1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.308
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Curuba ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    curuba [​IMG]
    Pembe çiçekli, çekirdekli bir meyve. İçte kalan çekirdekli kısmı yeniliyor. Sarı olanları olgun ve yenilebilir oluyor. Orta ve Güney Amerika’da üretiliyor. Curuba’ nın çekirdeklerini yiyebilir, kokteyllerde, dondurmalarda, pastalarda kullanabilirsiniz. C, B1, B2, B3 vitaminleri ile demir ve kalsiyum içeriyor. Kan basıncını düzenliyor. Kanın pıhtılaşması için gerekli maddeleri sağlıyor.

    Faydaları :
    İçerdiği özellikle B3 sayesinde sinir sisteminin düzenli çalışmasını destekler. kolesterol düşürücü olarak da kullanılabilir. Yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesinde etkilidir. İştahı arttırır, hazmı kolaylaştırır. Sağlıklı bir deri sağlar ve santral sinir sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Kan basıncını normal seviyede tutar. Bütün vücuda oksijen taşıyan hemoglobin oluşumuna yardımcı olur. Kanın pıhtılaşmasında gereklidir.

    Nasıl ve Nerede Kullanacağız ? :
    Curuba’nın çekirdeklerini yiyebilir, kokteyllerinizde, dondurmalarınızda, pastalarınızda, meyve salatalarınızda vs kullanabilirsiniz.Yine Curuba dekorasyonlarınıza egzotik bir hava katacaktır.


    Besin Değerleri :
    Curuba C, B1, B2,B3, Demir ve Kalsiyum ihtiva eder. Kan basıncını normal seviyede tutar. Bütün vücuda oksijen taşıyan hemoglobin oluşumuna yardımcı olur. Kanın pıhtılaşmasında gereklidir.

     
Curuba ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fasulye ve Faydaları :)

    Fasulye ve Faydaları :)

    hamilelikte kuru fasulye gebelikte kuru fasulye suyunun faydaları hamilelikte nohutun faydaları Fasulye Kısa ömürlü , toprağını severse kolay biten ve sebzesini esirgemeyen, kırılgan ve asmalara özenip çalıya çırpıya dolanıp boyunca gitmek isteyen bu bereketli sebzenin içinde B1, B2, B3 ve E vitaminleri ile birlikte protein, selüloz, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, potasyum, demir ve sodyum...
  2. Meyveler ve Faydaları

    Meyveler ve Faydaları

    gebelikte muzun faydaları hamilelikte çilek yemek hamilelikte çileğin faydaları gebelikte kivinin çilek yemenin Meyveler ahududu Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir. ayva İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler....
  3. sirke ve faydaları!!!

    sirke ve faydaları!!!

    sirkenin zararları sirke faydaları sirkenin faydaları ve zararları turşunun Ekşimiş üzüm ve elma suyu demek olan sirkede bol miktarda C vitaminiyle bazı madeni tuzlar bulunur. Bu yüzden sirkenin besin değeri yüksektir ve vücudumuza çok faydası vardır. SİRKE, yemek ve salatalarımıza çeşni veren, ayrıca turşu yapımında kullanılan ekşi (asitli) bir maddedir. Ekşimiş üzüm ve elma suyu demek...
  4. Pamuk ve Faydaları

    Pamuk ve Faydaları

    Pamuk (gossypium) : Ebegümecigiller familyasından, lif ve yağ elde etmek maksadıyla ekilen otsu veya odunsu bir bitkidir. Gövdesi dik, dallanmış ve çok tüylüdür. Yaprakları uzun saplıdır. Meyvesi 3-5 gözlü bir kapsüldür. Her gözün içinde siyahımsı renkli, oval ve üzeri, uzun, sık ve beyaz tüylerle örtülü 5-10 tane tohum vardır. Birçok türü vardır. Yurdumuzda koza veya yerli türü...
  5. Gurmar ve Faydaları

    Gurmar ve Faydaları

    gurmar faydaları Gurmar (Gymnema sylvestre); orta ve güney Hindistan’ ın tropik ormanlarında yetişen bir orman sarmaşığıdır. Yaprakları çiğnendiğinde, ağızda belirli bir süre için şeker tadının alınmasını engeller. Zaten bu yüzden; bitkinin Hintçe ismi olan Gurmar’ ın, “Şeker Yok Edici” anlamına gelmesi rastlantı değildir. Geleneksel olarak yaklaşık 2000 yıldır Hindistan ve güney Asya’ da Tip1...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş