DMCA Protection Koruma Sistemi Nedir?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
DMCA Protection Koruma Sistemi Nedir?
dmca protection, dmca protection koruma, dmca koruma nedir


Sevgili melekler, diyelim bir bloğunuz ya da siteniz var ve eklediğiniz içeriklerin başkaları tarafından kopyalanmasını istemiyorsunuz. O halde hemen DMCA'ya ücretsiz üye olun ve rahat edin. Nasıl mı?


dmca.jpg



DMCA tamamen ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Üye olan herkesin bir adet takedown hakkı bulunmaktadır. Peki takedown nedir?:

Takedown içeriğinizi çalan websitesinden yazılarınızı sildirmek veya bu sitenin arama motorlarından çıkartılmasını sağlamaktır.

Üye olan herkesin bir adet takedown hakkı bulunmaktadır. Daha sonra her takedown için belli bir miktar ücret ödemek zorundasınız. Tabi isterseniz.

DMCA’ya kayıt olup giriş yaptıktan sonra “My Protected Pages” menüsünden “Add Protected Page” menüsüne tıklayınız. Bu sayfada beğendiğiniz herhangi bir DMCA logosunun kodunu websitenize yerleştiriniz. Bu noktadan sonra sizin artık birşey yapmanıza gerek kalmıyor. Bu kod sayesinde DMCA sayfalarınızı ve yazılarınızı tarıyor ve kaydediyor. Kaydedip koruma altına aldığı sayfaları “My Protected Pages” menüsünden görebilirsiniz. Yine bu tek kodu her siteniz için kullanabilirsiniz. DMCA yeni eklenen siteyi ve sayfayı otomatik olarak tanıyacak ve koruma altına alacaktır.
 
Geri
Üst