Çözümsüz durumlarda okunacak dualar

Uzman SühaN

Administrator
Çözümsüz durumlarda okunacak dualar
sıkıntılı anlarda okunacak dua,kederli zamanda okunucak dua,şerden koruyan dualar,görünmeyen belalardan koruyan dualar hakkında bilgiler



Okunuşu: Bismillahirrahmanirrahim. İlahi bi-ahassi sıfatike ve bi-izzi celalike ve bi-a'zami esma'ike ve bi-ısmeti enbiyaike ve bi-nuri evliyoike ve bi-demi şuhedaike es'eluke ziyadeten fi'l-ilmi ve tevbeten kable'l-mevti ve rahaten inde'l-mevti ve mağfireten ba'de'l-mevti ve necaten mine'n-nari ve duhulerı fi'l-cenneti ve afiyeten fi'd-dünya ve'l-ahirati bi-rahmetike ya erhame'r-rahimin. İlahi bi-hakki Hüseynin ve ahihi ve ceddihi ve ebihi ve ümmihi ve benihi hallisni mimma enefih, bi-rahmetike ya erhame'r-rahimin.


Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Ya Rabbi, sıfatların, yüce saltanatın, en güzel isimlerin yüzü hürmetine, peygamberlerinin temizliği, velilerinin nuru, şehidlerinin kanı yüzü hürmetine ilmimi arttır, ölmezden önce tevbe, ölürken rahatlık, öldükten sonra mağfiret, cehennemden kurtuluş, cennete giriş nasib eyle, dünyada da ahirette de afiyet ve huzur ver, ey merhametlilerin merhametlisi, rahmetin yüzü hürmetine duamı kabul buyur. İlahi Hüseyn ve kardeşi yüzü hürmetine, dedesi, babası yüzü hürmetine, anası ve oğulları yüzü hürmetine beni bulunduğum darlıktan kurtar, ey merhametlilerin merhametlisi rahmetinle isteğimi kabul buyur.
dd.jpg




BİLİNEN VE BİLİNMEYEN ŞEYLERDEN SIĞINMA DUALARI

Okunuşu: Allahümme ellif beyne kulubina.Ve aslih zate beynina,uehdina sübüle's- selam, ue neccina mine'z-zulümati ile'n-nur,ve cennibne'l-fevahışe ma zahara minha ve ma batane.Ve barik lenafi esma'ına ue ebsarina ue kulubina ue ezuacina ve zürriyyatina.Ve tüb 'aleyna inneke ente't-tevvabü'r-rahim.Vec'alna şakirine li-ni'amike müsnine biha 'aleyke kabiline leha ve etimmeha 'aleyna.
Anlamı: Allah'ım! Kalplerimizi birleştir, aramızı ıslahet, bize kurtuluş yollarını göster, bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar, bizi her türlü çirkinliklerden,açığından ve gizlisinden uzaklaştır. Bize kulaklarımızı, gözlerimizi, kalplerimizi, eşlerimizi ve neslimizi mübarek eyle. Tövbelerimizi kabul eyle, şüphesizki sen tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametlisin. Bizi nimetlerine şükredenler, nimetlerinle seni övenler, verdiğin nimetleri kabul edenler eyle ve bize nimetlerin devamım ihsan eyle. (Hakim, De'avat, No;977;İbn
 
Geri
Üst