Çocuklarda Yaşanan Saç Dökülmeleri İle İlgili Bilgiler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Çocuklarda Yaşanan Saç Dökülmeleri İle İlgili Bilgiler
Bu konu çocuklarda saç dökülmesi hakkında bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, saç bakımı kadınların olduğu kadar erkeklerin de günümüzde dikkat ettikleri noktalardan biri. Bilhassa stres, hormonal düzensizlikler ve çeşitli ilaçlar sebebiyle yaşanan saç dökülmeleri ise pek çok kişinin yaşadığı problemlerden biri. Saç dökülmesi ne yazık ki sadece yetişkinleri değil bazen de çocukları vurabiliyor. Çocuklarda saç dökülmesi problemi birden bire geliştiği gibi ara ara tekrarlayan bir sorun da olabilir. Konu hakkında bilgi sahibi olmak için sizlere aşağıda ki makaleyi incelemenizi tavsiye ederiz...




cocuklarda_sac_dokulmesi-18b.jpg



Saç çekme yolma sonucu genellikle baş arkası yanları ve şakaklarda döküntüler görülebilir. Bu tip durumlarda kalıcı hasar olabileceği için çocuğa psikolojik destek gerekebilir. Başta lokal saç dökülmesi tüm başta saç dökülmesi veya baş ve vücut kılları kaybı bir arada olabilir. Bunlarda zemindeki saçlı deri normal görünümlü olup plağın etrafındaki kıllar kolayca çekilebilir. Bu kılların köklerindeki saç bulgusu ünlem işareti şeklinde belirgin olarak gözlenir. Down sendromlu çocuklarda sık görülür. Ayrıca stres ve psikolojik sorunlar saç dökülmesini tetikler.

Peki Saç dökülmesi nasıl önelenebilir Çocuğunuzun saçı dökülüyorsa saç derisine zaman zaman ılık badem yağı masajı yapın. Dengesiz beslenme saç dökülmesinin önemli bir sebebi olduğu için demir ve çinkodan zengin beslenme uygulayın. (et pekmez baklagiller yumurta sarısı kuru meyveler yeşil yapraklı sebzeler gibi) Ayrıca kalsiyum demir emilimini azalttığı için demir içeren besinlerle birlikte aynı öğünde süt ve yoğurt vermeyin.

Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Bitkisel Öneri

10 adet ceviz içi 15 adet fındık içini 1 su bardağı zeytinyağında 15 saat kaynatın. 2 saat demlenmesini bekleyin ve süzün. Elde edilen karışımı çocuğunuzun saç diplerine pamukla masaj yaparak sürün. 2 saat sonra saçlarını yıkayın. Bunu sabah akşam veya günde 1 defa uygulayın.
 
Geri
Üst