Değişik özellikleriyle koç

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Değişik özellikleriyle koç
Aşık mısınız? Sevgilinizin bazı davranışlarına mı anlam veremiyorsunuz? Karakteri ile alakalı geleceğiniz konusunda endişeleriniz mi var? Hayatınıza yön veremediğinizden mi şikayetçisiniz? Mutlu olmanız gerekirken karamsarlığa mı kapılıyorsunuz? Başkalarının sizden daha mı şanslı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Her şeyden önce hayatınızın şekillenmesinde yıldızların büyük rol oynadığını bilmelisiniz. Hayatınıza yeni bir yön vermeye karar verdiyseniz hayatınızda ki erkeğin/kadının burcunu tanımakla işe başlayabilirsiniz.

Beraber olduğunuz erkeğin/kadının karakterini ve gerçek yüzünü ortaya çıkarmak istiyorsanız, Yazı dizimi dikkatlice okuyun. Biraz astroloji bilgisi sevgilinizin veya eşinizin maskesini düşürmeye yetecek.


Koç erkekleri ve kadınları beyninizi ve ruhunuzu masaya yatırıp derinlemesine incelemek istiyoruz...

KOÇ : Hayatın gücü!

İlkbahar ekin kokusunda doğan koçlar yalnız, başına buyruk, günü yaşamak için doğmuşlardır!

Nasıl sever: Yıldırım aşkı onun için yaratılmıştır. Tam bir erkek gibi davranır, egoist, maço ve kendi yolunu çizen biridir. Onunla asla güven ve huzur dolu bir ilişki düşünülemez. O evinden çok uzak olarak yaşamayı sever. Eğer onu istiyorsanız, ya onu takip etmeyi göze alın ya da onu terk edin.

Mars, Koç burcundan olan erkeğe cesaret, atılganlık, sevimlilik, etkileme gücü, hiddet, şiddet ve enerji verir. Bunlara ani öfkesi, sabırsızlığı, huzursuzluğu, da katılacak olduğunda Koç burcunda doğan erkeği pek sevemiyeceğinizi sanırsınız. İlginçtir ki bu burçtan çıkan erkek çok da cana yakın ve dayanılmaz olurlar..

Koç burcu erkeği aşka düşkündür. Ancak bu burçtan olup da, ömür boyu bir kadına aşık olanı zor bulunur. Diğer yandan, Koç erkeğini aşkta aradığını bulduğuna emin olduğu zaman yapamayacağı fedakarlık yoktur.

Başkalarının yardım istemelerine bayılırlar. İnsanları herhangi bir şeyden kurtarmaktan çaresiz kadınlar için savaşmaktan hoşlanırlar. Bütçe ile kısıtlı olmaktan hoşlanmazlar, paraları varsa aptallık derecesine eli açıktırlar.

Koç burcu erkeği, kadının saçının kesilişinden ve giydiği şapkalardan bile etkilenir. Arkadaş olabilecek ve sportmen kadınlardan hoşlanır. Ama herşeyden önce karılarının veya sevgililerinin gururlu olmasını isterler. Akıllı kadın, erkeğin fiziğine değil: gurur ve ihtirasına ilgi duyar.

Koç burcu erkeğinin karısı kocasının erkek arkadaşları ile iyi geçinmelidir. Kıyafet ve davranış konusunda son derece modaya uygun olmalı, güncel konuları ve haberleri çok iyi takip etmelidir.

Koç burcu erkeği, ancak sevdiği işi yaptığı zaman memnun kalıp başarılı olabilir. Eğer Koç burcundan olan erkekle evlenmeyi düşünüyorsanız iş konusuna özellikle dikkat etmenizi öneririz., çünkü bu burcun erkeği ancak işinden memnun olursa sosyal hayatında huzur bulabilir.

Koç burcu erkeği ancak 35 yaşından sonra paranın değerini anlamaya başlar. cesaret, atılganlık, sevimlilik, etkilenme gücü, hiddet, şiddet ve enerji verir. Bunlara, ani öfkesi, sabırsızlığı, huzursuzluğu da katılacak olduğundan Koç burcunda doğan erkeği pek sevemeyeceğiniz sanırsınız. İlginçtir ki bu burçtan çıkan erkekler çok da cana yakın ve dayanılmaz olurlar.

Onu nerede bulabiliisiniz?

Futbol sahasında arkadaşlarıyla oynarken veya açık hava yarışmalarına katılırken onu izlemeye gidin. Fiziksel aktivitelere bayılır!

Sevdiği kadın tipi:

Spor takılan, maceracı tipleri sever. Hayatı dolu dolu yaşayan kadınlar hayallerini süsler.

Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir?

Bu sportmen erkeğe güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız, onu herhangi bir oyuna davet edin ve kazanan için belli bir ödül kararlaştırın.

Gizli cinsel yönü:

Yatakta istemeyi bilen ve ipleri kendi elinde tutmak isteyen bir erkektir. Bırakın istesin, pişman olmazsınız.

