Diyarbakır çöreği tarifi

#1
Diyarbakır çöreği tarifi
Merhaba arkadaşlar sizlere bugün Diyarbakır çöreğinin tarifini vericem. Diyarbakırlı bir arkadaştan tarifini aldım ve dün kendim de yaptım. Tadı gerçekten öyle güzelki . Baharatların aroması adeta lezzet şöleni yaratıyor. İlk defa yaptığım halde tadı harika oldu. Beklediğimden güzel oldu. Diyarbakır çöreği kolay kolay küflenmez . Uzun süre tüketim için buz dolabın da muhafaza edebilirsiniz. Ben Diyarbakır çöreğini hem tuzlu hemde şekerli yaptım. İkisi arasındaki fark şekerli olana tarçın ve toz şeker eklenmesi. Bu çöreği sabah kahvaltıları için, misafir ikramları için ve de bayramda yapabilirsiniz. Şimdi sizlere çöreğimizin malzemelerini verelim
< Konu Resmi..>



1 paket un
1 paket teremyağ
1 su bardağı sıvıyağ
Süt

Yumurta Tuz
Mahlep
Mayana
Çörekotu
maya
susam
Yapılışı
1 paket una 2 paket kuru maya ilave edicez. İki paket mayayı öncelikle suyla eritin.Daha sonra mayayı unun ortasına dökün. 1 paket erimiş margarini,sıvı yağı,tuzu una ilave edin. Daha sonra yoğurmaya başlayın. Azar azar süt ilave edin.Hamuru çok cıvık yapmamaya özen gösterin.Daha sonra mayanayı,mahlebi ve çörekotunu hamura ilave edip iyice yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra ekşimesi için 1,5 saat kadar dinlendirin.Daha sonra ekşiyen hamuru şekllendirip fırın tepsisine alın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ekleyin. Çörekleriniz nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Ben yumurtayı akıyla birlikte sürdüğüm için üstü pek kızarmadı ama tam kıvamın da oldu. Afiyet olsun.




 
#2
Çok güzel görünüyor puf puf çörekler. Bizde de bayramlarda geleneksel olarak çörek yapılır. Eskiden annem evde hamuru yapardı şekillendirirdi babamda fırına götürürdü.Mis gibi odun ateşinde pişen çöreklerin tadı bir başka olurdu. O günleri birden hatırladım ve çok duygulandım.
 

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
#3
of çok güzel görünüyor eminim ki tadıda öyledir baharatlar için de mayana baharatını ilk kez duydum açıkcası ne olduğunu bilmiyorum nasıl bir baharat açıklama yaparmısın cnm bide yumuşakmı yoksa sert bir çörekmi oluyor
 
#4
Mayana diğer adıyla rezene .( mayana yöresel ismi ) Kokusu ve aroması çok keskin. Gaz söktürücü ,anne sütünü artırıcı , mide problemlerini giderici vs özelliklere sahip . Valla çöreğim tam kıvamın da oldu adminim .Ne sert nede yumuşak.Ben içi hamur kalır diye korkmuştum ama iyi mayaladığım için mükemmel oldu.Mutlaka denemelisin.
 
#6
Gelin yaparım Sadminim:)
 
Ç

Çörek kokusu

Forum Okuru
#8
Bak şimdi arkadaşım bazı tarifler vardır malzemeyi değişirsen tadını kaçırırsın. Diyarbakır çöreği yapmak istiyorsan malzemeyi değişmeyeceksin. Yoğurt koyarsanız poğaça gibi olur. Halis muhlis köy sütü kullanın . Köy sütü yoksa markette satılan tam yağlı köy sütü kullanın.
 

Melis ank

Aktif Üye
Üye
#9
Görüntüsü çok güzel eminimki tadıda muhteşemdir. Mahlebi ben genelde bir çok tuzlu kurabiyelerimde sevrek kullanırım. Hoş bir aroması var.Diyarbakır çöreğini mutlaka deniyeceğim. Yaz aylarında karpuz ve peynirle güzel gider diye düşünüyorum.
 
