Çocuklar için montessori (yer yatağı)modelleri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çocuklar için montessori (yer yatağı)modelleri
montessori nedir, montessori yatak modelleri, montessori yatak tasarımları, en güzel montessori yatak modelleri ile ilgili bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Çocuk odası modellerin de ebeveyn olarak ilk dikkat edilen şeyler onların güvenliği ve konforudur. Çocuklar için tasarlanan yatak modellerin de çocukların yere düşmemek için alınan önlem olarak korkuluk modelleri kullanmak oluyor.

Birçoğunuzun çocuğunun yatağın da eminiz ki yatağın yan tarafına monte edilen korkuluklar bulunmaktadır.

Son zamanlar da çocuk yatak modellerin de öne çıkan tasarımlardan biri de montessori yataklar oldu. İlk defa içiniz de bu yatak modelini duyanlar için montessori yatakların ne anlama geldiğine dair bazı bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Montessori yatak modelleri, çocukların kolaylıkla erişebileceği istediklerin de pratik bir şekil de geçip yatacakları yer yatağı modellerine verilen isimdir. Montessori yatak modellerin de çocukların düşme tehlikesi bulunmadığı için güvenlik üst sırada yer alıyor. Maria Montessori tarafından ilk kez geliştirilen bu yatak modelleri günümüz de farklı tasarım ve renkleri ile çocukların oldukça keyif alacağı bir yatak haline dönüşüyor.


çocuk odası yatak modelleri.JPG
en güzel montessori yatak modelleri.JPG
montessori yataklar.JPG
yatak modelleri.JPG


Hepimiz biliriz ki çocuklar kendi odaların da özgürce hareket edecekleri bir yaşam alanı ister. Özellikle kendi yataklarını da oyun esnasın da buna dahil etmeleri kesinlikle olan bir davranıştır. Montessori yatak modelleri işte bu aşama da çocuklara özgür bir oyun ve yaşam alanı sunarken onlara güvenli bir ortam da hazırlamış oluyor.

Zemine yakın olmasından dolayı çocukların düşme tehlikesi bulunmuyor.Yüksek bir yatakta uyanan küçük çocukları yataktan alma olayı çoğunlukla ebeveynlere kaldığı için montessori yatak modelleri ebeveynlere de daha fazla uyku imkanı sağlamış oluyor. Yetişkinlerin yardımı olmadan kolaylıkla kendi yatağından inip kalkma olayını montessori yataklar da her çocuk bulacaktır.

Hazır bir şekil de satıldığı kadar kendiniz de montessori yatak modelini çocuğunuzun odasının ölçülerine göre mobilyacıya yaptırarak daha büyük yada küçük tasarımlar halin de tercih edebilirsiniz.

Montessori yataklara aksesuar ekleyerek görsel açıdan da zenginleştirmek isterseniz genellikle bu tür yataklara cibinlik ve ışıklı topların tercih edildiğini belirtmek isteriz. Genel olarak ahşap malzemelerden oluşan montessori yatakları alırken ahşabının tamamen doğal olmasına ve çocuklar için uygun maddelerden yapılmasına emin olmalısınız.
 
Geri
Üst