Dekorasyonda dikkat edilmesi gereken hususlar

Uzman SühaN

Administrator
Dekorasyonda dikkat edilmesi gereken hususlar
İç mekan tasarımı dünyası, en yeni trendlere ayak uydurmak için sürekli değişiyor. İç tasarım endüstrisi moda endüstrisi gibidir , renkler, kumaşlar, baskılar ve aksesuarlar sürekli değişmektedir.İç tasarımcılara bu yılın en sıcak dekor eğilimlerini sorduk.İşte iç tasarımcılara göre, bu yıl ortaya çıkan ev tasarımı eğilimleri !


Bazı insanlar dekorasyon veya tasarım için mükemmel bir gözle doğarlar. Diğerleri bu beceriyi öğrenir ve başarıyla uygulayabilirler. Sonra da geri kalanımız var. Tasarım için fazlaca beceriniz yoksa, birkaç temel teknik uzun bir yol kat edebilir. Bir odanın odak noktası en vurgulanan özelliktir. Odaların çoğunda yerleşik odak noktaları vardır: örneğin, manzaralı büyük bir pencere veya bir şömine. Odanızın dahili bir odak noktası yoksa bir odak noktası yaratabilirsiniz. Odayı ne için kullanmak istediğinize karar verin, ardından bunun etrafında bir odak noktası oluşturun. Odak noktası olarak büyük bir parça resim kullanabilirsiniz. Büyük bir ayna da olabilir. Odak noktasını bulduktan sonra etrafını muazzamlaştırmak için süsleyin. Ana rengini odanın geri kalanında unsurlarla kullanın( Çerçeveler,vazolar amaca ayrıca hizmet edebilir. )



Dekorasyona bu kadar eğlenceli hale getiren şeylerden biri, güzel bir oda nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için gidebileceğimiz çok fazla kaynaktır. Kitaplar ve dergileri okuyabilir, TV şovları izleyebilir, makaleleri okuyabilir ve güzel bir şekilde dekore edilmiş bir oda elde etmek için yapılması gerekenler konusunda harika tavsiyelerde bulunmak için dekorasyon vitrinlerini ziyaret edebiliriz .Ancak, ne yapılması gerektiği konusunda çok fazla tavsiye ve ilham alındığı halde, dekorasyonunuzu doğru tamamlayamayabilirsiniz. Bu yüzden kafanızı fazla karıştırmayın hayallerinizden ilham alarak dekorasyonunuzu tamamlayın..


Mavi ve yeşil daha sakinleştirici ve rahatlatıcı. Hareketin bulunduğu oyun odaları veya aile odaları için kırmızı ve turuncu renkleri seçin . Odada istediğiniz atmosferi yaratmak için bir renk şeması seçin .Tüm beyazlar aynı beyaz değildir. Tonun açık veya koyu, canlı veya donuk olup olmadığını anlamak için ana rengin ötesine bakın. Aynı yoğunlukta koordine eden renkleri seçin.Her oda bir odak noktasına sahip değil , ancak sizinki varsa önemli hale getirin. Bu önemli öğenin çevresindeki resim ve mobilyaları düzenleyin.Belli bir trafik alanındaki bir kapının veya bir masanın önüne bir sandalye koymayın. Odaya kolay erişim ve hareket için yer bırakın.

İç dekorasyon da renklerin etkileri




Mobilya tartışmasız dekorasyonun en önemli yönüdür; Mobilya konusunda kısa veya aynı parçaları uzun yıllardır kullanıyorsanız evinize yeni mobilya almayı düşünün. Kişiliğinize uygun renk ve stilde rahat parçalar seçin.


Evinizi gerçekten kendine özgü ve çekici kılmak için, en sevdiğiniz anılarınızın, gezilerinizin, insanların ve konumlarınızın çerçeveli fotoğraflarını ekleyin.Fotoğraflarınızı, evinizdeki çeşitli sanat eserleriyle bir galeri ekranında asmayı deneyin. Bu, en sevdiğiniz parçaları bir defada sergilemenizi sağlayacaktır.


Yeni bir ev boş bir tuvaldir; Her odayı seveceğiniz bir kişilik dolu alana dönüştürme fırsatı bulacaksınız. En iyi sonuçlar için, küçük ayrıntıları bir araya getirerek evinizin geniş yanlarını değiştirmeyi deneyin.Bu yıl sofistike pastel renkler trend. Sevdiğiniz birkaç favori iç mekan tasarım stiliniz olabilir



dekorasyon fikirleri  0.jpg



dekorasyon fikirleri  2.jpg



dekorasyon fikirleri  3.jpg



dekorasyon fikirleri  4.jpg



dekorasyon fikirleri  5.jpg



dekorasyon fikirleri  6.jpg



dekorasyon fikirleri  7.jpg



dekorasyon fikirleri 1.jpg
 
Geri
Üst