İlişki özelliği:

Koçlar çok hızlı aşka başlar ama ateşlerini çabuk kaybederler, ilgisini tutabilmek için sürekli yeni bir şeyler bulun.

Koç erkeğiyle aşk ve evlilik :

Kendinizi Koç erkeğinin ihtiras, coşku ve canlılığıyla sürüklenmeye bırakın, ama yine de her zaman yanınızda bir dönüş bileti bulunsun, çünkü size karşı olan ilgisini aniden yitirmesi beklenmedik bir şey değildir. Koç, yalnız bir gezgindir ve hep öyle kalır, özgürlüğünü her şeyden çok sever. Onu yakalamak için bütün cazibenizi kullanmalısınız ve her an özgür olduğunu, her an gidebileceğini ona hissettirmelisiniz.


Kendinden emin hareketlerinden korkmayın. İlk defasında doğrudan size gelecek ve sizi, kendisinin sevmeye değebilecek tek erkek olduğuna inandırmaya çalışacaktır. Bununla birlikte, sadece kendisini düşünür ve çevresinde kümesteki tek horozun kendisi olacağı bir harem ister. Kendinizi koruyun ve zekânızla, kendinize güveninizi ona hissettirmeyin. Koç erkeği uyumlu, az sırrı olan ve kendisine samimi iltifatlar edecek, kendisine hayran kalacak bir kadın aramaktadır.

Ona bu hayranlığınızı sürekli hissettirmeli ama asla kendinize bağlamaya çalışmamalısınız. Bu beraberlikte kapı devamlı aralık olmalıdır. Koç erkeği istediği zaman gidebileceğini bilmeli ve kendi rızasıyla yanınızda kalmalıdır. Böylece kendini güvende hissedecek ve sizi her zaman fethetmeye çalışacaktır.

En büyük başarınızı, Koç erkeği yaşlandıkça ve boynuzlarını duvara çarpıp yavaş yavaş kendinden sonra'ki lerle çevresini sevindirmeyi düşünmeye başladığında elde edeceksiniz ki bu genelde 30 yaşlarında olur. Ama o halâ dizginleri elinde tutmak ve muhtemel bir evlilik tarihini kendisi belirlemek isteyecektir. Onu bir daha görmek istemiyorsanız, gizlice de olsa bir evlilik teklifi yapın.

Koç erkeğinin, sizi geleceğinin bir parçası olarak görmesini sağlaya bildiyseniz, hayat boyu sadık bir erkek ve sevecen bir âşık kazandınız demektir. Ve onu baba yaptığınız da, diğer kadınlara karşı tüm ilgisini yitirecek ve sadık bir baba olacaktır. Eğer ona iyi bir eş ve çocuklarına da iyi bir anne olduysanız, sizi da ha fazla sevecektir. Kendine hakim olamaması ve öfke nöbetlerine eğilimli olması gibi huyları, evlenince de geçmeyebilir. Yine de bunu çok abartmayın. Çünkü genelde öyle demek istememiştir ve kısa zamanda yeniden sakinleşir.

Herşeyden önce Koç burcu insanları tebrik etmek lazım. Koç burcu insanları kadar canlı enerjik ve hayata renk katan birileri az bulunur. Koçlar için dünyanın tuzu biberi diyebiliriz. İnsana şevk veren, cesaretlendiren, neşelendiren tiplerdir. Fakaaat şartlar değişir de biri Koç' lara kazara karşı gelirse veya buna kalkışmaya cüret ederse yanmışsınız. Hemen değişir tatlı ortamı bir an için gerer ve inanılmaz değişebilir. Öfkelenmekte belki haklı, belki haksız olsa da yıldızının etkisindedir.

Koç, Zodyak' ın ilk burcudur, bu nedenle yeni başlangıçları ve doğumu temsil eder. Koç insanı doğal, iç güdüsel, taze, saf ve hayattan zevk alan bir yapıdadır. Böylece, bir yapı meselesi olarak, birlikte olduğu insanları yoran çekingenlik de ona yabancıdır. Hayat onlar için heyecanlı bir macera anlamındadır. Her şeyden önce hayatın sunduklarını yakalamak ve her yönüyle hayatın tadını çıkarmak isterler.

Bazıları Koç' da tipik egoistlik özelliklerinin bulunduğunu düşünürler, çünkü o, başkalarının kendi hakkında ne düşündüğünü, hareketlerinin onaylanıp onaylanmadığını öğrenmeye çalışmaz. Başkalarının, onu bildiğinden şaşırtmasına izin vermez. Koç, yaşamın her anında daimi bir meydan okuma görür. Koç insanı kendisini, cesareti, bireysel inisiyatifi ve enerjisi ile gösterir. Diğer yandan bunlar onun doğuştan gelen önderlik özellikleridir. Bunlar, yalnız hareket etme olarak da anlaşılabilir, aslında Koç her koşulda çok rahat yaşayabilir.

