Çocuklu evler için banyo dekorasyonu

Uzman SühaN

Administrator
Çocuklu evler için banyo dekorasyonu
Banyo vücut hijyenimizi sağladığımız alanlardan biri. Günün yorgunluğunu , negatif etkilerini banyo da atıyor ve gevşiyoruz. Bunu sağlayan su olsada banyonun dekoru da durum üzerin de etkili oluyor. Şimdi ye kadar normal banyo dekorasyonu hakkın da makaleler yazdık. Şimdi ki makalemiz çocuklu evler için banyo dekorasyonu nasıl olmalı , buna değinicez.


Öncesi ; Banyolar nasıl dekore edilmeli? Adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


Banyo dekorasyonu nasıl olmalı tüm detayları yukarıdaki linkte bulabilirsiniz. Şayet çocuklarınız varsa bu önerilere ek detaylar eklemelisiniz. Çocuklu evlerde alanlar öncelikle çocuğun güvenliğine göre dekore edilmeli. Olası kazaları önlemek adına her alanda olduğu gibi banyo dekorasyonunda da bu ayrıntıya dikkat edilmelidir. Can güvenliğinin yanısıra çocuğun ihtiyaçlarına göre de banyo dekoru tasarlanmalıdır. Çocuğunuzun ihtiyaçlarına yönelik dekore edilen banyo , çocuğa aynı zaman da temizlik alışkanlığı kazandırır. Şimdi sizlere lafı fazla uzatma dan Çocuklu evler için banyo dekorasyonu hakkın da bilgiler verelim.


çocuklu evler için banyo dekoru 1.Jpeg






Çocuklu evlerde dekorasyonun belirleyicileri arasında çocuk güvenliği de yer alır. Ev kazalarını önlenebilmesi için tüm diğer odalarda olduğu gibi banyoda da çocuk güvenliği göz önünde bulundurulmalıdır.

Hem çocuğa temizlik alışkanlığının kazandırılabilmesi hem de güvenliğinin sağlanabilmesi için banyo dekorasyonunun çocuğun ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gerekir.



çocuklu evler için banyo dekoru 2.jpg




Banyonuzda yeterli yer varsa, çocuğunuza özel bir lavabo yaptırabilirsiniz. Böylece kimsenin yardımı olmaksızın kendi kendine musluğu açarak ellerini yıkayabilir ya da dişlerini fırçalayabilir. Lavabonun yanında, ulaşabilecekleri yerde havlu bulundurmayı da ihmal etmeyin. Bunun yanı sıra kendilerini görebilecekleri bir ayna da olmalı.


Eğer banyonuz küçükse çocuğunuz kişisel temizliğini kendi yapabilmesi için lavabonun önüne portatif bir basamak koyabilirsiniz. Üstüne basarak lavaboyu kullanabilecektir. Bu basamağın güvenli olduğundan, kaymadığından emin olmalısınız. Çocuğunuz ve kendinizin sağlığı açısından FSC sertifikalı ürünler almanız çok önemli.



çocuklu evler için banyo dekoru 3.Jpeg



Çocuğa Özel Banyo Seti

Sabunluk, diş fırçası, havlu, diş fırçalık gibi malzemeleri çocuğunuz için seçebilirsiniz. Set halinde satılan bu malzemeleri sadece çocuğunuz kullanabilir. Çocuğunuza kendi banyo setinden oluşan bir köşe yapabilirsiniz.

Dekoratif Klozet Kapağı

Çocuklar eğlenceli motiflerden hoşlanır. Sevdiği bir çizgi film karakteri, bir kitap kapağı ya da bir hayvanın fotoğrafını klozet kapağında kullanabilirsiniz. Bu, çocuğun tuvalet eğitimi için de faydalı olacaktır.

Çocuğa Özel Kutu
Banyo dolabında çocuğunuzun malzemelerinin bulunduğu bir kutu bulundurabilirsiniz. Tokalarını, tarağını, sabununu vs. koyabileceği bir kutu çocuğunuzun hoşuna gidecektir.

Kaydırmaz Paspas
Banyolar her zaman nemli alanlardır. Duş sonrası zemin ıslanabilir, bu da ev kazalarına sebep olabilir. Bunun gibi kazaları önleyebilmek için banyo zemininde kaydırmaz paspas kullanabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun düşmesini engellemiş olursunuz.

Oval Mobilyalar

Köşeli banyo mobilyaları yerine oval olanları tercih ederek görünmez kazaların önüne geçebilirsiniz. Sivri kenarlar hem çocuğunuz hem de sizin için tehlike teşkil etmektedir.

Bu unsurlara dikkat ederek hem çocuğunuz için konforlu bir banyo oluşturabilir, hem de çocuğunuzun güvenliğini sağlayabilirsiniz.
 
Ay çok güzelmiş banyomu yaz mevsimin de inşallah yeniden dekore edicem. Konunuz bana ilham oldu fikir edindim. Malum ikinci çocuk yolda. Evde yumurcaklarıda düşünerek alan oluşturmak gerekiyor. Oğlum emeklemeye başladığı zaman yaptığım ilk şey banyoya kaymaz paspas almak oldu.Malum banyo zemini fayans çocuk ayağa kalkmak istediği zaman düşüp kayabilir. Ayrıca banyo dolaplarımı da oval tercih ettim.Görünmez kazaları önlemek adına . Her şey onların mutluluğu için. ;)
 
Geri
Üst