Çocuğum Uyumuyor Diyenlere Tavsiyeler!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Çocuğum Uyumuyor Diyenlere Tavsiyeler!
Bu konu; Çocuğum Uyumuyor Diyenlere Tavsiyeler hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, tam da yatağınıza uzanmış deliksiz bir uykuya yelken açmışken bebeğinizin sesiyle uyanmak bir zaman sonra gözlerinizden akan uykuya hasret kalmanıza sebep olur. İşte tam de bu noktada size bazı tavsiyelerde bulunmak istedik ve derlediğimiz bilgileri sizlere aktarıyoruz..


beb-21.jpg



Bebeğinizi sallayın. Çoğu bebek sallanmaktan hoşlanır. Onu emzirin. Bebekle emzirme sırasında uykuya dalmayı severler. Aslında bazen beslenmesini bitirmeden onu uyanık tutmak oldukça zordur. Fakat bunu alışkanlık haline getirmesine izin verirseniz bebeğiniz artık emzirmeden uyumayacaktır.

Bebeğinizi beşik veya salıncak ile sallayın. Çünkü bu sallanma mızmız bebeği sakinleştirebilir. Uykuya dalmasına olanak sağlar. Onu kundaklayın. Yeni doğan bebekler sarılıp örtüldüğünde kendini rahat ve güvende hisseder. Bebeğinizle dans edin. İyi bir ninni veya hafif bir müzik karanlık bir odada bebeğinizle yavaşça dans etmek onun uykuya dalmasına neden olur.

Bebeğinize banyo yaptırın. Yatmadan 1 saat önce yaptıracağınız ılık bir banyo bebeğinizin dinlenmesine ve uyumasına yardımcı olacaktır. Bebeğinizle bir araba gezintisine veya yürüyüşe çıkın. Çoğu bebek yatağında yada beşikteyken uykuya direnir. Hareket halindeki bir araç içinde veya bebek arabasında giderken daha mutlu olurlar

Düzen oluşturun: Yeni doğan bebekler gün boyunca 16 saatten fazla uyurlar. Ancak her iki saatte bir karınları acıktığı için uyanırlar. Bu durum başlangıçta düzensiz olmasına rağmen bebeğinizin sinir sistemi geliştikçe ve beslenme aralarındaki süre uzadıkça daha tutarlı bir uyku programı aniden ortaya çıkacaktır. 3 aya kadar birçok bebek geceleri her seferinde en az 5 saat uyurken 6 aylık olduğunda ise gece uykusu aralıksız 9 ile 12 saate kadar çıkabilir.

Uyku alışkanlığı kazandırın:İlk birkaç ay için gece yarısı beslenmeleri ailelerin ve bebeklerin uykusunu bölüyor. Fakat bebeğinize iyi bir uyku alışkanlığı kazandırarak buna yardımcı olabilirsiniz.

Gün boyu çocuğunuzun hareket halinde olmasını sağlayın. Bebeğiniz uyanıkken bebeğinizle konuşarak şarkı söyleyerek ve oyun oynayarak oyalanmasını sağlayın. Bebeğinizin yanında ışık açın ve evde gürültü olmasına özen gösterin. Bebeğinizi kendi odasında soyutlamayın. Gün boyunca süren uyarımlar bebeğinizin gece daha rahat uyumasını sağlar.

Bebeğinizin uyukladığı zamanları gözlemleyin. Düzenli uyuklamalar önemlidir fakat gün boyunca uzun süren uykular bebeğinizin gece uyanık kalmasına neden olur.

Tutarlı uyku rutini izleyin. Banyo şarkı söylemek kitap okumak ya da sarılmak gibi rahatlatıcı yöntemler deneyin. Yakında bebeğiniz bu yöntemlerle uyumaya alışacaktır. Eğer bebeğinizi uyuturken müzik çalacaksanız bebeğinizi beşiğine koyun ve her seferinde aynı müziği çalın.

Bebeğinizi mayıştığında uyanıkken yatağına koyun. Bu bebeğinizin uykuya dalma süreciyle yatak arasında ilişki kurmasına yardımcı olacaktır. Bebeğinizi sırt üstü başı yana gelecek şekilde yatırın ve yatağında boğulmasına neden olacak battaniye tülbent gibi yumuşak nesneler bulundurmayın.

Kitap okuyun ve onunla konuşun yada şarkı söyleyin. Kelimeleri anlayabilmek için henüz çok küçük olsa bile sesinizin yumuşak ritimleri onun uyumasına yardımcı olabilir. Bir fan veya hafif gürültü veren bir cihaz çalıştırın. Fanın sürekli uğultusu bebeğin diğer seslere dikkatini azaltır. Çamaşır yıkayın. Çamaşır makinesinin titreşimleri ve hafif gürültüsü bebeğinizin uyumasına yardımcı olur.

Bazı çaresiz ebeveynlerin kurutma makinesi üzerine bebek koltuğu koyduğu bile görülmüştür. Bir rutin geliştirin. Yemek zamanı banyo zamanı kucak zamanı ve hikaye zamanı doğal olarak yatma zamanına yol gösterecek bir alışkanlık sağlayacaktır.
 
Geri
Üst