Çok oturuyorsanız 1 dakika kalkın

M

Misafir

Forum Okuru
Çok oturuyorsanız 1 dakika kalkın
Özellikle de masa başı çalışanları yakından ilgilendirecek bir haberimiz var şimdi Melek'lerim. Evet siz de çok oturuyorsanız, lütfen 1 dakika ayağa kalkın, çünkü;

Avustralya’da bulunan Queensland Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma ofiste tüm gün oturmanın ciddi sağlık problemlerine neden olduğunu ortaya koydu.

84d6b5f91ef8b2.jpg


Araştırmada çalışanların düzenli aralıklarla 1 dakikalığına bile olsa ayağa kalkmalarının yüksek tansiyon ve aşırı kiloyu engellediği belirtildi.

Uzun süre oturmanın sağlığı olumsuz etkilediğini ortaya koyan uzmanlar, masa başında çalışanlara verdikleri kısa molalarda oturmak yerine hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, Avustralya'daki Queensland Üniversitesinde yapılan bir araştırma, masa başında çalışanların kısa süreli molalar vererek az da olsa hareket etmesinin, kalp sağlıklarını korumalarına yardımcı olduğunu gösterdi.

Uzmanlara göre, bu molalar ateroskleroz ve diyabet gibi hastalıklardan da korumaya yardımcı oluyor.

Araştırma ekibinden Genevieve Healy, verilen molaların sayısına göre, bel ölçülerinde önemli farklılıklar gözlemlediğini belirterek, iş yerinde ara sıra ayağa kalkarak hareket etmeyi alışkanlık haline getirenlerin bellerinin ortalama 4 santimetre daha ince olduğunu söyledi.

"Sağlık için daha fazla hareket edin" çağrısında bulunan uzmanların, masa başında çalışanlara yaptığı diğer bazı öneriler ise şöyle:

-Şayet bir iş arkadaşınızla konuşmanız gerekiyorsa telefon açmak yerine kalkıp yanına gidin.

-Her katta lavabo varsa, diğer katlardakileri kullanmaya çaba gösterin.

-Asansörü değil, merdivenleri kullanın.

-Telefon açmanız gerekiyorsa, ayakta açın.
 
valla bizim insanımız o kadar hazıra alışmışki asansör varken kakıpda merdivenleri kullanacağını hiç zannetmiyorum.yarım saat o asansörü bekler ama yinede merdivenleri kullanmaz. oysaki sabah akşam merdivenleri kullansak ne güzel spor yapmış olacak. bende masa başındayım ve elimden geldiğince az oturmaya çalışıyorum ama işim gereğince saatlerce yerimden kalkamadığımoluyo. sabahları olmasa bile akşamları merdivenleri kullanmaya özen gösteriyorum. zaten hareeketli biriyim :D:D paylaşım için teşekkürler rüyam :kiss:
 
Bende işyerinde sürekli oturarak çalışmak zorundayım yeri geliyor saatlerde kalkmadığım oluyor ve resmen kalktığımda bacaklarım uyuşmuş oluyor ve yürümekte zorlanıyorum...Ama fırsat buldukça sadece hareket etmek için odanın içinde kalkıp dolanıyorum...
Teşekkürler canım
 
gün boyu oturmak sırt bel eklem ağrılarına da neden oluyor sağlık açısından çok zararlı benimde meslek gereği oturuyoruz gün boyu çay ve tuvalet molası olmasa yapışcaz koltuğa :D:D yoğun olunca onları bile unutuyorsun.. Arada hareket etmekte fayda var..
 
bende hep oturuyorum yerimden kalkmamak için herşeyi yanıma alıyorum:D teşekkürler çok bilgi verici bir konu olmuş...
 
HArket etmiyoruz etmiyoruz sonrada fazla kilolarımızdan şikayetçı oluyoruz! hareket çok önemli gerçekten! herkes artık ciddi ciddi sporu hayatına sokmalı!
 
Geri
Üst