Koç insanı anlık tepkiler gösterir, bütün cesareti, enerji ve yaratıcılığı anlık bir meydan okumadır. Bu nedenle hiçbir şeyden çözülmemiş sorunlar kadar nefret etmez. Uzun süre çabalaması gerektiğinde sık sık tahammülünü kaybeder. Böylece, aslında uğrunda bütün gücünü harcadığı bir şeye, gerçekten ulaşmak istemediği izlenimi yaratır.

Son karar adımını atmakta tereddüt eder. Büyük amaçları, Koç'u gerçekte sadece global olarak ilgilendirir. Küçük detaylar, ufak tefek noktalar ona dehşet verir.

Koçlar, "ıvır zıvır" ile uğraşmayı başkalarına bırakır ve ayının postu paylaşılmadan yeniden ava çıkarlar. Devamlı yenilik peşinde olma dürtüsünü hayat boyu bastıramazlar, aksi halde kişiliklerini kaybederler. Açıklık ve dürüstlükleriyle ara sıra diğer insanları yaralarlar. Aslında yaralama düşüncesi akıllarından bile geçmez. Koç insanları, bazılarının bakış açısına göre kader tarafından korunurlar. Çünkü, kozmik sistemimizde hayat veren ve hayatı koruyan Güneş, en büyük etkisini bu burçta gösterir.

Koç doğallığını, kendine hiçbir sınır koymamasına ve koydurmamasına borçludur. Koç insanları, küstahlık içeren davranışlar gösteren kişileri, açık ve arkadaş canlısı olmasına rağmen yanına yaklaştırmaz; bunlar pek küstahlık sayılmasa da koçun yanına yaklaşıp kartlarına bakmayı cesaret eden bir kişi, mantığının soğukluğunu ve keskinliğini hisseder, sınır dışına sürülür.

Kendisini sınırlanmış ve başarısı engellenmiş hissettiği anda. Koçun içindeki savaşçı tabiat, birdenbire canlanır. Diğer yandan Koç toleranslı ve birine analık edebileceği zaman yardımseverdir. Bir Koça bir şeyi beğendirmeye çalışmak, zor ve yorucu bir iştir. Bununla birlikte Koçun yardımseverliğini reddettiğiniz de, karşınızda yaralanmış ve hayal kırıklığına uğramış bir insan bulursunuz. Çünkü aldırmaz görünmesine rağmen, o aşırı derecede hassas ve duygusaldır. Paylaşma veya yardım teklifinin reddi durumunda tepkisi, depresif bir halde içe dönme olabilir, fakat kendini ilkel bir öfke ve kızgın bir hava içine de sokar. Ama bu durumdan çabuk kurtulur. Yeni bir yardım önerisi sunar, böylece Koçların yeni bir özelliği ortaya çıkar: Hastalık derecesinde sabırsızlık.

Koç insanları, genelde dış görünüşten de kolayca tanınabilirler. Çalı gibi, burunlarına kadar uzanan kaşları ve bariz yüz hatlarıyla bir Koçu düşünmek için, fantaziye fazla ihtiyaç yoktur.

Gerçekten de Zodyak'taki Koçların, kavga meraklısı koçlarla çok ortak noktaları vardır. Başlarını eğer ve hiçbir uyarıda bulunmadan saldırırlar. Kesinlikle etkili olan bu taktiğin bazen acı verdiğini, özellikle de başlarının çok yandığını dikkate almazlar. Zaten alsalardı, Koç olamazlardı. Koç, er ya da geç yüzünden veya kafasından yaralanırsa şaşırmayın. Onun dış görünüşü, yukarıda anlatıldığı gibi saldırıya hazır bir koç gibidir; baş önde, tıpkı bir yayın kirişi gibi gergin...

Koç burcu insanları çok çabuk öfkelenen tiplerdir. Bu öfke sizi bağırıp çağırmaya iter. Yıldızınız insana bu tip şiddetli, yakıcı ve çabuk sönen bir öfke verir ama öfkeniz geçtikten sonra pişman olup, bu seferde "Keşke sakin davransaydım böyle bağırıp çağırmasaydım iyi olurdu " dersiniz. Marsın size bahşettiği bu öfke yüksek tansiyona neden olabilir. Size "Keskin sirke küpüne zarar" sözünü hatırlatmak isteriz. Hislerine hakim olmayı öğrenmelidir.

Çabuk hiddetlenen koç burcu insanı bunun nedeni olarak yıldızı Mars'ın verdiği güç ve enerji olduğunu bilmelidir. Enerjinizi her zaman ve her yerde olumlu şekilde haracayamazsanız, bu yıkıcı ve kırıcı, hatta sizi dahi üzebilecek bir hal alabilir. Halbuki bu enerjiyle hayal gücünüzü bir araya getirirseniz daha neşeli olabilir hayata farklı bakabilir ortaya harikalar çıkarabilirseniz hatta daha neşeli olabilir hayata farklı bakabilirsiniz. Zira ortaya harikalar çıkarabilirsiniz. O zaman ve o güne kadar kimsenin akıl edemediği işlere el atabilir ve olumlu netice de alabilirsiniz. Siz ne iş yaparsanız yapın hangi konuyla ilgilenirseniz ilgilenin mutlaka olumlu sonuçlar alırsınız. Unutmayın birinci burç sayılan Koç' ta doğdunuz. Onun için öncüsünüz, lidersiniz, onun için büyük enerjiniz, gücünüz, cazibeniz var. Bunları gerektiği şekilde, doğru yönde kullanırsanız, bilin ki başarıya erişmemeniz için hiç bir neden yok.

