Çocuk odası düzeni nasıl sağlanır?

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Çocuk odası düzeni nasıl sağlanır?
Çocuk odaları herkesin gözünde en dağınık odalardır. Oda düzeni sağlamak amacı ile fazlası ile çaba harcanır. Ebeveynler ilk zamanlarda kendileri topladıkları odayı bir süre sonra çocukların alışkanlık kazanacakları şekilde düzene sokmayı öğretmelidirler. Düzen öğretiminde ilk başta görev ebeveynlere düşmektedir. Ebeveyn olarak evimizde ne kadar derli toplu isek çocuk da bizi örnek alarak kendi yaşam alanını toplamayı, düzene sokmayı öğrenecektir. Kimileri bazı öğretim yaklaşımlarını kullanırken kimileri bu öğretim yaklaşımları yanı sıra kendi çerçevelerinde odaya düzen vermeyi tercih ederler. Resim galerimde de göreceğiniz üzere birbirinden farklı oda düzenlerinden örnekler ile çocuğunuza nasıl bunu öğreteceğinizi aktarmaya çalışacağım.

IMG_6827.JPG


Düzen denince akla her eşyanın belirli bir yere yerleştirilmesi geliyor değil mi? Eşya yerleştirme işleminizde ne kadar çok depolama bölümünüz varsa o kadar düzen elde edersiniz. Bunun için depolama bölümü olabilecek mobilyalar ya da kutu tarzı tercihleri ön planda tutmaya gayret etmelisiniz. Bir çekmece içinde bile düzenleyicilerden faydalanarak en dağınık çekmeceyi düzenli konuma getirebilirsiniz. Şimdi gelelim düzeni nasıl elde edeceğimize. Çekmece içindeki malzemeleri bölümlendiren aparatları resimde görüyorsunuz değil mi? Son derece fonksiyonel olmamış mı? Oyuncakları kutularından tamamen çıkarmamak da çoğu zaman içinize yarayabilir. Tıpkı kutularında düzgün yerleştirilmiş oyuncakların üst resimde gösterildiği gibi.


IMG_1629.JPG


Depolama alanı elde etmek için illa ki pahalı mobilyalara gerek yok. Açık bölmeli küçük ahşap bir ürün bile iş görebilir. Resimde bu noktaya tam manası ile değinilmiş. Sizce de öyle değil mi? Oyuncak olarak üstteki tarz fonksiyonel oyuncakları bu raflara ayrı ayrı yerleştirmek oldukça basit olacak. Ne dersiniz?

düzenli-cocuk-odasi-dekorasyon-fikirleri.jpg


Alt ve üst resimde yer alan bölmelere ayrılmış mobilya oldukça işlevsel görünümde. Farklı bölmelere yerleştirilen depolama üniteleri ile her oyuncak hem birbirinden ayrılmaktadır; hem de daha kolay bulunabilmektedir. Üstü açık olan bu saklama birimlerinden oyuncak seçerek oynayan çocuk toplarken de çok sıkıntı yaşamaz. Bu konuda seçimlerinizi yaparken fonksiyonel kullanım adına gerçekleştirmek akıllıca olacaktır. Duvar rafı şeklinde bile yer alan depolama birimleri eğiticiliği ile göz doldurucu görünüyor. Bu tarz oda düzenleri sizi ve çocuğunuzu memnun edebilecek düzenler arasındadır. Keyifli dekorlar diliyorum hepinize.

duzenli-cocuk-odalari.jpeg
 
Geri
Üst