Diş Macununuz Nasıl Olmalı

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Diş Macununuz Nasıl Olmalı
dismacunu.jpg
Diş macunu alırken beyazlatma özelliğine mi yoksa florür içermesine mi bakmalısınız? Yoksa her iksini içeren diş macunu mu almalısınız?

Diş macunları dişlerinize yararlı bileşenlerden macun veya jel formunda istifade edebilmenizi sağlar. Diş macunlarının ortak bileşenleri vardır. Bunlar;

  • Aşındırıcı ajanlar. Kalsiyum karbonat ve silikat gibi temizleyici materyaller dişlerinizdeki yiyecek, bakteri ve ağızdan kaynaklanan lekeleri temizler.

  • Tatlandırıcılar. Sakarin içeren yapay tatlandırıcılar diş macunlarının tadını güzelleştirmek için eklenir. Çoğu kişi için diş macunu nane ile eşdeğerdir. Ancak kimyon, limon hatta ciklet gibi (çocuklar için) tatlarda olabilir.

  • Macunun nemini korumak için hümektasyonlar. Macun ve jel formülleri glycerol gibi diş macununun kurumasını önleyen koruyucular içerir.

  • Koyulaştırıcılar. Diş macununu koyulaştırmak için bazı deniz yosunlarında bulunanzamk, yapışkan molekülleri eklenir, diş macunu dokusu elde edilir.

  • Temizleyiciler. Dişlerinizi fırçalarken sodyum sülfat gibi dişleri temizleyen arıtıcıları görebilirsiniz.

Florürlü diş macunları
Diş macunu alırken öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken en önemli şey florür içermesidir. Florür doğal bir mineraldir. 50 yıldır diş çürükleri ve oyuklarını temizlemekte kullanılıyor. Şekerli yiyeceklerden sonra ağzınızdaki bakteriler dişlerinizde kalır. Florür, diş minelerinizi güçlendirerek ve oyuklara nüfuz ederek dişlerinizi asit, bakterilerin zararlı etkilerinden korur. Florürlü diş macunları kullanmak diş dostu bu mineralden her zaman yararlanmanızı sağlar. Eğer florürlü su bulunan bir yerde yaşıyorsanız florürlü diş macunu tercih etmeyebilirsiniz.
Çalışmalar florürlü diş macunu kullanmanın çok yararlı olduğunu hatta florürlü su içmenin diş sağlığını koruduğunu gösteriyor.

Tartarı önleyen diş macunları
Marketlerde birçok tartarı önleyen, çoğu florür içeren diş macunları satılıyor. Herkeste plak olarak adlandırılan bir bakteri bulunur. Eğer plak günlük fırçalamayla kolay temizlenmiyorsa katılaşır ve tartara dönüşür. Dişlerinizde tartar biriktiyse sorunlara neden olabilir. Bu medenle diş hekimi tarafından temizlenmesinde yarar vardır. Dişlerde tartar birikimini önlemek için çeşitli bileşenler vardır.

Kimyasal macunlar, pyrophosphates, çinko sülfat gibi etkinliğini artıran bileşenler içerir. Ek olarak tartarı kontrol eden macunlar, ağızdaki bakterileri öldüren bir tür antibiyotik triclosan da içerir. Bu tür etkili birçok bileşen içeren diş macunları diğerlerine göre tartar oluşumunda ve kontrolünde daha etkilidir.

Hassas dişler için diş macunlar
Dişleriniz sıcak ya da soğuk içecek-yiyeceklere karşı çok kolay hassas olabilir. Diş etleri hassas olan kişiler için özel formüllü diş macunları da bulunuyor. Bu diş macunları genellikle potasyum nitrat ya da stronsiyum chloride içerir. Bu kimyasal bileşenler dişlerinizin hassasiyetini gidererek, daha sağlıklı ve güçlü hale gelmesini sağlar.


Diş beyazlatan macunlar
İnci gibi beyaz dişlere sahip olmak isteyenler için beyazlatıcı içeren Beyazlatıcı diş macunları tipik beyazlatıcı içermez. Bunun yerine diş yüzeyindeki lekeleri veya sararmayı kısa sürede gideren aşındırıcı partiküller ya da kimyasallar içerir. Aşındırarak beyazlatma macunları, sürekli kullanılma durumunda diş minelerine zarar verebileceği için diğer diş macunlarından daha sık kullanılmamalıdır.

Kendiniz ve aileniz için en iyi diş macunu seçin

  • İşte sizin ve ailenizin diş sağlığını koruyacak diş macunununda bulunması gereken özellikler..

  • Diş hekimlerinin onayladığı macunları kullanın. Diş macunlarının florür içermesi ise en önemli şey.

  • Devlet tarafından onay verilen diş macunlarını kullanın. Çin'den ihraç edilen bazı diş macunlarının toksik madde içerdiği belirlendi. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan ürünleri alın.

  • Sizin ve ailenizin diş macunu ihtiyaçlarını değerlendirin. Diş macununda florür bulunmasına özellikle dikkat edin.

  • Diş macunun doğal bileşenlere sahip olmasını önemseyin.

  • Çocukların diş hijyeni alışkanlığı edinmesine yardımcı olmak için sevdikleri tatlarda, onlaraa özel diş macunları alın.

  • Bazı kişiler dişlerinin beyaz görünmesine önem verirler. Bu tür macunları günlük diş macununuzla beraber haftada bir kullanabilirsiniz. Hydrogen peroxide ya da soda içeren diş macunlarını seçebilirsiniz.

  • Farklı birçok markanın farklı özelliklerde birçok diş macunu bulunuyor. İhtiyacınıza göre, sevdiğiniz ve güvenilir bir markanın diş macunlarını tercih edebilirsiniz.
 
Cevap: Diş Macununuz Nasıl Olmalı

Bİlgiler için teşekkürler canım
 
Geri
Üst