Koç burcu erkeği ve kadını çin bunun cazibesi nerede? diye sorabilirsiniz. Fakat ateşli etkili Mars, savaşta olduğu kadar aşkta da erkekleri desteklemektedir. Bu yıldız erkeklere seks gücü verir. Kadınlara cazibe gücü verir. Marsın Koç burcundan olan erkeklere/kadınlara verdiği şirinlik, cana yakınlık ve sevimlilik sözlerle anlatılacak gibi değildir. Bu cazibe beğendiğiniz kimseyi bir anda adeta yumruk yemiş gibi sersemletiverir.

Dostluk der demez, aklımıza düşmanlık geldi tabii... Koç burcu insanları, herşeyden önce çok dürüsttürler. Onlar başkalarının da kendilerin gibi dürüst ve iyi niyetli olduklarını sanırlar, bu yüzden de sık sık yanılıp, hayal kırıklığına uğrarlar.

Koç Erkeği: Çekici ve atletik bir yapıya sahiptirler. Çok sabırsız ve aceleci olduklarından her şartta ve ortamda sevişebilirler. Saldırgan kadınlardan hoşlanmasalar da yatakta küçük başkaldırılara hayır demezler. Romantizmden hoşlanmaz, yatak oyunlarını sevmezler. Partnerini mutlu etmek için her şeyi yaparlar. Yatakta üstünlük sağlamayı sever, partnerinin geri planda kalmasını, gerektiği zaman kendini desteklemesini bekler. Kalabalık ortamlarda seks fikri bile tahrik olmalarına yeter. Koç erkeğini elde etmek için biraz gizemli, direkt ve geri planda kalmayı kabul etmek gerekir.


Künyesi

Gurubu : Ateş
Uğurlu günü : Salı
Uğurlu sayısı:
Uğurlu renkleri : Ateş kırmızısı, nar çiçeği
En önemli meziyetleri : Cesaret, girişkenlik, coşku, anlayış.
En zayıf noktaları : İç güdüsellik, sabırsızlık, saflık.
En büyük hatası : Acelecilik.
En büyük arzusu : Liderlik
Yeteneksiz olduğu konular : Diplomatlık.
Toplumda tercih ettiği rol : Play boy/vamp.
Tarihi örnekler : Kusursuz ve kor kusuz şövalye, Orleanslı bakire.
Kullanmayı tercih ettiği alet : Top mermisi.
Sevdiği yemek : Izgara dana eti.
Sevdiği içki : Bloody Mary.
Sevdiği renk : Kan kırmızısı.
Bu burçta doğan erkeklerin tercih ettiği yayın : Spor gazetesi
Sevdiği spor : Boks.
Tercih ettiği giysi : Jean
Baş ucu kitabı : Üç Silahşörler
Tatilde tercih ettiği eğlence : Kumsalda gezinti.
Bu burçta doğan erkeklerin sevdiği TV yayını : Spor organizasyonlarının canlı yayını.
Koçun ayrılamayacağı eşya : Zayıf lama bisikleti. Kürek, Deniz sporları, Sörf, Kano
Metali : Demir.
Uğurlu taşı : Yakut
Uğurlu kokuları: Manolya, Lavanta çiceği, ıtır
Tercih edilen müzik : Marşlar.
En çok bulunduğu yer : Futbol stadyumu.
Tatilde tercih ettiği rol : Playboy/vamp


Koç burcu insanlarının doğum günlerine göre kişilikleri.

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)
  • 21 Mart Berrak * 22 Mart Doğrucu * 23 Mart Meraklı * 24 Mart Sade * 25 Mart Dinamik * 26 Mart Güvenilir
  • 27 Mart Baslatıcı * 28 Mart Masum * 29 Mart Gözlemci * 30 Mart Uzlaşmaz *31 Mart İnatçı * 01 Nisan Ağırbaşlı
  • 02 Nisan İdealist * 03 Nisan Dayanıklı * 04 Nisan Kararlı * 05 Nisan İş bitirici * 06 Nisan Deneyci
  • 07 Nisan Coşkulu * 08 Nisan Vicdanlı * 09 Nisan Ölçüsüz * 10 Nisan Gözüpek * 11 Nisan Politik * 12 Nisan Sosyal * 13 Nisan Kutsal * 14 Nisan Gelenekçi * 15 Nisan İnsancıl * 16 Nisan Komik * 17 Nisan Ciddi
  • 18 Nisan Savunmacı * 19 Nisan İradeli * 20 Nisan Mücadeleci


Koç Burcu Erkekleri:

Ben bilirim gerisi boş,
İstiyorsan peşimden koş.
Emir almam, ben veririm,
Önderiyim bu feleğin... derler...

