Dizlerdeki ve dirsekteki koyu rengi açma

Uzman SühaN

Administrator
Dizlerdeki ve dirsekteki koyu rengi açma
Dizlerde ve dirseklerde kararma olması estetik açıdan pek hoş bir durum değil. Çoğu kişi dirsek kararmasın kısa tişört , diz kararmasın dan şort yada mini etek giyemiyor. Dizlerde ki ve dirsekteki kararmanın nedeni genellikle sürtünme yada bu bölgelerin iyi temizlenmemesin den kaynaklanıyor . Ayrıca güneş ışığı da bu bölgelerde karramaya neden olabilir. Neyseki dirsek ve diz kararmasının çözümü var. Şayet sizin de dirseklerinizde ve dizleriniz de kararma mevcutsa birazdan vereceğimiz önerileri dikkate alarak bu problemlerden kurtulabilirsiniz.

cilt rengini açma.jpg




Öncelikle koyu renkli diz ve dirseklerinizi banyoda güzelce keseleyin . Ardından sabunlu bezle güzelce ovun . Duş sonrası normal bir nemlendirici ile dirsek ve dizlerinize masaj yapın. Makalemizin girişinde koyu renkli diz ve dirseğin nedenlerine değinmiştik. İlaveten obezitenin, hormonal problemin ölü cillte artış ve pikmentteki artışında buna neden olduğunu belirtelim. Dizdeki ve dirsekteki koyuluğu evde uygulayabileceğiniz bir kaç yöntemle giderebilirsiniz . İşte bunlardan bir kaçı ;

Limon

Sayısız faydası olan limon cilt bakımında sıklıkla kullanılmaktadır. Limonun cint rengini bir kaç ton açabileceğini belirtelim. Çillerinizi,cilt lekelerinizi dirsek ve dizdeki koyu renkli görünümü limonla açabilirsiniz

Limon suyuyla gelen güzellik




Yoğurt

Cilt bakımın da yine yoğurt sıklıkla kullanılmaktadır. Yoğurda biraz sirke ilave edip dirsek ve dizlerinize uygulayın. Düzenli uygulamada cilt renginin açıldığını göreceksiniz.

Şeker

Ovma ölü hücreleri temizlemenin harika bir yoludur. Yapay kozmetik almak yerine şekerle ölü ciltten kurtulmanız mümkün. Toz şekere biraz zeytin yağı ilave edin ve bu karışımı dizlerinize dirseklerinize uygulayın 5 dk sonra ovarak durulayarak kalıntıları temizleyin.


Karbonat

Karbonatta cilt bakımında sıklıkla kullanılmakatdır. Cildin tonunu limonla ve yoğurtla karıştırıldığın da açıyor. Dirsek ve dizlerinize bu karışımdan sürebilir , koyu renkli görünümden kurtulabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, nemlendirici bir güce sahiptir. Cildinizde kuruma söz konusu ise hindistan cevizi yağı kullanrak bu problemden kurtulabilirsiniz.

Portakal

Cilt renginizi açmakmı istiyorsunuz ? Ozaman 1 portakalı sıkın ve içine biraz bal ilave edin. Koyu görünümlü cilt bölgelerinize bu karışımı uygulayın 15 dk bekledikten sonra kalıntıları yıkayarak giderin

Elma sirkesi

Elma sirkesi de cilt rengini açmada etkilidir. Asidik olduğundan ağarma görevi görür. Yani koyu renkli cildi bir kaç ton açabilir.


Cildinize faydası olacak öneriler


Cilt türü nasıl belirlenir ?


Evet sevgili hanımlar evde bulunan malzemelerle cilt renginizi kolayca açabilirsiniz. Bu uygulamaların dışında vazelinde diz ve dirsek koyuluğuna iyi gelmektedir. Vazelini problemli bölgeye uygulamadan önce kese ve sabunlu bezle ovma yapın. İyice durulayıp kurulandıktan sonra vazelini cildinize yedirerek sürün. Bu uygulamaları düzenli yaptığınız takirde koyu renkli cilt görünümünü ekarte edebilirsiniz.
 
Dirsekte ve dizde karrama genellikle bir çok insan için ortak bir problemdir. Estetik açıdan hoş bir görüntü değildir. Hoş olmayan görüntünün dışın da bu durum kişiyi rahatsız edebilir. Özellikle dirsekte olan kararmalar ciltteki kuruluktan dolayı kaşıntı yapabilir. Sürekli kaşındığından dolayı yanma ve kızarıklıklar görülebilir. Dirsekte ve dizdeki kararmalar için makalemizde uygulamanız gereken kürleri verdik.Yalnız durum cilt renginizle alakalı ise bu durum da kürler işeyaramayacaktır. Sadece kuruluk ve kaşıntıyı giderebilir. Sevgili okurlar sizlerinde dirsek ve kollarınızda kararmalar olduysa bu problemde ne gibi uygulamalar yaptınız ? Konuyla ilgili yorumlarınızı lütfen bizlerle bu başlık altından paylaşınız.
 
Geri
Üst