dans eden MP3 çalar

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
dans eden MP3 çalar
Bu MP3 çalar dans ediyor



Sony’nin geliştirdiği dans eden taşınabilir ses çalar “Rolly”, sıra dışı tasarımı ve mükemmel ses kalitesyle benzersiz bir eğlence deneyimi yaşatıyor
Sony’nin yapay zekâ ve taşınabilir ses teknolojisindeki yeniliklerinin bir sonucu olarak geliştirdiği “Rolly”, mükemmel ses kalitesini hareket yetenekleri ile bir araya getirerek benzersiz bir eğlence deneyimi sunuyor. Müziğin ritmi ile dönüp dans eden ve avuç içine sığan eşsiz tasarımı ile fark yaratan “Rolly” Ekim 2008’den itibaren Avrupa’da kullanıcıların beğenisine sunuldu.

“Rolly”nin hareket yeteneğini tekerlekler, kollar ve dirseklerden oluşan altı hareketli parça sağlıyor. Bu parçalar 700'den fazla farklı renk sunabilen iki halkanın ahenginde çalışıyor. Bir dijital amplifikatör ve iki 180 derecelik yatay neodimyum mıknatıslı karşılıklı stereo hoparlör, kullanıcıların bulundukları odanın her yerinde cihazdan mükemmel ses kalitesi almasını sağlıyor.

“Rolly”, 2GB dâhili flash belleği ile 128kbps MP3 olarak kodlanan yaklaşık 520 saatlik şarkıyı saklayabiliyor. DRM, AAC formatları ile uyumlu olan cihaztek bir şarj ile beş saat müzik çalabiliyor ve hareket özelliği etkin olduğunda da dört saate kadar kullanılabiliyor.

“Rolly” ayrıca birçok bağlantı seçeneğini de beraberinde getiren Bluetooth teknolojisine de sahip... Bu sayede kullanıcıların müzik parçalarını ev bilgisayarları, cep telefonları gibi Bluetooth cihazlarına aktarmalarına imkân tanıyor.

“Rolly”nin kontrolleri hareket ile etkinleştiriliyor. Kullanıcılar şarkıları veya ses seviyesini cihazın tekerleklerini döndürerek değiştirebiliyor ya da cihazı hafifçe sallayarak karışık moduna geçebiliyor.

“Rolly”, dans hareketlerinin koreografisi için Rolly Choreographer olarak adlandırılan ve müziği analiz ederek rutinleri otomatik oluşturan bir yazılımı kullanıyor. Bunun yanında kullanıcılar kendi yaratıcı rutinlerini de oluşturabiliyor. Bunlar oluşturulduğunda yazılım, “Rolly”nin nasıl dans edeceğine dair görsel bir ön izleme sunuyor.

“Rolly”, önceden koreografisi yapılmış, Foo Fighters “The Pretender”, Avril Lavigne “Girlfriend” ve Calvin Harris “Acceptable In The 80’s” şarkıları ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Ayrıca iki demo şarkı, hareketlerin dinleme deneyimine nasıl entegre edildiğini göstermek için cihazda yer alıyor.

Siyah ve beyaz renk seçenekleri ile Ekim 2008'den itibaren Avrupa’da satışa sunulan Rolly, Kasım 2008’de 699 YTL+KDV fiyatıyla Türkiye’de kullanıcılarla buluşacak.
 
Geri
Üst