Koç burcu kadını: Tıpkı aynı burcun erkeği gibi kendini üstün gören, öncü lider, atak , cesur, cana yakın, üstün enerjili, kıskanç, cazibeli olup, çekiciliğiyle dillere destandır.

Bu tipler kırıldıkları zaman sarsılırlar. Karışınzda ağlarlarsa, korkun. Çünkü onu can evinden vurduğunuz anlaşılır. Onu kıran kişiler bu takdirde bir daha onun yüzünü dahi göremezler.

Kadın ve Aşk, Evlililik

Kafası çok iyi çalışan Koç kadını' nın çok iyi icra yeteneği vardır.l Ama başarılı olabilmesi için işe başlamadan önce birinin iş planlaması lazımdır. Saldırganlığa meyili vardır. Kocasının bu konuda sabırlı olması gerekir. Cömerttir ve kötü olan herşeyden nefret eder. Pratikte elde edilen başarıyı sever. Tenkit etme huyu vardır. Ama bazen ileriye gidebilir. Koç burcu kadını aşık olunca romantikleşir. Şiddetli ve ani heveslere kapılır. Alışılagelmiş yuva düzenine pek uymaz.

Koç kadınının, Koç erkeğiyle çok benzer olması kimi zaman öyle şaşırtır ki! Kadın biraz daha özel, içten, dürüst, altta kalmayan, çok akıllı ve uygun şekilde işlenebilir biridir. Bağımsız ve analitik düşünceyle verdiği kararlarda, kimsenin kendisine yol göstermesine izin vermez. Eğer o, erkeğin kendisi için doğru kişi olduğuna inanıyorsa, bu erkeğin ondan kurtulma şansı hiç yoktur.

Cinsel konularda da inisiyatifi ele alır ve dizginleri elinde tutar ama bu, ihtiras dolu saatlerde kendini bırakmayacağı anlamına gelmez. Koç kadını dinamik, ara sıra saldırgan, hareketli, yüksek gerilim altında kalabilecek gibi görünen, bunun yanında nadiren sert ve dayanıksız olan, başkalarının üstünlüklerini eğer gerçekten öyleyseler kabul eden biridir. Doğru kişiyi bulduğunda, beklen tileri karşılandığı sürece sadıktır.

Evlilikte çocuklar, onun için çok büyük bir rol oynar. Sorumlulukların büyük bölümünü severek üstlenir. Zaten Koç kadınını mutlu etmek için, ona bir sorumluluk sunmak gerekir. Curcunayı, değişimi ve alışılmamış şeyleri sever. Ateşli bir ralli sürücüsü olması pek seyrek görülen bir şey değildir.

Hayat felsefesi ben merkezli yaşam olan Koçlar için cinsellikte de üstün olmak önemlidir. Yatakta genelde partnerinden aldığı kadar vermeyi sever. Bu burcun bireyleri istediklerini elde etmekte çok iyi olduklarından birlikte olmak istedikleri kişiyi elde etmek için her yola başvurur. Değişiklikleri, yenilikleri ve macerayı sever, reddedilmekten hoşlanmazlar. Ateşli bir aşıktır fakat partnerine tamamen sahip olmaya başladığı zaman sıkılmaya da başlar.

Koç Kadını: Sevişmeden önce sohbet etmeyi sever. Yatakta üstün olmayı isteyen Koç kadını için seks muhteşem bir egzersizdir. Atletik yapılı, dürüst ve direkt insanlardan hoşlanırlar. Soğuk ve ilgisiz görünseler bile birlikte olmak istedikleri erkeği mutlaka elde ederler. Çok etkileyici ve çekicidirler. Utangaç olmadıkları için gündüz bile sevişebilirler. Romantik seks oyunlarından hoşlanmaz, aceleci ve sabırsızdırlar. Eksik, tamamlanmamış şeyler onları tahrik eder. Onları elde etmek için biraz gizemli olmakta fayda var. Çünkü hakkında çok şey bildiği kişilerden bıkarlar.

Astrolojide en çok adından söz edilen burçlardan birisi olup genelde 'Benlik' duygusunun en çok olarak belirgin oldugu burçtur.Daima en ön safta yer almak ister ve hep bana zihniyeti hakimdir. Bu burçtan olan insanlar genelde yapı itibariyle çok aktif, hareketli ve de enerjik olurlar. Bu yüzden kaza yapma durumu onlar için daha kolay olur. Ani ve seri hareketleri ile dikkat çekerler ve toplumda adeta aceleci bir tarz sergilerler.

Genelde hiçbir zaman yenilgiyi kabullenmeyen bu burç son derece haşin ve gaddar bir yapıya bürünebilir ve istediğini yapmak konusunda hiç taviz vermez. Böyle olduğu zamanlarda kendisini müthiş bir savunmaya alır ve insanların yanına yaklaşıp işine mani olmalarına izin vermez. Tabii ki bu burç bize savaş temsilcisi olan Mars gezegeninin bir yansıması olarak verilmiştir. Koç Burcu enerjik ve faal bir burç olduğu için bu işlerde son derece verimli olacaktır. Onun tutkusu en önde daima BEN olayım olacaktır.

