Dil yarası

M

Misafir

Forum Okuru
Dil yarası
İşte hayatın taa içinden gerçek olan samimiyet dolu bir yazı daha..
Çoğu kişi ben açığım..açıksözlüyüm..birşeyleri dann diye söylerim diyebilir belki ama bu olay açıksözlülük de değil gördüğümüz gibi..insan ne çekerse dilinden çeker derler..ta kendisi..
Adam düşünmeden veya çok hızlı düşünüp karısını kaçırtmanın tam noktasını bulmus ve ağzından çıkıvermiş...Böyle sözler bazen bir hayatın bitişi..yeni bir dönemin başlangıcına girmemiz gerektiğiniz sinyallerini verir..
Bu "salak,aptal"gibi basit söz de değil hani..yenilir yutulur cinsten değil..ne yapıcaktı Kadın..ağlayıp benı anlamıyorsun deyip kavga mı edicekti saatlerce..belki daha da beter hakaretler duyucaktı kocasıyla kopuk bir ilişkinin tam ortasında..
Şu diller yokmu diller...Bazen aklımızca karsımızdakini mat ettiğimizi sanarken tartıp biçim düşünüp az ama öz söz söylemek yerinde söylemek gerekebilir..kalp bu..bir kere incindimi zor yapıştırılıp eski sağlam halini alması..hele hele beyin...Kadının beynine bir şimşek çaktı o sözden sonra..ve anladı ki..bu adamla olmuyor..olmayacak...
Kötü bir şey...dil yarası..pişmanlıklarla dolu..ahh diyip nefes zor aldırır adama..Sarhoşlar dürüst insanlardır derler ama dilinin ayarı olmayanlarda sanırım bu gibi davranısta bulununca belki düşünmeden konustukları için içlerinde biriktirip biriktirip bir anda düz bir cümle kurup hiç olmadığı kadar net olabiliyor..ama sonucu.......kaybetmek oluveriyor..
Kendi patavatsızlıgımdan bile korkarım bazen o yüzden düşünerek konusurum özellikle sinirli anlarımda..sözün geri dönüşümü yokki..düzeltmeye calısılsa bile ardından..Söz ağızdan bir kere çıkar..ve bazen dil yaramız olur...
 
haklısın bu dil yarası hepsindende beter
 
Geri
Üst