1. EVİN

    EVİN Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    137
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Deniz Ürünleri

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında EVİN tarafından paylaşıldı.

    Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik) MALZEMELER 1 1/2 su bardağı mayonez
    2 diş sarmısak dövülmüş
    2/5 su bardağı zeytinyağı
    5 orta boy uskumru
    1/2 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı un
    2 çorba kaşığı margarin
    1 limon (süsleme için)
    1 demet maydanoz (süsleme için)


    HAZIRLANIŞI
    Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
    Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.
    Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın.
    Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
    Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.


     
  2. EVİN

    EVİN Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    137
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Deniz Ürünleri

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)
    MALZEMELER
    4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
    4 adet defne yaprağı
    3 adet domates
    3 adet çarliston biber
    1.5 adet limonun suyu
    70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
    250 gr. mantar
    1 çorba kaşığı kapari turşusu
    Tuz ve karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
    Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.
    Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
    Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
     
  3. EVİN

    EVİN Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    137
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Deniz Ürünleri
    Bademli Balık Kebabı
    MALZEMELER
    1 Kg Balık
    3 çorba kaşığı Un
    60 gr margarin
    1 tatlı kaşığı Tuz
    1/2 tatlı kaşığı Karabiber
    150 gr Soğan
    250 gr Domates
    50 gr Badem
    400 gr Patates
    1/2 demet Maydanoz
    2-3 bardak Su
    1 küçük yaprak Defne


    HAZIRLANIŞI
    Ön hazırlık olarak balığı temizleyin. Bunun için keskin bir bıçakla karnını yarın. İç organlarını çıkarıp, atın. Galsemalarını da çıkarıp, atın. Varsa pullarını kazıyın. Eğer büyük balık kullanıyorsanız, fileto çıkarıp, kuşbaşı büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Küçük balıkları bütün olarak bırakın.
    Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
    Patatesi soyup, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu, yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
    Unla tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayın. Fazla unlarını silkeleyip, atın. Yağın yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca unlanmış balıkları koyup. 5-6 dakika, birkaç kere alt üst ederek kızartın. Kızarmış balıkları bir kaba aktarın. Tenceredeki yağı dökün.
    Aynı tencerede, kalan yağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğan ve ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıp soğanlar pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
    Balığı ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpiştirin. Balıkların üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Bademli balık kebabını, kullandığınız balığın cinsine bağlı olarak, 10 ila 15 dakika arasında, balık pişinceye kadar ateşte tutun. Gerekirse, pişirme süresini uzatın

     
  4. EVİN

    EVİN Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    137
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Deniz Ürünleri

    balık dolması MALZEMELER
    6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir)
    Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi
    1,5 su bardağı Amerikan Pirinci
    2 orta boy soğan
    1 kahve fincanı fıstık
    1 kahve fincanı kuş üzümü
    1 çay kaşığı tuz
    Bir tutam karabiber
    Bir tutam yenibahar
    Yarım fincan soya yağı

    HAZIRLANIŞI
    Soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir.
     
  5. EVİN

    EVİN Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    137
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Deniz Ürünleri

    Dil ßalıgı(4 kişilik) MALZEMELER
    4 Adet Dil Balığı
    1 Adet Kırmızı Soğan
    1 Adet Domates
    1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber


    HAZIRLANIŞI
    Balıkların başını ve kuyruğunu kesin. Derisini de soyduktan sonra ikiye ayırın. Orta kulağını çıkarın. Bu dilimleri limon suyuna batırın. Üzerine kırmızı biber serpip 10 dakika dinlendirin.
    Zeytinyağına bulayarak ızgarada kızartın. Soğanı soyup dörde kesin. Domatesi de dilimleyerek beraber servise sunun.
    Not: Arzu ederseniz kızarttığınız balıkların üzerine dilimlenmiş patlıcan dizin. Bir kapta soğan ve domatesleri sote edip patlıcanların üzerine dökün. Doğranmış maydanoz ve karabiber ilave ederek 10-15 dakika fırınlayın.
     
