Davet Yemekleri tarifleri ve menüsü resimli

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Davet Yemekleri tarifleri ve menüsü resimli
Davet Yemekleri tarifleri
davet yemekleri menüsü



Merhaba Sevgili Melek'ler... BU yazımızda davet vermek siteyenler için hem davet yemekleri menülerini sunuyor, hem de davet yemeklerinin tariflerini veriyoruz.

davet_yemekleri_tarifleri-213.jpg



Balkabağı Çorbası

Malzemeler

1 kg balkabağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı doğranmış zencefil
Tuz
Kırmızı pul biber
1 litre sıcak su

üzeri için

Krema
Frenk soğanı



Yapılışı

Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Balkabağının kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin. Zerdeçal, tuz, zencefil, pul biberi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyip balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp karışımı püre haline getirin. Tekrar ocağa alın ve kaynatın. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın.
Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini krema ve frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.


Fırında tavuk


MALZEMELER

8 parça tavuk eti
1 adet soğan
üç-dört diş sarmısak
3 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sirke
sıvı yağ
kekik
3 adet defne yaprağı
kırmızı pul biber
ketçap
tuz, karabiber





HAZIRLANIŞI
Sekiz parça tavuk payreks bir kaba dizin. Bir tencerede sıvıyağ ile ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber ve ketçabı birbuçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Bu karışımı, tavukların üzerine döküp, alüminyum folyo ile kapatın. Orta derecedeki fırında altmış dakika pişirin.

İslim Kebabı

Malzemeler:


5 adet uzun patlıcan
350 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
tuz,karabiber,kırmızıbiber,yenibahar,kekik
2 adet domates
3-4 adet sivribiber
2 yemek kaşık salça
2 yemek kaşığı galete unu( ya da bayat ekmek içi )



Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletin. Bu arada soğanı rendeleyin yada çok ince yemeklik doğrayın. Kıyma, galete unu ,yumurta, soğan, dövülmüş sarımsak ve baharatları iyice karıştırarak köfte harcı elde edin. İsterseniz bu harcı daha önceden hazırlayıp bir süre bekletebilirsiniz.

Patlıcanları yıkayıp kurulayın,sonra tavada kızartın ve havlu kağıt serilmiş bir tabağa yerleştirin. Domatesleri halka halka doğrayın. Biberleri büyüklüklerine göre 2 veya 3′e bölün.

Daha sonra patlıcanlardan 2 şer tanesini “+” olacak şekilde yerleştirin. Köfte harcından oluşturduğunuz artı işaretinin ortasına yerleşecek büyüklükte ama biraz irice köfteler hazırlayın( çünkü piştiğinde köfteler küçülüyor). Patlıcanların uçlarını sıra ile köftenin üzerine kapatın. Bir kürdanın ucuna önce kestiğiniz biberlerden sonra da 1 halka domates takın ve bu kürdanı kapadığınız patlıcanların üzerine batırın. Daha sonra bir tepsiye yerleştirin. Tüm patlıcanlar için aynı işlemleri tekrar edin. Salçayı bir kase kadar su ile karıştırıp hem kebabların üzerine hem de tepsiye dökün. Tepsinin üzerine alüminyum folyo kapatarak önceden ısınmış 230 derece fırında 30-35 dk. kadar pişirin. Son 1-2 dk da folyoyu çıkarabilirsiniz.

Sosyete Köftesi

Sosyete Köftesi Malzemeler


600 g kıyma
2 domates
2 dilim ekmek
2 patlıcan
2 biber
4 dal taze soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
maydanoz
1/2 soğan rendesi
sıvı yağ
1 su bardağı krema
kaşar peyniri
1 kase mantar
2 diş sarımsak




Sosyete Köftesi Tarifi

Kıyma, soğan rendesi, doğranmış maydanoz, ıslatılmış ekmek dilimler, tuz ve baharatlar yoğrulur. Hamburger köftesi büyüklüğünde köfteler yapılır, tavada yağsız olarak kızartılır. Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp doğranır. Kızgın yağda kızartılır. Bir tavaya biraz sıvı yağ koyulur ve içine doğranmış taze soğanlar ve sivri biberler atılıp karıştırılır. Sonra içine mantarlar doğranır. Domatesler ve sarımsaklar da içine ilave edilir. Bir tutam maydanoz koyulup tuz ve karabiber atılır. Bu karışıma krema ilave edilir ve ardından kızartılan patlıcanlar koyulur. Hazırlanan bu harçtan ısıya dayanıklı bir fırın kabının altına biraz dökülür, üzerine köfteler yerleştirilir ve üstüne de kalan harç dökülüp kaşar dilimleri koyulur. Kaşar peyniri riyene kadar fırına verilip sonra servis yapılır.


Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar yapılışı

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Malzemeler:

7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 limonun suyu
2,5-3 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
yarım demet dereotu





Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Hazırlanması:

Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun.
Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin. Enginarları ilave edin. Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin.
Pişince tuzunu ilave edin. Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın. (Zeytinyağlı yemekler kendi tencerelerinde soğursa daha lezzetli oluyorlar) İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Havuçlu Brokoli Salatası Tarifi

Havuçlu Brokoli Salatası Malzemeleri:
1/2 kg brokoli
1 tane büyük havuç
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Sıvıyağ, tuz



Havuçlu Brokoli Salatası Yapılışı: Brokoliyi ve 2-3 parçaya kestiğiniz havucu bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tuzunuda katın ve kaynamaya bırakın. 3-4 dakika sonra brokoliyi tencereden çıkartıp çok soğuk suyun içine bırakın, havuçları biraz daha haşlayıp onlarıda soğuk suya atın. Böylece renkleri parlaklığını yitirmez. Sudan çıkartıp süzgeçte bekletin, suları süzülsün. Brokliyi dallarına ayırın, havuçları halka doğrayın, servis edeceğiniz kaba yerleştirin. Yoğurda ezilmiş sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Sosu sebzelerin üzerine dökün ve servis edin.


Beyin Salatası

Malzeme
1 adet koyun beyni,
1 çay kaşığı sirke,
1 çay kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
1/4 demet maydanoz.



Yapılışı
Beynin üzerindeki zarı, akar soğuk suyun altında kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkarın. Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın. Su kaynayınca temizlenmiş beyni yavaşça içine atın, ocağı kısarak 10 dakika haşlayın. Haşlama suyunu süzün, kaba soğuk su koyun ve beyni soğumaya bırakın. Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkarın, suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekleyin, doğrama tahtası üzerine koyarak keskin bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde doğrayın, yayvan bir tabağa dizin. Üzerine zeytinyağı ve limonu gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpin ve sofraya getirin. Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz, miktarı daha çok ancak lezzeti daha az olacaktır. Haşlanmış beyni servis yapmadan kısa bir süre önce suyundan çıkartıp doğrar, zeytinyağı ve limonunu son anda koyarsanız pörsümez ve daha lezzetli bir salata elde edersiniz.

Çikolatalı Sufle



Malzemeleri:

-4 Çorba kaşığı un
-3 su bardağı soğuk süt
-2 Çorba kaşığı kakao
-3 Adet yumurta
-1 Su bardağı toz şeker
-1 Paket 80 gr.lık bitter çikolata
-2 Çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için : -Pudra şekeri -Şekersiz krema

Yapılışı :

Bir tencereye tereyağını koyup ocağa alıyoruz. Yağımız eriyince unu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unumuzu 5 dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine soğuk sütü dökerek karıştırıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca çırpma telini alıp tahta kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz. 3-4 dakika pişiriyoruz. Pcaktan alıyoruz. Üzerine toz şekeri, kakaoyu, bitter çikolatayı koyup karıştırıyoruz. Kıvamı macun kıvamında olacak. Suflemizin harcını ılık hale gelene kadar bekletiyoruz. Ara sıra karıştırıyoruz. Tadını kontrol ediyoruz. Tadı azsa toz şeker ilave ediyoruz.Sufle harcımızın üzerine yumurta sarısını alıyoruz. Beyazını ise bir kaseye alıp çay kaşığı ucuyla tuz ilave edip mikserle köpürtüyoruz. Yumurta sarısını koyduğumuz çikolata harcının üzerine bu karışımı boşaltıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Fırına dayanıklı kaselerin içlerini margarinle yağlıyoruz. Kaselerin içine toz şeker veya pudra şekeri serpiyoruz. Suflemizini kaselerin yarısından fazlasına doldurup fırın tepsisine diziyoruz. 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri ve şekersiz krema sürüyoruz.
 

Benzer Diğer Konularımız !

M
Cevaplar
0
Görüntüleme
5K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
5K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
5K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
5K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
3K
Misafir
M
M
Cevaplar
2
Görüntüleme
11K
Misafir
M
Geri
Üst