Daha Lezzetli Et Pişirmek İçin Önce Neler Yapabiliriz?

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Daha Lezzetli Et Pişirmek İçin Önce Neler Yapabiliriz?
Etlerin Daha Lezzetli Olmas? ?çin Pi?irmeden Önce Neler Yap?lmal?
Daha Lezzetli Et Pi?irmek ?çin Önce Neler Yapabiliriz




Bir çok ev han??m bilir ama biz< yinede bilmeyenler ve ev han?ml???nda henüz acemilik dönemini ya?ayan bayanlar için, bu yaz?m?zda lezzetli et pi?irmenin püf noktalar?n? payla??yoruz Melek'ler.


aksaray%20yemekleri-15f.jpg


Oldukca önemli bir konu etlerin daha yumu?ak ve lezzetli olmas? için neler yap?lmal? hep birlikte ö?reniyoruz arkada?lar.

Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinya?, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumu?ak olmas?n? sa?lar.

Öncelikle etleri nas?l pi?irece?inize karar vermelisiniz. Biftekleri h?zl?ca bir tavada ya grill’de ya da ?zgarada pi?irebilirsiniz.

Etiniz ne kadar ya?l? olursa o kadar yumu?ak olur. Ancak kaloriler yüzünden çok endi?elenmeyin, eti kendi ya??nda pi?irece?iniz için ya??n? salacak ve böylece kalorisi de azalacakt?r. Bifte?in kenar?nda ?erit halinde ya? halkas?n?n olmas? da yeme?inize lezzet katacakt?r.

Bifte?iniz 4 cm’den kal?n ise b?çakla üzerine küçük yar?klar aç?n. Bu ?ekilde s?cakl?k etin içine de nüfuz ederek daha kolay pi?mesine yard?mc? olacakt?r. Ayr?ca bu ?ekilde biftek pi?irken içine do?ru k?vr?lmaz.

Tavay? ya da ?zgaray? etleri yerle?tirmeden önce ?s?t?n.

Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinya?, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumu?ak olmas?n? sa?lar.
 
Geri
Üst