çuvaldan hediyelik eşya yapılışı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
çuvaldan hediyelik eşya yapılışı
nikah şekeri yapılışı nazar boncuğu yapılışı nazar boncuğunun bebek şekeri çuvaldan hediyelik eşya yapımı
Cuval.jpg


Bu küçük şirin çuvalımızı hem evimizi süslemek hem de yakınlarımıza hediye etmek için hazırlayabiliriz.


ÇİÇEKLİ ÇUVAL

Gerekli malzemeler:
20 cm. uzunluğunda ve 8 cm. genişliğinde kesilmiş çuval.
Kuru çiçek.
Nazar boncuğu.
Bir karış uzunluğunda ve ince lame kurdela.
Yapıştırıcı.

Yapılışı :
Uzunlamasına ikiye katladığımız çuvalımızı alt kısmını bastırıp iz yapmadan iki yanını birer santim içerden makinada ya da elde dikelim. Elimizle içini dışına çevirelim. Dikişli kısmı içte kalacaktır. çuvalımızın alt kısmından yukarı doğru 6.5 cm. ölçelim ve geri kalan kısmı çuvalımızın içine doğru kıvıralım. İnce lame bir kordon ya da uzun bir çuval ipini ikiye katlayıp bükerek sapımızı oluşturalım. Bir ucuna düğüm atalım. Çuvalımızın ağız kısmının iki yanına gelen dikişli kısımların birine iç kısımdan bir kalem ucu yardımıyla içten dışa doğru bir delik açalım. Düğümlemediğimiz ucu buradan içten dışa doğru geçirelim ve çekelim. Düğüm içeride kalmış olacaktır ve görünmeyecektir. Bu kez yine kalemimizle diğer yandan diştan içe doğru bir delik açarak kordonumuzun ucunu dışarıdan içeriye doğru sokalım ve uzunluk ayarını yaptıktan sonra düğümleyip fazla kısmını keselim. Lame kurdeladan kaşık süslemesinde yaptığımız gibi fiyonk hazırlayalım ve çuvalımızın bir yüzünü ortalayıp yapıştıralım. Boş olan çuvalımızı renkli kuru çiçeklerle dolduralım. İşte çuvalımız bitti. Şimdi sevdiğimiz bir kokuyu çiçeklerimizin üzerine sıkıp arabamıza asalım. Ya da evimizin herhangi bir köşesinde kullanalım.

BEREKET TORBASI

Aynen çiçekli çuvalda olduğu gibi çuvalımızı hazırlayalım. Ön yüzünü kurdelamızla süsleyelim. Çuvalımızın içini pamuk ya da selpak kağıdıyla sıkıca dolduralım. Üzerini iki kat selpak kağıdıyla sarıp taşan kısımları çuvalımızın içine dürtelim. Üstte biraz kalan yüksek kısma mutfaklarımızda bulunan mercimek, nohut, makarna, fasulye barbunya fasulyesi gibi çeşitili erzaklar yapıştıralım. Boş yer kalmamasına dikkat edelim. Ve mutfağımıza asalım. Bu torbanın asıldığı yere bereket getirir diye de bir esprisi vardır.

ÇUVAL YELPAZE

10 cm2 bir çuval keselim. Köşelerinden birine kuru çiçeklerimizden küçük bir demet koyup büzelim ve lame kordonla bağlayalım. Bağlarken bir nazar boncuğu ya da orta bor naylon boncuk geçirerek sağlamlaştıralım. Yukarıda kalan iki kenardan 4-5 adet iplik çekelim ve üst kımına çiçekli çuvalda olduğu gibi asılacak sap yapalım. Yelpazemiz hazır. Artık duvara asabiliriz.. Yaptığımız bu minik süslerimizi yakınlarımıza da hediye edebiliriz ya da nikah şekeri olarak hazırlayabiliriz.
 
Geri
Üst