İşte bu yüzden Koç burcu olarak en çok üzerinde durmanız gereken olay sizin her şeyden önce bu benlik duygusundan sıyrılmaya elinizden geldiği nispette çalışmanız olacaktır. Aktif ve enerjik bir yapıda olduğunuz için bazı işlerde çabuk olmanıza karşın çoğu zaman aşırıya kaçan ani ve sert hareketlerle etrafınıza adeta bir savaş askeri gibi lanse ettirmişiniz kendinizi. Tabii ki 1.evinizde ateş gurubundan olan bir planet varsa veya yükselen burcunuz Aslan veya Yay ise bu durum geçerli olacaktır.

Mars'ın özelliklerinden biri de kıskançlıktır. Koç burcunda doğan kadınlar ve erkekler daima ön planda olmayı sevdikleri için herkesin dikkatini çekip beğenilmeyi ister. İkinci planda kalmayı kabul edemezler ve ani kıskançlığa kapılırlar. Koç burcunda olanların kendisinden üstün kimseleri kıskanması da doğal sayılır çünkü o daima kendisinden üstününün bulunmadığına inanır. Karşısına kendisinden üstün birinin çıkmasına asla tahammül edemez. Aslında Koç burcundan olanları yenilgi bir müddet üzer fakat büyük enerjileri sayesinde hemen doğrulup yeni hayaller peşinde koşarlar.

Koç burcu insanı konuşması ve fikirleriyle dikkat çektiğini anladığında sözleri daha renkli ve zevkli bir hal alır. Bu tipler saatlerce konuşup etrafındakileri oyalarlar ve zamanı unutturabilirler. Koç burcu insanı istediği zaman uğurlu taşı sayılan pırlanta ve yakut gibi berrak ve değerli sözler söyleyebilir. Asla bu burcun insanlarını ezemezsiniz. Sakın denemeyin bu burcun insanını hiddet, şiddet ve kıskançlık ateşi mahveder. Çok temiz kalpli iyi niyetli, dürüst olan bu tipler oldukça da saftırlar. Koç burcu insanlarının her birinin başlı başına birer değer olduğunu da kabul etmek gerekir.

Koç kadını kendisinden aşağıda olanlara ve çekingen kimselere acır. Yardım etmeye elinden ne geliyorsa yapmaya çalışır. İyi niyetli suistimal edildiği takdirde acıama hssi duyduğu kişilere sonradan şüpheyle bakıp onların kendisini aldattığını iyi niyetinden faydalandığını düşünür.

Koç burcu kadını ve erkeği ideal eştir. Aşırı kıskanç hırslı sinirli olmakla beraber sevdiği uğruna hayatın bütün zorluklarına göğüs gerebilir.

Koç burcu kadını çocukları çok sever. Bu burcun kadını çocuk doğurduktan sonra çok değişir. En bencilleri bile çocuğu için her türlü fedakarlığı yapar. Bu da koç kadını söz konusu olduğunda övünülecek bir şey sayılır.

Koç Burcu Ve Sağlık:

Koç burcu vücudun baş bölgesini yönettiğinden baş ağrısı, migren ve yüksek ateş koçlarda en sık görülen rahatsızlıklardır. Koçların salgı bezleri tehlike anında adrenalin salgılar. Bu salgının kana karışması ile beden enerji ve coşkuyla canlanır. Bu da koçların temel özelliğidir.

Yükseleni koç olan kişiler orta boylu, oldukça zayıf, uzun yüzlüdürler. Kollan, bacakları güçlüdür. Esmer, kaba ve kıvırcık saçlıdırlar. Sağlıklı bir ciltleri vardır.

Hareketli ve enerjik koç insanları kazalara yatkın olduklarından çok dikkatli olmalıdırlar. Baş ve yüzleri kazalardan en çok zarar gören bölgeleridir.

Sinirleri bozulunca mideleri etkilenebilir. Atılgan dik kafalı ve enerjik oldukları için dinlenmeden çok çalışırlar ve endişe yüzünden yatağa düşebilirler.

Koçlar hastalanmaktan nefret ederler. Ufak rahatsızlıkları önemsemediklerinden, hastalığın kendi kendine geçeceğini umarlar. Kötü bir hasta olur, doktor arkasını döner dönmez yataktan çıkarlar. Fiziksel yapılarının sağlam oluşu hastalıkları kolay atlatmalarına, ciddi bir hastalığa yakalansalar bile çabuk iyileşmelerine yardımcı olur.

Koçlar, dinlenmeye özen göstermeli, çok çalışmamaya ve endişeye kapılmamaya çaba harcamalıdırlar. Meyve ve sebze koç burcu insanları için çok yararlıdır.

Koç burcunda doğanları ancak kendi ateşlerinin kül edebileceğini söyleriz. Koç burcunu yatağa yatırmak, onlara istirahat etmelerini kabul ettirmek oldukça zordur. O ayağa kalkamayacak derece de ateşli de olsa direnip ısrarla kalkarak hasta olmadığını söyleyecektir. Koç burcu insanı başını gözünü kulaklarını ve dişlerini iyi korumak zorundadır.

