Dikkat! Gebe Kalmadan Önce Yaptırmamız Gereken Testler Burada

hatiss

Yeni Üye
Üye
Dikkat! Gebe Kalmadan Önce Yaptırmamız Gereken Testler Burada
gebe kalmadan önce yapılması gerekenler,gebe kalmadan önce yapılan testler,



Arkadaşlar gebe kalmayı planlarken birde gebe kalmadan önce yaptırmamız gereken bazı testler vardır.Bu testler bizim hem rahat bir gebelik dönemi geçirmemiz hemde sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmemiz için önemli olabilecek dikkat edilmesi gereken bir durumdur..


gebelik-3a6.jpg


Anne adayının öyküsü ve muayeneden sonra sıra bunlarla saptanamayan faktörlerin incelenmesine gerekir. Bu inceleme laboratuvar yardımıyla yapılır. Bilinenen herhangi bir hastalığı olmayan kişlerde rutin testler istenir.

Rutin testler şunlardır:


1 Tam kan sayımı
2 Tam idrar tetkiki
3 Anne ve babanın kan grupları
4 Toksoplazma ile ilgili testler
5 Rubella (kızamıkçık) ile ilgili testler
6 Hepatit B ile ilgili testler
7 Açlık kan şekeri (AKŞ) bakılması son zamanlarda önerilmemektedir çünkü AKŞ sadece var olan aşikar diabeti gösterir. Bunun yerine 50 gram glukoz ile yapılan tarama testi daha önemli bilgiler verebilir.

bebek-10b.jpg



Bunlar dışında belirli bir yakınma ya da bulgu varsa buna yönelik incelemeler yapılır. Örneğin adet düzensizliği varlığında tiroid ve prolaktin hormonları da dahil olamak üzere detaylı hormon incelemesi gerekli olabilir. Jinekolojik hastalık dışında bir patoloji saptandığında doktorunuz ilgili branştan konsülatasyon isteyecektir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst