Cunda Adasına Gidilince Ne Yenir?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Cunda Adasına Gidilince Ne Yenir?
cunda adası
cunda adası yemekleri




Sevgili melekler, yaz tatili için Ayvalık civarına gidenlerin mutlaka uğradıkları Cunda Adası görmeye değer güzellikte, kendine özgü bir havası olan şahane bir yer. Akdeniz ve Ege yemek kültürünün harmanlandığı bir yer olan Cunda'nın en göze çarpan yemekleri elbetteki zeytinyağlıları. Bunun dışında bu güzel beldede bakalım neler yiyebiliriz?


cunda-1d4.jpg



Sabah adadaki kahvaltınıza bir tabak içinde limon ve kekikle, akşam ise salatanızın üzerinde konuk olur sofralarınıza. Altın sarısı rengi, tadıyla dünyaca ün kazanmıştır bu bölgedeki yağlar. Cunda adasında bulabileceğiniz eşsiz tatlardan bir kaç örnek;

Kabak Çiçeği Dolması:
Lokanta ve meyhanelerimizde, müşteriye sunulan kabak çiçeği dolması, aslında evlerde bir yemek olayıdır. Cunda adası'nın her köşesinde bulabilirsininiz yaz aylarında. Kabak çiçeği dolması bildiğiniz kabağın üzerindeki çiçekten yapılmaktadır.Dikkat edilmesi gereken bu çiçeğin kendini öğlene doğru kapamasıdır. Cunda pazarında sabah erken saatte almalı ve yapmalısınız. Aksi takdirde ya çiçek kendini kapatacaktır yada restaurantlardan geriye pek bir şey kalmayacaktır.

Hazırlanışı:
Dediğimiz gibi kabak çiçeklerini erkenden al ırsanız kapanmamış olacaklardır. Eskiden çiçekler cunda pazarında sepetle satılırdı şimdi ise torba da. Bir sepetten yapılacak dolma ile, dört kişilik bir aile rahat doyar. Çiçekleri aldığınızda dolma malzemeniz hazır değilse çiçeklerin kapanmasını engellemek için sırası gelinceye kadar buzdolabında tutabilirsiniz.

Çiçeklerin içini dikkatlice yıkayarak işe başlayabilirsiniz. Pirincine ince ince kıyılmış taze nane, maydanoz, taze soğan, dereotu; karabiberi, tuzu, yeterince zeytinyağı ilave edilmiş iç tatlı kaşığı ile çiçeklere doldurulur. En üstünede küçük bir parça domates oturtulur, tencereye dik olarak yerleştirilir. Pilavda, diğer dolmalardaki gibi konan pirinç ölçüsünde su katılarak orta ateşte pişirilir. Sıcakta yenebilir,soğuk da....
 
Geri
Üst