Cipsler Ne Kadar Zararlı?

GREY

Daimi Üye
Üye
Cipsler Ne Kadar Zararlı?
Cipsler ne kadar zararlı, neden zararlıdır, hangi hastalar kullanmamalıdır, ne içerir bilgi edinelim arkadaşlar






Cipsler herkes için vazgeçilmez olsada sağlığımız için azaltılmalı ya da tüketilmemelidir melekler.

Çocukların vazgeçilmezi, büyüklerin eğlencesi. Cips yemek yağ içmekten farksız diyen uzmanların uyarısını okuyunca ağzınız açık kalacak.



Cips yemek yağ içmekten farksız diyen uzmanlar, kanserden obeziteye, diyabetten alzheimere kadar birçok hastalığa neden olduğunu vurguluyor.

Baharatlısı, peynirlisi, bifteklisi, ketçaplısı ve daha birçok çeşidi ile büyük küçük herkesi tavlıyor. Her damak tadına uygun bir çeşidi bulunuyor, yedikçe yemek isteniyor. Böyle çok sevilen bir ürünü vücudumuz ise, hiç hem de hiç sevmiyor. Kanserden obeziteye, diyabetten alzheimere, kısırlıktan parkinsona birçok hastalığa sebep oluyor. Cipsin sağlıksız ürünlerin başında geldiğini belirten Anadolu sağlık Merkezi Beslenme ve diyet Uzmanı Dr. Cemal Aytaç Ak, yağ ve tuz oranı göz önüne alındığında cipslerin tehlikeli yiyecekler kategorisine girdiğini söylüyor.

PAKETE ''ÖLDÜRÜR'' YAZILMALIDIR

Cipsin içinde, akrilamidin bulunduğunu kaydeden Ak, "Bu, kimyasal plastik sanayide kullanılan, sigaranın da içinde bulunan ve kansere neden olduğu düşünülen bir maddedir. Nitekim birçok tüketici derneği cips paketlerinin üzerine sigarada olduğu gibi 'Cips öldürür' ibaresinin yazılmasını savunmaktadır" diye konuştu

Anneden bebeğe geçiyor

Cipsin, patates ve mısırın yüksek oranda yağ çekerek kızartma işleminden geçmesiyle hazırlandığını ifade eden Cemal Aytaç Ak, cipslerin; hacmi küçük ve kalorisi yüksek, oldukça sağlıksız ürünlerin başında geldiğini kaydetti.
 
Aman yarabbi,oldu olacak sigarayla aynı muameleyi görsün.Meretler çok ta lezzetli ama şükür biz epeydir yemiyoruz.Çocuklar küçükken alırdık ,biz de bayılırdık,hala da seviyoruz ama yok almıyoruz artık,girmiyor bizim eve..
 
Aslında her eve giriyor titan abla. "Zararlı olan herşey bu kadar lezzeli mi?" diyor herkes :)
Tamamen bitiremeyiz ama azaltabiliriz :)
 
Geri
Üst