Deni ürünlerinde neleri tercih etmeliyiz?nelere dikkat etmeliyiz?

birtutamanne

Yeni Üye
Üye
Deni ürünlerinde neleri tercih etmeliyiz?nelere dikkat etmeliyiz?
Deniz ürünlerinde neleri tercih etmeliyiz?nelere dikkat etmeliyiz?

Karides güveç
omega 3

Selam kızlar
hamilelikte deniz ürünleri omega 3 açısından oldukça yararlı ama tabiki her balık değil
dip balıklarının tüketilmemesi gerekiyor çünkü fazla civa içeren balık onlar

Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda, campylobacter (hem hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini, bakterilerinin ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.


* Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin. Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu balıklar cıva gibi ağır ller içerebilir ve bunlar da bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere özellikle; lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon tavsiye edilir. Yeter ki, iyice pişmiş olsunlar
balik-9349.jpg
 
Son düzenleme:
Geri
Üst