Çocuğum olmuyor çocuğu olmayan kadınlar dertleşelim lütfen

Y

Yeşim12121212

Forum Okuru
Çocuğum olmuyor çocuğu olmayan kadınlar dertleşelim lütfen
Çocuğum olmuyor ne yapmalıyım çocuğu olmayan kadınlar melekler kulübü dertleşme alanı ne yapmalıyız ? Akıl verin kızlar


Merhaba

Yaklaşık 18 aydır evliyim. Çocuk sahibi olmak istiyoruz ama olamıyoruz. Korunmuyoruz özellikle yumurtlama döneminde de birlikte olmaya mutlaka dikkat ediyoruz ama hamile kalamadım. Hamile kalabilmem için ne tavsiye edersiniz ne yapmam lazım ben ve eşim çocuk sahibi olmayı çok istiyoruz hamile kalmak için neler yapmalıyım ne önerirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Yeşim

Tatlım daha işim başındasınız. Senin gibi o kadar çok insan hamile kalmak istiyor çocuk sahibi olmak istiyor ki sayıları çok fazla. Neredeyse günümüzde evli iki çiftten bir tanesi çocuk sahibi olmak istiyor fakat normal yollarla çocuk sahibi olamıyorlar.

Öncelikle benim sana tavsiyem iki üç ay daha yumurtlama dönemlerinde özellikle cinsel ilişkiye girmeniz ama cinsel ilişki öncesi ikiniz de Ilık bir duş almanız iyi olur cinsel ilişki sonrasında mutlaka en az yarım saat sırt üstü yatıp dinlenmelisin.

Bu dönem içerisinde de beslenmenize ikiniz de dikkat etmenizi öneririm .Özellikle sperm sayısını arttırıcı besinler yesin eşin, sen de aynı şekilde beslenmelisiniz. Ayrıca vitamin de alabilirsiniz. Eğer önümüzdeki 2-3 ay içerisinde de hamile kalamıyorsan mutlaka bir jinekoloğa gitmen de fayda var.

Genellikle günümüzde çok rastlanan rahimde miyom oluyor bu da hamileliği engelliyor. Hamile kalamayanların neredeyse yarısında miyom olduğu görülüyor. Belki sende de miyom vardır bilemiyorum başka rahatsızlıklarını da olabilir. Belki eşinde bir rahatsızlık vardır.

Bütün bunların tespit edilmesi gerekiyor . Ona göre bir tedavi yöntemi mutlaka söyleyeceklerdir ama sabırla bu süreci takip etmenizi kesinlikle vazgeçmemenizi öneririm.
 
Geri
Üst