Deriyi Seviyormusunuz

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Deriyi Seviyormusunuz
Deriyi seviyoruz ama nasıl bakacağımızı ve koruyacağımızı biliyor muyuz...


Deri malzemenin kalitesi üzerindeki izlerden anlaşılır.
Doğal, yaşayan ve kıymetli bir malzeme olan deri, mobilyada lüksün simgesidir. Bu malzeme tecrübeli bir ustanın deneyimi ve el emeği ile döşendiğinde daha da değerlenir. Deri tipine göre ikiden fazla katmana ayrılarak kullanılan doğal bir malzemedir. En sıkı, sağlam ve dolayısı ile değerli olan kısım üst katmanıdır. Bu tabakanın üzerindeki doku ve desen doğaldır. Kıymetli deriyi bu kıstasla ayırt etmek mümkündür. Bir deriden sadece bir tane üst tabaka elde edilebildiğinden, deri ile döşenen mobilyalar daha pahalıdır. Alt katmanlar ise 3 – 4 hatta daha fazla katman olarak ayrılabilir.

Alt katmanlara inildikçe bu deriler üst katmanlara göre daha gevşek ve dayanıksız olurlar. Ayrıca bu katmanlar üzerinde doğal bir doku, desen de olmaz. Eğer siz de mobilyada doğal derinin konforunu, verdiği özel dokunma hissini, yarattığı lüks atmosferi istiyor, zaman geçtikçe daha da güzelleşmesini istiyorsanız, edinmeniz gereken deri mobilyanın türü esasen bellidir.
Deri kullanırken dikkat!
• Deri güneş ışınlarından negatif olarak etkilenmektedir, bu nedenle deri mobilylalar direkt güneş ışığından korunmalıdır.
• Deri mobilyalar, bulundukları mekanlardaki soba, radyatör, ve şömine gibi ısı kaynaklarından en az 50 cm uağa yerleştirilmelidir.
• Deri mobilylalar çok ıslandıkları takdirde, kurumaları uzun sürede ve oda sıcaklığında olmalıdır.
• Değişik guruplardaki boyalı deriler hassastır ve bakımlarına özen gösterilmeleri gerekir. Temizlikleri saf sabunlu su ile nemledirilmiş yumuşak bir bezle yapılır, tozları ise kuru yumuşak bezle alınmalıdır

 
Geri
Üst