  6. EVİN

    EVİN Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    137
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Deniz Ürünleri
    Deniz Taragı(2 kişilik) MALZEMELER
    100 gram gravyer peynir
    1 su bardağı süt
    Üç buçuk çorba kaşığı un
    4 diş sarmısak
    300 gram deniz tarağı
    Yarım fincan konyak
    1 çay kaşığı hardal
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım demet maydanoz


    HAZIRLANIŞI
    Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın. Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin.
    Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Daha sonra unu tencereye ilave edin. Sararana dek kavurun. Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin. Kalan 2 diş sarmısağı ezin. Hardal ve konyakla karışıma ilave edin.
    Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun. Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün. Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

     
  7. RoCCo

    RoCCo Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.274
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Deniz Ürünleri

    offf balık manyagıyım yanında salata olcak kırmızı saa ooo mükemmel oluyo:D
     
  8. sevkar06

    sevkar06 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    35
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende alabalık cok severim tatlım senin tarifinin aynısını yapıyorm cok ta güzel oluyor
     
Deniz Ürünleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Deniz Ürünleri Yahnisi

    Deniz Ürünleri Yahnisi

    Malzemeler 1 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap 1/2 Kg Kalamar (temizlenip halka biçiminde kesilmiş) 2 Kalkan Balığı Dilimi (kemikleri çıkarılmış) 20 Midye İçi (midyeleri fırçalayıp temizleyiniz; kaynar suda haşlayıp, kabuklarını açarak içlerini çıkarınız) 250 gr Karides (kabukları ayıklanmış) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çay Kaşığı Karabiber 30 gr Tereyağ (2 çorba...
  2. deniz ürünlerinin  anne karnındaki bebeğe faydaları

    deniz ürünlerinin anne karnındaki bebeğe faydaları

    deniz ürünlerinin faydaları Anne adaylarının balık ve deniz ürünleri tüketirken oldukça dikkatli ve özenli olmaları gerekmektedir. İşte doktorların,hamilelerin yemelerini tavsiye ettiği balık çeşitleri ile uzak durulması gereken balık çeşitler: Balık ürünleri Anne adayları ve bebeklerinin beyin gelişimi için oldukça faydalı protein,demir ve omega-3 yağ asitleri barındırmaktadır.Ancak...
  3. Kolay Deniz Ürünleri Çorbası

    Kolay Deniz Ürünleri Çorbası

    deniz ürünleri çorbası deniz urunleri corbasi mahsülleri çorbası 500 g balık filetosu , 1 Tatlı kaşığı tuz , bir tutam karabiber , 2 Tatlı kaşığı susam yağı , 600 ml su , 125 ml sherry veya Tatlı şarap , 1 çorba kaşığı kök zencefil (rendelenmiş) , 1 çorba kaşığı soya sosu , 1 çorba kaşığı biber salçası , 2 çorba kaşı Balığı 2,5 cm'lik küpler halinde kesin. Tuz, karabiber ve susam yağına...
  4. Balık ve Deniz Ürünleri Kalori Değerleri

    Balık ve Deniz Ürünleri Kalori Değerleri

    balık ve deniz ürünleri, kalori değerleri, tablosu, nedir, kaç kalori, ile ilgili bilgiler burada melekler Balık sofralarımızın baştacı olmaya layık kıymetli bir besin melekler :) Ancak herşeyin olduğu gibi balığın da kararrında yenmesi lazım,çünkü balıkların bazıları hayli yağlı.. Merak edenler ve diyet yapanlar için deniz ürünlerinin kalori tablosunu eklemek istedik,afiyet olsun :)...
  5. Deni ürünlerinde neleri tercih etmeliyiz?nelere dikkat etmeliyiz?

    Deni ürünlerinde neleri tercih etmeliyiz?nelere dikkat etmeliyiz?

    Deniz ürünlerinde neleri tercih etmeliyiz?nelere dikkat etmeliyiz? Karides güveç omega 3 Selam kızlar hamilelikte deniz ürünleri omega 3 açısından oldukça yararlı ama tabiki her balık değil dip balıklarının tüketilmemesi gerekiyor çünkü fazla civa içeren balık onlar Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte...

Sayfayı Paylaş