Coca Cola CEO'su Muhtar Kent Liderlik Ödülü Aldı

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Coca Cola CEO'su Muhtar Kent Liderlik Ödülü Aldı
The Coca-Cola Company’nin CEO’su Muhtar Kent, ABD Uluslararası İş Konseyi’nin (USCIB) yılda bir kişiye verdiği "2008 Uluslararası Liderlik Ödülü"nü almaya layık görüldü.

Kent, ödülünü Nebraska Senatörü Chuck Hagel ve çok sayıda sermaye pazarı uzmanının katıldığı galada USCIB Başkanı William G. Parrett’in elinden aldı. Muhtar Kent, küreselleşme karşıtı hareketler yüzünden dünya ekonomisinin büyük risk altında girdiğini belirterek, bu risklerin azalması için dört çözüm önerisi sundu. Bu işi tüm dünyanın ortaklaşa vereceği mücadele ile başarabileceğini belirten Muhtar Kent, "Önce eğitim sistemi küresel pazarlara uyumlu duruma getirilmeli. İşsiz kalanlar için kariyer geliştirme programları geliştirilmeli. Dış ilişkilere de önem verilmesi gerekir" dedi.

Satış yüzde 17 arttı

COCA-Cola Türkiye CEO’su Michael O’Neill, 2008 yılının ilk 9 ayında net satışların yüzde 17 artarak, 1 milyar 828 milyon YTL’ye ulaştığını açıkladı. O’Neill, satış hacminin giderek zorlaşan ekonomik krize karşın oldukça etkileyici olduğunu belirterek, yüzde 10 artışla, 428 milyon ünite kasaya ulaştığını ve net satışların yüzde 17 artışla, 1 milyar 828 milyon YTL olduğunu bildirdi. O’Neill, İyi performans gösteren Türkiye’de ise satış hacminin yüzde 10 artış gösterdiğini belirti.

hurriyet.com
 
Geri
Üst