Çocuğunuz Kustuysa Ne Yapmalısınız ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Çocuğunuz Kustuysa Ne Yapmalısınız ?
Bu konu; çocukların kusması ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler vermektedir.




Sevgili melekler, özellikle yenidoğan bebekler, ilk zamanlar beslendikten sonra hafifçe kusabilirler, emdiklerinin fazlasını çıkaırlar, bu gayet normaldir. Ancak büyüdüğü halde çocuğunuz hala kusuyorsa ve zorlayarak kusuyor, rengi değişiyorsa ortada bir sorun var demektir. Bu sayfamızda sizlere çocuk kusması ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler vermek istiyoruz...



kusma-342.jpg





Kusma çocuklarda sık görülen bir bulgudur. Sıklıkla bağırsak enfeksiyonlarında ishalle birlikte ya da ishalden önce görülür. Kusma, mide içeriğinin aniden boşaltılması anlamına gelir. Genellikle çocuğun bir önceki öğünde yediklerini içerir.

Bebeklerin zorlanmalı olarak kusmalarının önemli sağlık sorunlarının habercisi olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Bu tür kusmaların önemli sebeplerinden biri Gastroözofagial reflüdür.

Bebeklerin mide bulantılarını anlamak ve sağlık sorunlarında erken müdahale etmek için, onların huzursuzluğu, renginin solması, tedirginlik, kusmadan sonra verilen besinleri yemek istememesi midesinin bulandığının belirtileridir. Özellikle yeni doğan bebekte ilk 24-36 saat arası görülen şiddetli kusmalar, sindirim sisteminin herhangi bir yerinde tıkanıklık olduğunun işaretlerinden biridir.
 
Geri
Üst