1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Çıtır Karides

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    çıtır karides galeta unlu karides 500 g çiğ karides - 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap - 1 Tatlı kaşığı domates salçası - karışık baharat - 400 ml sıvı yağ - 100 g mısır unu - 2 adet çırpılmış yumurta - 100 g galeta unu - Servis için: limon dilimleri

    Karidesleri ayıklayın. Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın. Mutfak havlusuyla kurulayın. Sherry, baharat ve domates püresini karıştırın. Karidesleri bu karışımın içine dökün ve iyice karıştırın. Thermospot tavada yüksek ateşte ısıtın. Yağını koyun. Yağ ısınırken karidesleri önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Yağ kızınca, her seferinde birkaç tane atarak karidesleri altın rengi oluncaya kadar (2 - 3 dakika) kızartın. Kızartma sırasında tencerenin altını biraz kısın. Pişen karideslerin altını kapatın, bir dakika bekleterek hafifçe ılınmalarını sağlayın. Limon dilimleri ile servis yapın.



     
Çıtır Karides konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karides Kroket

    Karides Kroket

    Malzemeler: 2 çorba kaşığı tereyağı Bir buçuk su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi l tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi 100 gram haşlanmış karides Tuz 2 adet yumurta Galeta unu Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI : Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Üzerine bir buçuk su bardağı unu sürekli karıştırarak ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında 1 çay...
  2. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  3. Çıtır Börek

    Çıtır Börek

    böreğin çıtır çıtır olması için börek yufka böreği böreğin olması için börek 4 kişilik Malzemeler 2 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı yoğurt 40 gramlık yaş maya 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket margarin veya tereyağı Alabildiğince un, tuz Üzerine: Çörekotu veya susam İç Malzemesi: 100 gram beyaz peynir 1/2 maydanoz...
  4. Tatlı , Ekşi Soslu Çıtır Karides

    Tatlı , Ekşi Soslu Çıtır Karides

    tatlı ekşi soslu karides ananas soslu karides 500 g karides , 100 g taze zencefil , 2 adet taze soğan , 8 adet haşlanmış kestane , 2 yumurtanın beyazı , 2 tatlı kaşığı sherry , 25 g mısır nişastası , tuz. Tatlı , Ekşi Sos: 100 ml ananas suyu , 50 ml sirke , 55 ml ketçap , 25 g toz şeker Zencefil, soğan, kestane ve karidesleri karıştırın ve sherry, yumurta akı ve mısır nişastası ile yaptığınız...
  5. çıtır çubuklar

    çıtır çubuklar

    Meleklerim;ben bu yapımı kolay kızartma hamurlarıda çok beğendim.Az yenildiği takdirde endişe edilecek birşey olacağınıda zannetmiyorum .Buyurun meleklerim; ÇITIR ÇUBUKLAR işte malzemeler: 250 gr su 5 kaşık erimiş margarin 1 çay kaşığı kadar tuz 1 bardak+4 kaşık un 4 yumurta yapılışı: su ve margarin bir tencerede kaynatılır.sonra unun hepsi bir kesede suya atılır sürekli karıştırılarak...

Sayfayı Paylaş