Çocuğum sürekli meme emmek istiyor ve uyku sorunu var

aysecıftcı özturk

Yeni Üye
Üye
Çocuğum sürekli meme emmek istiyor ve uyku sorunu var
BENIM SORUM OLACAK 7 AYLIK KIZIM VAR 3 HAFTA ONCE ISE BASLADIM MEME EMEREK UYUYORDU KIZIM SIMDI ANNEM BAKIYOR KIZIMA GUNDUZ UYKULARIMIZ COK KISA VE UYKUYA DALMASI COK ZOR OLUYOR AYNI SEKILDE GECEDE OYLE SUREKLI EMMEK ISTIYOR NE YAPABILIRIM
 
Merhabalar, Aslında bu aylarda çocuğunuzun uykusunun yavaş yavaş düzene girmesi gerekmekte. Fakat bu durum bazen bir yaşına girene kadar devam eder. Gündüz neler yiyor anneniz bakıyor ise acaba gaz yapacak yiyecekler mi tüketiliyor. Biraz bilgi verir misiniz lütfen ?
 
Merhaba ,
Bebekler daha anne karnındayken emme refleksi başlar.Emme içgüdüsü ile memeyi sürekli istemesi olağan bir durum .Emzirirken sürekli gözleri teni sizinle temas halindedir.Bu durum bebek için bir alışkanlık oluşturur.3 haftadır işe başlamışsınız bu süreç içinde bebeğiniz sizi daha az görüyor , emzirmede daha kısıtlı oluyor.Bu durum bebeğinizi huzursuz edebilir.(uyku sorunu )Bebeğe gündüzü geceyi öğretmek lazım ki oda şöyle mümkün.Gündüzleri bebeği dışarıya çıkarın ,dışarı ilgisini çekicek ,aldığı temiz hava kaliteli uyku çekmesini sağlayacaktr.Anneniz bebeğinize baktıığı için koordineli hareket etmelisiniz.Mesela işe gitmeden bebeğinizi emzirin.Fazla sütünüzü sağıp uygun koşullarda muhafaza edin.Aynı zamanda patronunuzla konuşun çalışma saatlerinizi esnekleştirin bebeğiniz için fırsatlar yaratın.İş hayatınız sizi strese sokabilir buda sütünüzü azaltabilir.Bebeğinizin iyi beslenmesi için sizinde iyi beslenmeniz lazım.Çalışanda olsanız önceliğiniz bebeğiniz olmalı.Bebeğinizin sürekli emmek istemesi de sütünüzün yetersiz olduğunu,doyurmadığını gösterebilir.Bu yüzden size tavsiyem hekime danışmak.Hekim önerisiyle bebeğinize ek besin verebilirsiniz.
 
Merhaba ben ıse baslamadan once uyku duzenımız cok guzeldı ama uyurken meme de uyudugu ıcın annem uyutamıyor. gunduzlerı kavaltı yapıyor peynır,anne sütü ve pekmez meyve yogurt sebze corbası ıcmıyor gaz yapıcak yıyecekler yemıyor. Gaz sorunumuz yok eve gıttıgımde sureklı kucagım olmak ıstıyor baska kımseye gıtmıyor. Benım kafama takılan kızımı kotu anlamda etkıler mı
 
Hayat yolculuğunda kendisine bir arkadaş edinmiştir. Bu da sizsiniz, annesi.Daha karnınızdayken kokunuz bebeğine kodlanmış.Emme sırasında bebeğinizle aranızda duygusal bir alışveriş olur.Sizin kalp ritminiz,kokunuz sıcaklığınız bebek için alışkanlıktır.Bu alışkanlıkığın kısmi olarak ortadan kalkması bebeği huzursuz eder.Doğum anından itibaren bebek kendine özgü tavırlar edinir ve kişiliği oluşmaya başlar. Bebeğiniz yokluğunuzunda varlığınızında farkında . İşe giderken emzirin.İşten gelirkende bebeğinizle zaman geçirmeye bakın aranızdaki bağın kopmaması adına..
 
Geri
Üst