çoban güveci nasıl yapılır ?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
çoban güveci nasıl yapılır ?
Kızlar eşim bir yemek yemiş lokantada çoban güveci demişler. Tutturdu sen de yap diye, bilmiyorum dedim, sor meleklerine dedi :) Bilen varmı bu yemeği ?
 
Malzemeler



1 tatlı kaşığı kimyon

1 baş sarımsak

1/2 kilo parça kuzu eti

2 orta boy soğan

1 orta boy patlıcan

1 orta boy kabak

taze fasulye

5 adet sivri biber

3 adet orta boy domates

1/2 su bardağı su

2 çorba kaşığı margarin

4 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Öncelikle sıvıyağda etleir kavurun. Ardından soğanları piyazlık, patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayalım, fasulyeleri ikiye, sivri biberleri üçe bölelim, kabağı da irice doğrayıp, sarımsakları soyalım. Bütün sebzeleri büyükçe bir kaba koyup tuz, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Sebzelerin sulanmaması için 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Et suyunu çektikten sonra sebzeleri ilave edelim. Domatesleri kuşbaşı doğrayıp sebzelerin üzerine döşeyelim, üzerine fındık büyüklüğünde margarin parçaları koyalım, yarım bardak su ilave ederek pişirelim.
 
Geri
Üst