Dekorasyonda IŞik

M

Misafir

Forum Okuru
Dekorasyonda IŞik
Aydınlatma, gece ile gündüzü ayırır, ayrıntıları ortaya çıkartır ve gizler. Dekorasyonda ışık, kontrasların, malzemelerin, renklerin, hacimlerin ve rölyeflerin istenilen biçimde gösterimiyle sağlanır.

İnsanoğlu hep karanlıktan korkmuştur ve "karanlık-siyah" oluşumu, insanları yasa ve endişeye sürüklemiştir. Ateşin bulunmasıyla, daha sonra da gazın ve son olarak da elektriğin kullanılmasıyla biz insanoğlunun, dünyası aydınlanmıştır. XVIII. yüzyılda insanoğlu ışığı, sokak lambalarına kadar taşımış, daha sonraki yıllarda ise ayrıntılarda ışığı kullanmaya başlamıştır. Süratle gelişen teknoloji ve tasarımcıların zevklerini yansıtmasıyla, aydınlatma, ihtiyacın yanısıra zevkleri de gözler önüne sermiştir. Aydınlatma teknolojisinde elde edilen gelişmeler, hızlı ve göz kamaştırıcıdır. Yaşamımızın "gece portresi" iyi bir aydınlatma ile daha da güzellik ve anlam kazanır.

Tarihi yönden zengin bir mirasa sahip olan ülkemizde bulunan bazı eserlerin ustaca aydınlatılması, sokaklarımızın aydınlatılması ve evlerimizin, ev içi alanların hatta başucumuzun aydınlatılması... burada da görülüyor ki "aydınlatma" hayatımızın en önemli unsurlarından biridir. Aydınlatmanın amacı, belli bir aydınlatma düzeyi elde etmek değil, iyi ve doğru görme koşullarını sağlamaktır.
 
Ce: Dekorasyonda IŞik

Işık oyunlarını çok seven biri olarak dekorasyonda aydınlatmanın çok şeyleri değiştirdiğini söyleyebilirim. Ben her ortamda değiştirilebilir ışık sistemlerinden yanayım. Yani her aydınlatmanın verdiği hava çok farklı oluyor, o yüzden alternatifli ışıklandırmalar her zaman tercih sebebimdir.
 
Ce: Dekorasyonda IŞik

saol canım ellerine sağlık..karanlık fobisi olan biri olarak asla ve asla karanlıkta kalamam:(birde mutlaka beyaz ılık olacak oturduğum yerde:D
 
Ce: Dekorasyonda IŞik

bilgiler için saol canım ışıklandırmayı bende severim ama yerine göre bazen insan daha aydınlıktan hoşlanıyor bazende loş bir ışıkta oturmayı tercih ediyor
emeğine sağlık
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst