Dizi Yıldızlarına Ses Veren İsimler...

T

TİTAN

Forum Okuru
Dizi Yıldızlarına Ses Veren İsimler...
dizi yıldızları, kimler seslendiriyor, sesleri kime ait, resimleri, isimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


Sevgili melekler,
Tvde izlediğimiz pek çok ünlünün sesi birbirinin aynıdır.Çünkü aynı kişi seslendirir.Bazen bunu öğrenmek bizi hayal kırıklığına uğratır.Çünkü biz o yıldızları o sesle bütünleştirmişizdir.

İşte bu güzel seslerin sahipleri,ekranın gizli yıldızları...



umuttabak-287.jpg

UMUT TABAK- Umut Tabak, şu sıralarda Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar karakterine sesini veriyor. Kimi zaman çizgi film kimi zaman dramatik filmler seslendiriyor. Tabak en zorunun da erotik filmler seslendirmek olduğunu söylüyor. En büyük şikayeti ise dublaj yapan bir çok sanatçı gibi maçlarda bağıramamak. Çünkü sesini iyi koruması ve kısılmamasını sağlaması gerek.Umut Tabak'ın sesini verdiği en ünlü karakterlerden biri Polat Alemdar... İşte Tabak'ın sesiyle "konuşan" dizi kahramanlarından bazıları..
Gümüş dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı Mehmet karakteri.
Limon Ağacı dizisinde Kaan Urgancıoğlu'nun canlandırdığı karakter.
Aşk Oyunu'nda Kerem Cem


kayaakkaya-118.jpg

KAYA AKKAYA-Son olarak Yol Arkadaşım dizisinde oynayan Akkaya, şu sıralar Gönülçelen'de Murat Hoca'yı canlandıran Cansel Elçin'i seslendiriyor. Akkaya, Elçin'in aslında iyi bir oyuncu olduğunu ama uzun yıllar Fransa'da kaldığı için bunun Türkçe aksanına yansıdığını bu yüzden de seslendirmek gerektiğini anlatıyor.




eylemaktas-334.jpg

EYLEM AKTAŞ_Eylem Aktaş da Gönülçelen dizisinde Tuba Büyüküstün'ün canlandırdığı Hasret karakterinin şarkı söylediği sahnelerde sesini veriyor.Aktaş, sesinin Büyüküstün'e yakıştığı görüşünde. Ama senaryo gereği amatörce şarkı söylerken zorlandığının da altını çiziyor.



sarpakkaya-5b.jpg

SARP AKKAYA-Ezel dizisinde rol alan Sarp Akkaya aynı zamanda seslendirme de yapıyor. İşte onun sesini verdiği yıldızlardan biri.Gonca Karanfil dizisinde Alişan'ı seslendirdi Akkaya.
Nefes Nefese dizisinde Mehmet Aslan'ı...
Arka Sıradakiler dizisinde de Bülent Çetinaslan'ı..



15-17d.jpg

VOLKAN ATEŞ AKYILMAZ-20 yıllık seslendirme sanatçısı Akyılmaz'ın yüzünü belki pek çok kişi bilmez. Ama sesi milyonların hafızasında.. İşte onun sesini en çok verdiği oyuncular..
Akyılmaz'ın en çok seslendirdiği ünlülerden biri Özcan Deniz... Akyılmaz Deniz'i ilk olarak Aşkın Dağlarda Gezer dizisinde seslendindi. Ardından da Asmalı Konak'ta Deniz'e sesini verdi
Sıla dizisinde Mehmet Akif Alakurt'a sesini verdi Volkan Ateş Akyılmaz.
Arka Sokaklar'da Uğur Pektaş'ın oynadığı Murat karakteri de Akyılmaz'ın sesiyle konuştu.
Akyılmaz, Kırık Kanatlar ve Hatırla Sevgili'de Cansel Elçin'i seslendirdi.
Yaprak Dökümü'nde Tolga Karel


payidartufekcioglu-22a.jpg

PAYİDAR TÜFEKÇİOĞLU-Payidar Tüfekçioğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunu. Bursa, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda çalıştı ve emekli oldu.
Sylvester Stallone, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Morgan Freeman, Clint Eastwood gibi yabancı ünlülerin yanısıra Deli Yürek'te Kenan İmirzalıoğlu'na sesini verdi.


burcubasaran-8c.jpg

BURCU BAŞARAN-Burcu Başaran da tiyatro eğitimi aldı. Çocuk Saati programı ile seslendirme serüveni başladı..Başaran, Yağmur Zamanı dizisinde Azra Akın'a sesini verdi..Yalancı Yarim'de de Merve Sevi'yi seslendirdi.



