Çocuğumun öksürüğü için ne yapabilirim

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Çocuğumun öksürüğü için ne yapabilirim
Merhabalar. Çocuğum bir süredir öksürüyor ve içtiği ilaçların da pek bir faydasını göremedik.Acaba öksürüğü için yapabileceğim ne var? Tecrübeli anneler yardım edin lütfen..
 
Çocuklarda en sık rastlanan şikayetlerin başında öksürük gelir. Öksürük 3-4 gün gibi kısa süreli olabildiği gibi, 1 aydan daha fazla da devam edebilir. 3-4 haftadan uzun süren öksürükler kronik öksürük olarak değerlendirilir. Bu durumda mutlaka ileri tetkik edilmesi gerekir.Çocuğunuz öksürerek üst veya alt solunum yollarındaki enfeksiyon etkeni ve alerjik madde gibi yabancı cisimleri vücudundan atmaya çalışır.

Çocuğunuzun Vücut direncini arttırın Özellikle yuva ya da kreşe giden çocuklarda kış aylarında her ay hafif üst solunum yolu enfeksiyonları geçirilir. Öksürük kısa süreliyse, ateş ve solunum sıkıntısı eşlik etmiyorsa bu yaş grubundaki çocuklarda öksürük ilaçları kullanmaya gerek yok.

Peki ne yapmalıyız kısaca dikkat etmemiz gerekenler..

Öncelikle evde kesinlikle sigara içmemelidir. sigara dumanı ciliaların hareketlerini felce uğrettığı gibi mukus salınımını da arttırır.İkinci önlemimiz ise mukus salgısını inceltmek ve irritasyonu yumuşatmak için çocuğumuza bol su veya benzer sıvılar içirmek olmalıdır.Üçüncü önlemimizde havayı nemlendirici cihazlar kullanmak olabilir.
 
Bizim bebişlerde öksürük çok oluyor. 9 yaşında ki oğluma zencefil, bal ve limon karışımından veriyorum iyi geliyor. 20 aylık ikizlerim içinse ayaklarını vikisleyip çoraplarını giydirip yatırıyorum. Ihlamur kaynatıp içine bal atıp veriyorum. Odayı sık sık havalandırıp nemlendiriyorum.
 
Cocugun yattigi odada kalorifer petegi varsa üzerine cok islak bir havlu koyabilirsin bu sabaha kadar rahat uyumasini saglar. Benim ilk önce yaptigim sey budur :) Cocugunun kac yasinda oldugunu da yazarsan daha cok yardimci olabilirim :tik:
 
Geri
Üst