KOÇ KADINI VE KOÇ ERKEĞİ İLİŞKİLER..

Koç Kadını - Koç Erkeği


İki koç karşılaştıkların' da etrafa kıvılcımlar saçılabilir. Düşünce farklılıklarına rağmen birbirlerinin düşüncelerinde ki temel noktaları anlamaya ve bir çözüm bulmaya çalışırlar. İkisinin de belirgin önderlik karakterleri yan yana geldiğinde, ortak yaşamları hiçbir zaman sıkıcı olmaz. Onların keyifli bir ilişkileri olur ve nerdeyse asla sıkılmazlar.

İki koç birbirini gerçekten sevdiğinde, kendi karakterleri tamamıyla ortaya çıkar. Biri diğerine kendi kişiliğini bulması için serbestlik tanır. Bu durum çiftler arasında çıkabilecek olası kavgaları savuşturur. Akıllı bir Koç kadını, Koç erkeğini kendisinin de onun kadar güçlü olduğunu ve yaşamla tek başına da başa çıkabileceğini hiç birzaman anlamasına izin vermez. İki Koç'un ilişkisi, ikisininde amaçlarına uygundur ve birbirlerini tatmin etmek onları çok mutlu eder.

***

Koç Kadını - Boğa Erkeği.

Boğa çok nadir hızlı karar veren bir burçtur. Onun kensi için doğru kadın olduğunu anlaması uzun vakit alır. Bu durumda Koç kadını hiçbir zaman acele etmeye Boğa erkeğini elinde tutmak için sabırlı olmak zorundadır. Koç kadını normal hayatında gerekli gördüğü yerlerde sabırlı olabilen bir kadındır ancak bu durum boğa erkeğinin suistimal etmemesi gerekir.

Koç kadını Boğa erkeği ile karşılaştığında bir rüya adamı olmadığını çabuk fark eder. Karşısında ayakları yere basan dünyaya bağlı bir insan olması hareket ve değişme ihtiyacı olan Koç kadınını oldukça şaşırtabilir. Diğer yandan onu kendisi için rüyalarının kadını olduğunuz konusunda kandırabilirseniz size daima sadık biri olacaktır.
Boğa erkeği evcimen bir tiptir, ev huzurunu ve rahatlığı sever bir yapıdadır. Diğer yandan evine olduğu gibi kendine de iyi bakar.

Koç Erkeği - Boğa Kadını.

Boğa kadını sakin ve oturaklı bir kadındır. Basit fikirlerden hoşlanmaz. Koç erkeği, ara sıra Boğa kadının da aradığı canlılığın yokluğunu hissedebilir. Bir Koç erkeği olarak Boğa kadının sakin ve oturaklı duruşunu, uyuşuk ve sıkıcı olarak yorumlayabilir. Ancak bir süre gözlemlediğinde işin aslının öyle olmadığını görecektir. Boğa kadınına karşı doğru davranış biçimi geliştirirseniz, o vakur duruşun altında saklı olan ihtiras ve aşk sizi şaşırtabilir. Onda hiç beklemediğiniz bir ateşi canlandırabilirsiniz. Bu tamamıyla size bağlıdır. Her şeye rağmen onu çok fazla baskı altında tutmamalısınız. Çünkü Boğa "boynuzlayabildiğini" görebilirsiniz.

***
Koç Kadını - İkizler Erkeği.

Koç kadınında ki yoğun annelik içgüdüsünü, hiç kimse ikizler erkeği kadar etkileyemez. İkizler erkeği annesinin kucağını çok seven ve çucukluğunu asla unutmayan bir erkektir. O, erkek vücudunda kişileşmiş bir çocuktur ve çocuk olarak kalır. Her ne kadar şakalarını biraz sıkıcı bulsanız da espirilerine ve her konuşmayı kendine çekme yeteneğine katlanacak bir mizah anlayışınz olmalı. Aksi takdirde kizler erkeğinin kendini anlatır haline katlanırsınız.
İdeal sayılabilecek olan bu ilişki hayatı uzun süre dolduracak birçok ortaklık içerir. Çünkü İkizler erkeği kendinin dinleyen üstelik dinlemekten zevk alan Koç kadınına anlatacak birşeyleri her zaman olacaktır. İkizler erkeği Koç kadınında bulunan birçok özelliğe hayran kalır. Mesela Koç kadınının kararlılığı İkizler erkeğinin hayranlığını uyandıracaktır.

Koç Erkeği - İkizler Kadını.

İkizler kadını rüyalarınızın kadını olabilir. Çünkü duygularından çok mantığıyla hareket eder. Koç erkeği ve İkizler kadınının birçok ortak noktası vardır. İkizler kadını sizin sosyal olma eğiliminizi paylaşır ve tıpkı sizin gibi daima hereket halindedir. Sosyal çevresinde sıcaklığı ve sevimliliğiyle parlar, bu da onu başkaları için değerli kılar. Sizi rahatsız edecek flört ilişkilerine asla girmez, çünkü sınırları iyi bilir ve onları aşmamaya dikkat eder.

