1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    denizli usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Patlıcan kebabı her yörede farklı yapılıyor. Benim öğrenmek istediğim denizli usulü olanı.Çünkü nişanlım denizlili :)
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.175
    Beğenilen Mesajlar:
    1.676
    Ödül Puanları:
    113
    Denizli Patlıcan Kebabı Malzemeleri

    -Bir çay bardağı sıvı yağ
    -Bir çay kaşığı kimyon, kekik
    -Yarım çay kaşığı karabiber
    -Altı adet kıstırmalı patlıcan
    -Altı adet sivri biber
    -Yarım kilo domates
    -Bir tatlı kaşığı tuz, nane
    -Bir demet maydanoz
    -Üç diş sarımsak




    Denizlinin Patlıcan Kebabı Tarifi

    Yemeğimize öncelikleri Patlıcanlar ve biberleri iyice yıkayıp Patlıcanlar iki tarafı soyularak lüle şeklinde çizilerek başlıyoruz.. Patlıcanlar ve biberler kızartılıp geniş bir kaba dizilir. Domatesler rendelenir, tuz ve baharatlar içine konur, patlıcanların üzerine dökülür. Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsaklar eklenerek kısık ateşte veya fırında pişirilir. Ateşten alınmak üzere iken doğranmış maydanozlar üzerine serpilir. Servis yapılır.
     
denizli usulü patlıcan kebabı nasıl yapılır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Alman Usulü Patlıcan

    Alman Usulü Patlıcan

    Malzemeler: 210 gr patlıcan, 5 gr bitkisel yağ, 30 gr soğan, 15 gr haşlanmış pirinç, 60 gr haşlanmış koyun eti, 1/5 adet yumurta, 10 gr peynir, karabiber, tuz Hazırlanışı: Patlıcanları uzununa ikiye ayırın. İç kısmında bıçakla kesikler yapın. Kesilmiş kısımları aşağıya gelecek şekilde tavaya yerleştirin ve bitkisel yağda kızartın. Daha sonra iç kısımlarını kaşıkla çıkarın. İçi çıkarılmış...
  2. Gaziantep usulu patlıcan kebabı

    Gaziantep usulu patlıcan kebabı

    patlıcan kebabı patlican kebabi antep usulü patlıcan kebabı antep usulü tarifi Arkadaşlar biz bu kebabı yapıyoruz gerçekten çok lezzetli oluyor.Patlıcan kebabının farklı tarifleri olsada benim favorim Gaziantep usulu patlıcan kebabı özelliklede taş fırunda güzel pişmişse gerçekten mangal tadında çok lezzetli oluyor malzemeler: 2 kilo kebablık patlıcan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 kilo domates...
  3. cevizli patlıcan nasıl yapılır

    cevizli patlıcan nasıl yapılır

    Selam kızlar, ben bir meze tarifi arıyorum ama cevizli patlıcan.Bir yerde yedim tarifini alabilecğim samimiyette de değildim soramadım.Var mı bu tarifi bilen ?
  4. adana usulü sıkma nasıl yapılır

    adana usulü sıkma nasıl yapılır

    Arkadaşlar,sıkma nasıl yapılıyor? Bir Adana gezimizde yemiştim ve şimdi aklıma düştü, yapılışını bilen var mı acaba ?
  5. Patlıcan nasıl kurutulur ?

    Patlıcan nasıl kurutulur ?

    Patlıcan türk mutfağın da en çok kullanılan sebzelerden biri..Güveci,dolması,musakkası,kızartması hatta reçeli bile yapılan patlıcan kısacası severek tükettiğimiz bir sebze.Yaz sebzesi olan patlıcan adeta mutfakları şenlendiriyor diyebiliriz.Patlıcanın lezzetinin yanın da saymakla bitmeyen faydaları var.Yazımızın devamın da patlıcanın faydalarını ve patlıcanın kurutulması hakkındaki...

Sayfayı Paylaş