çocuğu ölen nasıl davranmalı

  • Konbuyu başlatan melikeeN
  • Başlangıç tarihi
M

melikeeN

Forum Okuru
çocuğu ölen nasıl davranmalı
çocuğu ölen kadın nasıl davranmalı
 
İnsan doğar ve ölür. Hayatın bin bir hikmeti vardır. Bir İslam aliminin ifadesiyle hayatın bize verdiği fayda ve hikmeti bir nevi, Allah'a bakan tarafı bin türlüdür . İnsanın bir dakikalık hayatı bile Allah nazarında çok değerlidir. Çünkü Allah insanı bir sanat harikası olarak en mükemmel şekilde yaratmış, ona bir çok kabiliyetler vermiş, ayrıca sorumluluklar yüklemiştir. Bu yüzden biz meseleyi, kendi sınırlı anlayışımıza göre kıymetlendirmeli, yaratılıştaki hikmetleri görmeye çalışmalıyız.Evladı doğduğunda sevinen anne, onu kaybettiğinde kederlenir. Çocuğu ölen kadının ağlaması günah olmaz ama bağırıp çağırıp ağlaması isyan etmesi günahtır.Bu durumda eğer sabır ederlerse bu onlar için ahirette karşılığı verilecek büyük bir manevi sermayeye dönüşür. Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:

Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.

Sabredenlere verilen sevabın miktarını Allahü teâlâdan başkası bilmez. Çünkü, edebi olan ahiret hayatında sevimli çocukları ile beraber olurlar.Musibetlere sabır, sıddıkların derecesidir. Selam ve dua ile.
 
Geri
Üst