İkizler kadını kalbinin derinliklerinde sadıktır. Ateşle oynamayı sever ama yanmayı istemez. Zorluk çekeceğiniz konularda beklemesi gerektiğini çabuk anlaması ve anlayışlı olması ve entelektüelliğiyle sizin içi iyi bir eştir.

***
Koç Kadını - Yengeç Erkeği.

Dışarıdan belli olmaz ama Yengeç erkeği, son derece huysuzdur hatta dengesizdir. Hayatı ve yaşadığı olaylar, hiçbir zaman doğrusal değildir. Mutlaka tepe ve çukurlarla, yani sürekli yükselme ve alçalma çizgileriyle ifade edilebilir. Bir Yengeç' i kendi yaşamının dışında cezbetmek hiç de kolay değildir. Yengeç erkeğinin içinden neler geçtiğini anlamanız uzun zaman alır. Üstelik onu anlamaya çalışırken bu çabanızı asla belli etmemeniz gerekmektedir. Üzerinizde bıraktığı etki aldatıcıdır. Çünkü o, duygularının incinmesinden panik derecesinde korku duyar. Dışarıdan hiç çekingenliği olmayan ve kendine güvenen biri olarak görünse de aslında Yengeç erkeği derinden yaralanabilen ve kendine güvensiz bir insandır.

Koç Erkeği - Yengeç Kadını.

Koç ve Yengeç, birbirlerinin yapılarındaki farklılıklara saygı gösterdiklerinde ideal bir çift olabilirler. Ancak yapılanızıdaki farklılıkları görmek için önce zırhlarınızı çıkarmanız gerekmektedir.

Yengeç kadınını da zırhından dışarı çıkarmak zordur. Koçlar için çok büyük sabır gerektirir. Koç burcunun doğasında bulunan sabır, burada gerçekten işe yarayabilir. Yengeç dişi burçlarındandır. Genelde bu burçta doğanlar bütün kurallarda pasiftirler ve ilk önce sığınaklarından çıkarılmaları gerekir; ancak çıktıkları ortamı kendileri için güvenli gördükleri takdirde atılgan ve tutkulu olabilirler. Yengeçlerin verici olmaktan çok alıcı oldukları söylenmektedir.

Eğer Yengeç kadını aşkınıza dürüst bir şekilde karşılık verirse, yolun nereye gittiğini bilmese bile genelde size güvenip sizi takip edecektir. Ama bunu yaparken de onu zor ve yorucu biri yapan tatminsizliği için kendini değil tersine başkalarını genellikle de eşini sorumlu tutar.

***

Koç Kadını - Aslan Erkeği.

Bir Koç kadını olarak Aslan erkeğine aşık olduysanız yaşamınızdaki her şeyin değişmesine hazır olun. Ölümüne aşık olacaksınız. Hiç bir erkek sizinle Aslan erkeği kadar uyumlu değildir. Unutmayın o romantik bir aşıktır, hoşgörülüdür ve sizi çok önemser. Sizi elleri üstünde yedi kat göğe taşır. Kimse size kadın olduğunuz duygusunu bu kadar yoğun yaşatmaz.

Bu ilişkide iki güçlü, haraketli ve onurlu kişilik karşı karşıya gelir. Ayrıca Aslan erkeği rüyalarının kadınını bulmuş olmanın getirdiği sevinçle Koç kadınının peşini bırakmayacak onu elde etmek için elinden geleni yapacaktır.


Koç Erkeği - Aslan Kadını.

Bu baştan başarısızlığa mahkum edilmemesi gereken bir ilişkidir. Yan yana sorun yaşayabilecekmiş gibi dursalar da beraberlikleri mümkündür.l Çünkü Koç, kendini seve seve geri çekip dizginleri Aslan' a teslim edebilir.

Aslan Kadını her şeyini yaşamını iyileştirmek adına yapar. Hırslıdır ve daima yenilik ister. Hızla işe koyulur ve yeni konulara eğilir, ama bunların bazıları yarıda kalır. Bu durum onu gerçekten rahatsız etmiş olsa dahi size asla belli etmeyecektir. Aslan kadını, eşitlikçi bir yapıdadır ve sizin tarafınızdan bile rahatsız edilmeyeceği birsessizliğe ihtiyacı vardır. Aksi halde bir pençe darbesini tatmak zorunda kalırsınız. İç dünyası acıkmış gibi görünse de aslında çok kapalıdır. Onun derinliklerini keşfetmeye çalışmayın, çünkü zaten buna izin vermeyecektir. En iyisi değişken yapınızı ona fark etttirin ve sonra da sizde yaratacağı etkinin tadını çıkarın.

İkiniz olgun bir yaşamın başlangıcına adım attığınızda birlikteliğiniz fırtınalarla dolu bir ilişkiye dönüşebilir. Sağlıklı bir evlilik hayatınız olacaktır. Çünkü Aslan kadını evine çok iyi bakan bir kadındır.
 
Geri
Üst