cocuklarin arkadaslarini isirmasi normal

nisan

Yeni Üye
Üye
cocuklarin arkadaslarini isirmasi normal
Pediatri uzmanları, küçük yaştaki çocukların arkadaşlarını ısırmak istemesinin tümüyle normal bir davranış olduğunu belirtti.

isirmak.gif
Merkezi Almanya'nın Münih şehrinde olan Profesyonel Pediatri Uzmanları Derneği, çocukların genelde hayal kırıklığı yaşadığında veya birşeyler yapmak istediğinde ısırma eğilimi gösterdiğini bildirdi. Uzmanlar, aynı şeyin 3 yaşın üstündeki çocuklar için de geçerli olduğunu ifade etti.
Derneğin Sözcüsü Ulrich Fegeler, bununla birlikte ısırma eyleminin çok sık meydana gelmesi veya çok saldırgan bir biçimde gerçekleşmesi durumunda ebeveynlerin bir pediatri hekimine başvurması gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, çocukları ısırma eyleminden uzaklaştırmak için kullanılacak en iyi yöntemlerden birinin olumlu teşvik olduğunu belirterek ebeveynlerin, çocuklarını, olumlu bir eylem yaptıklarında övmesi gerektiğini ifade etti.
Çocuklarının ısırmaya devam etmesi durumunda ebeveynlerin, bu hareketin kabul edilemez olduğunu veya insanlara zarar verdiğini anlatmak dışında olumsuz ifadeleri kullanmaması gerektiğini belirten uzmanlar, çocukları tarafından ısırılan anne babaların da bu hareketin can yakıcı olduğunu kelimelerle veya vücut diliyle göstermesi gerektiğini belirtti. (alinti)
 
Geri
Üst