1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    7.814
    Beğenilen Mesajlar:
    65
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Dızmana Böreği

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    dızmana böreği patatesli dızmana
    =MALZEMELER=

    3 Adet Ekmek Hamuru
    200 gr. Kıyma
    1 Adet Soğan
    1 Su Bardağı Yoğurt
    1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
    1 Yumurta
    4 Adet Patates
    1 Demet Maydanoz
    Tuz, Karabiber
    Üzerine : Haşhaş


    =HAZIRLANIŞI=

    Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim. Un serpelim.
    Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım. Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr. kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.
    Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım. Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım. Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.
    Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim. Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim. Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
    Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.


     
Dızmana Böreği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Börek

    Börek

    Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir. Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek...
  2. Karnıbahar böreği

    Karnıbahar böreği

    karnıbahar böreği MALZEMELER 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı yoğurt 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 adet küçük boy karnabahar 1.5 çay bardağı kaşar peyniri tuz HAZIRLANIŞI Karnabaharı çiçek çiçek kopararak makarna gibi tuzlu suda haşlayın. Kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgün bir biçimde yerleştirin, mikserde yoğurdu, unu, yağı, yumurtayı ve tuzu koyarak karıştırıp karnıbaharların...
  3. muska böreği

    muska böreği

    Malzemeler:150 gram beyaz peynir4 yumurta1 bağ dereotu2 adet yufka 2 su bardağı sıvıyağtuzYapılışı:Beyaz peyniri 2 yumurta ve 1 bağ kıyılmış dereotu ile karıştırarak böreğin içini hazırlayın.yufkaları 4 eşit parçaya ayırın sonra bunları üst üste koyarak enlemesine olmak üzere 4 cm genişliğinde kesin.kalan 2 yumurtanın beyazını ayırın.yufkaları teker teker ele alıp ucuna ceviz büyüklüğünde iç...
  4. tencere böreği

    tencere böreği

    Malzemeler : 4 yufka3 yumurta1 kahve fincanı sıvıyağyarım litre süt200 gr beyazpeyniryarım demet maydonozyarım demet dereotukarabiberkırmızı toz biberYapılışı : karnıyarık tenceresini yağlayın.yufkanın birini kenarlarından sarkacak şekilde tencereye yerleştirin.kalan 3 yufkayı küçük parçalara ayırın.peyniri rendeleyin.maydonoz ve dereotunu kıyın. sıvıyağ ,yumurta ve sütü derin bi kapta...
  5. Çİn Böreği

    Çİn Böreği

    Malzemeler: 3 adet hazır yufka 250 gr Taze veya konserve Soya Filizi 1 ufak baş Kereviz 1 Orta boy Kavuç 1 ufak soğan 150 gr Kıyma 30 gr Margarin Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Yufkayı tezgah üstünde önce ortadan iki yarım daire şeklinde kesiniz. Her bir yarım daireyi 3 parçaya ayrırınız. Böylece 18 Çin böreği yapacak yufkayı hazırlamış olursunuz. Soğanı yemeklik doğrayıp...

Sayfayı Paylaş