Diş teli ne için kullanılır?

Uzman SühaN

Administrator
Diş teli ne için kullanılır?
diş teli nedir,en iyi diş teli hangisi,diş teli taktıranlar,diş teliyle diş estetiği,dişe tel taktırma,dişe tel taktırma tedavisi hakkında bilgiler


diş.jpg




Diş boşluklarının kapatılması, diş görünümünü güzelleştirmek,diş ve dudakları düzgün hizalamak için kullanılır. Diş telleri, dişlerdeki çapraşıklıklar ve çene kapanış bozukluklarının tümünde kullanılabiliyor. Genelde çocuklar ve ergenlerde kullanıldığı düşünülsede diş teli sadece çocukların değil yetişkinlerin de diş sorunlarına çare olmaktadır.
Diş Teli Ne İşe Yarar, Hangi Durumlarda Kullanılması Gerekir?
Dişlerde var olan bozukluklar bazen insanlarda özelikklede çocuk ve gençelrde psikolojik olarak olumsuz etki etmektedir. Kendilerini kötü hissetmelerine neden olan bu bozukluklar diş teller ile onarıldığında onların kendilerine olan güvenlerini geri kazanmaktadırlar. Bu yönden bakıldığında diş teli aslında önemli bir estetik aracıdır.

Dişlerin ağız içinde anormal diziliş biçimi ve çeneler arası olan uyumsuzluklarına ortodontik bozukluk denir. Ortodontik bozuklukların düzeltilmesine de ortodontik tedavi denmektedir. Ortodontik tel, ya da halk arasındaki adıyla ‘diş teli’; dişleri, çene kapanış bozukluklarını düzeltmek,ağız içi uymusuzluk, diş boşlukların kapatılması, diş ve dudakları düzgün hizalamak için kullanılmaktadır.
Diş Telleri (Braketler) Diş Teli Çeşitleri Nelerdir?
3 çeşit diş teli vardır.
Seramik (Şeffaf) Braketler (Diş Teli)
Paslanmaz (Metal) Braketler (Diş Teli)
Atın Braketler (Diş Teli)
 
Geri
Üst