deri eşyaların bakımı!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
deri eşyaların bakımı!
deri eşya bakımı
fay0165.jpg
Antika eşyalar hayatımıza girerken ister istemez bir bilgi birikimini, öğrenme dürtüsünü de beraberinde getirir. Belki de bu nedenle antika tutkunlarının, bu işe gönül verdikten sonra hayat çizgisi hep değişir.

Bretz'in sahibi Özcan Ata, antika mobilyalar arasında deri döşemeli mobilyaların çok özel bir yere sahip olduğunu söylüyor. "Onlar bazen neredeyse mobilyanın iskeletinden çok daha fazla önem taşıyor" diyor.

Özcan Ata, antika eşya alırken ve kullanırken mutlaka profesyonel destek almak gerektiğini söylüyor ve ekliyor: "Her eski eşya antika değeri taşımaz." Ata, antika bir deri mobilya alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini şöyle sıralıyor: "En önemli nokta cilt deri yani fullgrein derinin kullanılmış olduğundan emin olmak.

fay0165a.jpg
Aynı zamanda bu deri döşemenin eşya ile yaşamış ve onunla yaşlanmış olması büyük önem taşıyor. Üzerine doğru ve tek tek kabara çakılmış olması da önemli. Belirli dönemlerde, örneğin rokoko eşyalarda derinin üzerine bazı armalar ve figürler basılmış olabiliyor.

Bunlar derinin yaşı konusunda çok daha kesin bilgiler verir." Antika deri mobilya alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktayı ise şöyle vurguluyor Ata: "Mobilyanın orijinal olması, tamirat ve deri değişimi geçirip geçirmediğinden emin olunması gerekir. Zaman içerisinde yapılan tamiratlar mobilyanın değerini değiştirir. Ahşap bölümler gomalak cila ile bakımdan geçirilmiş, derileri koruyucu cila ile belirli aralıklarla yumuşatılmış ve lokal çatlaklar oluşmamış olmalı."
 
Cevap: deri eşyaların bakımı!

bilgiler için teşekkürler emeğine sağlık
 
Geri
Üst