  Sabah kahvaltısı için murtuğa tarifi hakkında benzer konular Forum Cevap Tarih
Meclis menüsünün meşhur tatlısı vişneli tayfır tarifi Meclis menüsünün meşhur tatlısı vişneli tayfır tarifi
vişneli tayfır, vişneli tayfır malzemeleri, vişneli tayfır nedir, vişneli tayfır nasıl yapılır ile ilgili bilgiler sizlerle... Son zamanlar da eğer haberleri izlediyseniz vişneli tayfır ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Yıllardır meclis...
Yemek Tarifleri 3
kolay ve pratik vişne reçeli yapılışı kolay ve pratik vişne reçeli yapılışı
vişne reçeli nasıl yapılır, vişne reçeli yapılışı, pratik vişne reçeli, vişne reçeli malzemeleri Hazır mevsimindeyken kahvalti sofralarının vazgeçilmezleri arasın da yer alan reçel çeşitlerinden vişne reçeli yapmaya...
Yemek Tarifleri 1
Bademli kayısı reçeli tarifi Bademli kayısı reçeli tarifi
Son iki haftadır kayısı pazar tezgahlarını süslüyor. İlk çıktığın da genelde pek tadı olmuyor. Havalar iyice sıcaklayınca kayısıda kıvamını alıyor. Kayısının dünyada en büyük üreticisi Türkiye. Bir çok bölgede kayısı üreticiliği yapılsada en iyi...
Yemek Tarifleri 5
Pratik patlıcan kebabı tarifi Pratik patlıcan kebabı tarifi
Havalar ısınmaya başladı ve artık yağlı yemekler bayıyor diyebiliriz. Daha hafif öğünleri benim gibi tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında genelde fırın yemekleri ve zeytinyağlı yemekler ön planda. Bugün sizlere fırında patlıcan kebabı tarifi...
Yemek Tarifleri 0
Sabah kahvaltısı için murtuğa tarifi Sabah kahvaltısı için murtuğa tarifi
Murtuğada nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Güneydoğu yöresine ait undan yapılan kahvaltıların olmazsa olması hoş bir lezzet.Yapılışı kolay olmakla birlikte sabah kahvaltılarınız bu lezzetle şenlenicek.Henüz bu lezzetin tadına bakmadıysanız...
Yemek Tarifleri 0

Benzer Konular

Meclis menüsünün meşhur tatlısı vişneli tayfır tarifi Meclis menüsünün meşhur tatlısı vişneli tayfır tarifi
vişneli tayfır, vişneli tayfır malzemeleri, vişneli tayfır nedir, vişneli tayfır nasıl yapılır ile ilgili bilgiler sizlerle... Son zamanlar da eğer haberleri izlediyseniz vişneli tayfır ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Yıllardır meclis...
kolay ve pratik vişne reçeli yapılışı kolay ve pratik vişne reçeli yapılışı
vişne reçeli nasıl yapılır, vişne reçeli yapılışı, pratik vişne reçeli, vişne reçeli malzemeleri Hazır mevsimindeyken kahvalti sofralarının vazgeçilmezleri arasın da yer alan reçel çeşitlerinden vişne reçeli yapmaya...
Bademli kayısı reçeli tarifi Bademli kayısı reçeli tarifi
Son iki haftadır kayısı pazar tezgahlarını süslüyor. İlk çıktığın da genelde pek tadı olmuyor. Havalar iyice sıcaklayınca kayısıda kıvamını alıyor. Kayısının dünyada en büyük üreticisi Türkiye. Bir çok bölgede kayısı üreticiliği yapılsada en iyi...
Pratik patlıcan kebabı tarifi Pratik patlıcan kebabı tarifi
Havalar ısınmaya başladı ve artık yağlı yemekler bayıyor diyebiliriz. Daha hafif öğünleri benim gibi tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında genelde fırın yemekleri ve zeytinyağlı yemekler ön planda. Bugün sizlere fırında patlıcan kebabı tarifi...
Sabah kahvaltısı için murtuğa tarifi Sabah kahvaltısı için murtuğa tarifi
Murtuğada nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Güneydoğu yöresine ait undan yapılan kahvaltıların olmazsa olması hoş bir lezzet.Yapılışı kolay olmakla birlikte sabah kahvaltılarınız bu lezzetle şenlenicek.Henüz bu lezzetin tadına bakmadıysanız...