birtanemcoskuncandaner-114.jpg

BİRTANEM COŞKUN CANDANER-Birtanem Coşkun Candaner, Bale eğitimi aldı.. Daha sonra da Yeşilçam filmleriyle seslendirme serüveni başladı..Sesini verdiği en ünlü kahramanlardan biri Beren Saat'ın Aşka Sürgün'de canlandırdığı Zilan karakteri...


muratsen-1ec.jpg

MURAT ŞEN-Murat Şen 12 yaşından beri tiyatro oyuncusu.. Genellikle yabancı yıldızları seslendirdi..aynalı Tahir'de Alişan'a sesini vererek yerli dizi sektörüne giriş yaptı. Aşka Sürgün'de Mahsun Kırmızıgül'ü seslendirdi.


oyakucumen-3dd.jpg

OYA KÜÇÜMEN-Tiyatro sanatçısı Zihni Küçümen'in kızı olan Oya Küçümen müziğe atılmadan önce tiyatro ve seslendirme yapıyordu.Küçümen özellikle çocuk kahramanlara sesini verdi.


sungunbabacan-27c.jpg

SUNGUN BABACAN-İşte kuşaklar boyu kulaklardan silinmeyen sesin sahibi Sungun Babacan.Onun en çok seslendirdiği ünlülerden biri de Tom Cruise.


yekta kopan-259.jpg

YEKTA KOPAN-Yekta Kopan Bugün TV programcısı ve yazar olarak da tanınıyor. Ama yıllar önce TV ekranlarından milyonlarca kişiye ulaşan bir sesti.


aslioyken-114.jpg

ASLI ÖYKEN-Milyonlarca kişi Aslı Öyken'i de önce sesiyle tanıdı. Alp Öyken'in kızı olan Aslı Öyken çocuk yaşından itibaren seslendirme yapmaya başladı.


leventozdilek-51.jpg

LEVENT ÖZDİLEK-Levent Özdilek, uçarı sesiyle bir çok kahramanı konuştu.


istemibetil-22e.jpg

İSTEMİ BETİL-En son Kurtlar Vadisi'nde rol alan İstemi Betil, güçlü sesiyle bir çok kahramana hayat verdi. En çok Kirk Douglas ve Anthony Quinn'e sesini verdi.



cetintekindor-df.jpg

ÇETİN TEKİNDOR-Çetin Tekindor da yabancı kahramanlara hayat veren tanıdık seslerden biri.



mumtazsevinc-3ba.jpg

MÜMTAZ SEVİNÇ-Usta aktör Mümtaz Sevinç, geçmişte Fransız yıldız Alain Delon'u seslendirirdi. Sevinç aramızdan erken ayrıldı.



47-df.jpg

TORON KARACAOĞLU_Türk tiyatrosunun bir başka duayeni.Uzun süre herkes onun sesini Cüneyt Arkın'ın görüntüsüyle özdeşleştirdi.


topraksergen-67.jpg

TOPRAK SERGEN-Hem oyuncu hem seslendirme yapıyor. Onun sesi sayesinde bir çok yabancı kahraman Türkçe konuştu.


musfik kenter-32e.jpg

MÜŞFİK KENTER-Türk tiyatrosunun duayenlerinden Müşfik Kenter aynı zamanda usta bir seslendirme sanatçısı.


sezaiaydin-2e6.jpg

SEZAİ AYDIN-Aydın'ın seslendirdiği ünlüler arasında Sylvester Stallone'den Dustin Hoffman'a bir çok isim var. Hatta Bill Cosby ve Fred Çakmaktaş da onun sesiyle konuştu.


rustuasyali-244.jpg

RÜŞTÜ ASYALI-Tiyatronun ustalarından Rüştü Asyalı gençlik yıllarında "Keloğlan serisi ile ün kazanmıştı. Hem tiyatro ve sinema oyunculuğunu sürdürdü hem de pek çok yerli ve yabancı ünlüye sesini verdi.



isikyenersu-19a.jpg

IŞIK YENERSU-Türkiye'de milyonlarca kişi Işık Yenersu'nun billur gibi, sakin akan su gibi sesini 1970'lerin gözde dizisi Mc Millan ve Karısı adlı diziyle tanıdı. Tiyatro kökenli Yenersu en son Parmaklıklar Ardında dizisinde rol almıştı.


alevsezer-7a.jpg

ALEV SEZER-Sanat dünyasının erken yitirdiği ünlülerden biri Alev Sezer. Sezer en çok Bruce Willis'i seslendirirdi. O yüzden Sezer hayata veda ettiğinde Willis de bir anlamda Türkçe konuşan sesini yitirdi.



agahhun-ad.jpg

AGAH HÜN-Deneyimli oyuncu Agah Hün, ustalığını dublaj alanına da taşıdı. Sadece sesiyle değil görüntüsüyle de bir kaç kuşağın hafızalarına kazındı.
 
Geri
Üst