası kore japon makarnasi Hemen hemen tüm insanlar tarafından sevilen makarnanın buda çin versiyonu arkadaşlarım, hemde sebzeli ve besleyici...
Çin mutfağı / Pirincli Yumurta Çin mutfağı / Pirincli Yumurta
Malzemeler: 1 Adet Yumurta 100 gr. Soguk Et 100 gr. Sucuk 1 adet Havuc 1 adet Kabak 2 adet Taze Sogan 2 dis Sarmisak 1 kase Haslanmis Pirinc Soya Sosu 1 corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan...
Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk
wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler: - 350 gr tavuk göğsü - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış) - 1 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı hoisin sos - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı...
Cin Usulü Dana Kavurma Cin Usulü Dana Kavurma
dana etini yumuşatmak için dana kavurma eti nasıl yumuşatılır et nasıl yumuşatılır eti kavurma Malzemeler: Çin tavası (wok) 750 gr. kuşbaşı dana eti 2 ortaboy soğan 3 diş sarımsak 4 adet domates 2 yemekkaşığı zeytinyağı 2 çaykaşığı pul biber...